Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Не постојат квалификации за тоа дали еден треба да е крал или не, едноставно might makes it right. Цела историја на ГоТ (и наша во реален живот) е исполнета со вакви примероци. Легитимитет се добива од војската, религијата, благородниците и народот. Тоа дали даночната политика на Дајнерис е подобра од на Серси или Роберт или дали сака да отвори болници и сиропиталишта воопшто не е важно.

Значи невозможно е да се класифицира некој како луд туку така. Дури и да има лицето дијагностицирано некоја психоза не значи дека истото е ненормално. Дајнерис е опседната со тронот не бидејќи е луда или дека живее во свој свет или донесува апсурдни одлуки туку бидејќи од мало дете брат и и' ја има пунето главата со тронот и како тоа е нивно наследство. Едина константа и' е тронот, тоа и' е животна цел, моќта што доаѓа со тронот не е целта туку попатен бонус. Крај краја знаеш колку војни се имаат водено за престоли? Колку предавства и братоубиства се имаат случено за моќ? Ехееее, Дајнерис ниту е прва ниту е последна.
Уште си убеден дека „кутрата“ Дајнерис не е луда?

Тирион влезе од грешка во грешка. Премногу пропусти за да може Дани да му верува за знакот за предавање на Серси.

Ми се допадна делот со Варис, во негов стил повлече неколку таинствени потези чии што ефекти сеуште не се познати.

Mad Queen it is Прегледај го приврзокот 208931
Можеби ништо нема да му успее од потезите, ми падна на памет дека можеби сакаше да ја отруе со храна, ама не му се допадна кога му кажа малата дека не јаде ништо.
Писмото не го прати никаде на крај, мораше да го изгори, али сеедно и да го пратеше, маме им еба оваа, сега единствено чаре да ја спичкаат од тие што имаат пристап блиску до неа, инаку мед кинг гомна може да јаде за лудилото од оваа.

Дефнитивно најдобра епизода од оваа сезона. Уште од прва епизода, сезонава, имаше хинтови дека Денерис се претвара у татко и. Се понапорна и опседната беше со тронот, до тргнувањето во војна со Серси одма после војната со Најт Кинг. Не е 10/10 али е добра 8-ка по мене. За жал се заебав што прочитав еден текст као демек ликнато сценарио. Повеќето работи баш се случија. А мислев само некоја без врска теорија ќе биде. По ова денес, најверојатно и крајот што го пишуваше ќе биде тој. Си го заебав финишот на сезоната. Јеби га сам сум си крив. :)
Опседната да, ама дека се претвора у татко и немаше такви хинтови, барем јас не видов.

Сметам дека Џејми го усраа на крај без потребно.

xohbssjwdwx21.png

Џејми е единствен лик што донекаде не го усраа, освен она глупоста да легне со Бриен претходната недела.
Знам дека сите очекувавте да ја убие Серси, пошто сте прочитале така во книгите некаде, али во серијава вештерката и кажа само дека сите три деца ќе и умрат, а не кој нејзе ќе ја убие. Пишав дека Џејми секогаш и бил верен на Серси (освен претходното фан задоволување) и дека оди да и помогне некако, а не да и збрца нож. Тоа е неговиот лик, се поинаку е за хејтање. Поарен начин за двајцата да заминат, немаше.
Во сцената кај што го убива Лудиот крал, кажа дека татко му Тајвин стоел исто пред Кингс Лендинг и ако не го има убиено за сите невини дечиња и остало, сигурно го има убиено зашто знаел дека татко му исто ќе гори. Ете ви логично објаснување и за тоа.

Тирион разбирам да се хејта, ужасно е опаднат кутриот, мислам дека и актерот кога глуми се нервира пошто гледа колку е мизерен, али Џејми е еден од ретките карактери кои беа супер доловени.
Зборам ко гледач на серијата, ме заболе за како е во книгите.

А да, Дени полуде.
Барем е интересна сега. Поинаку и не очекував да изигра, во глобала немам замерки за епизодава.
Е сега кој ќе ја убие нејзе, тоа останува да видиме.

Site bea vnatre dodeka ulavata kraljica go gorese gradot sistematski.
Исто така каде наоѓаат толку рала патики и сега кој им ги сошил новите униформи после борбата со мртвите? Како може толку брзо патики, опинци и борбени униформи да најдат!!!! Опаднат е многу квалитетот, јас не видов ни да јадат пред борба, кој војувал гладен и така ли се мести флотата со бродови?!?!?! плус зашто ставаат на зидовите самострели за Змајеви толку високо евенезнам #sranje #gorasipaakvalitetot #1-4sezona #IQ150

Бралиња начитани барем вие ги знаете книгите плус нагласено е дека не е обичен оган: Though it is said that Balerion's fire was so intense it burned black, really the hottest of flames is white. Assuming his flame was in fact white hot, as all available art seems to indicate, it burns with a minimum temperature of around 2800 degrees Fahrenheit. Барем прочепкајте малку пред да пишете глупост

Ајде да повториме уште еднаш...Though it is said that Balerion's fire was so intense it burned black, really the hottest of flames is white. Assuming his flame was in fact white hot, as all available art seems to indicate, it burns with a minimum temperature of around 2800 degrees Fahrenheit

The older and larger the dragon the more devastating its fire. Drogon's flame - black fire shot with red. Како и да е начинот на кој се испушта огнот е како разорен проектил. Смешно е што драмскиве критичари и сценаристи од се, се фатија баш за тоа што има логика...
Чекај, чекај, ова од инфлуенсерите на интернет го прочита?
Истите оние кој ги хејташ 2 месеци, сега се повикуваш на нивните теории и мислења?
Ооооо..

Опседната да, ама дека се претвора у татко и немаше такви хинтови, барем јас не видов.
Секогаш го имаше тоа. Само што советниците успешно и го потиснуваа до сега.

Чекај, чекај, ова од инфлуенсерите на интернет го прочита?
Истите оние кој ги хејташ 2 месеци, сега се повикуваш на нивните теории и мислења?
Ооооо..
Освен што во серијата 502939438 пати имаат кажано за истово, да од no name инфуленсерите го прочитав :pos:

Изгледа само мене ми е реакцијата на Дани океј, баш ја доловија самата човекова природа во вакви ситуации.

Пресудно беше тоа што поголем број луѓе дознаа дека Џон е Таргеријан, свесна е дека луѓето го сакаат повеќе од неа, Тирион утна неколку пати со неговите воени совети, Мисандеи остана без глава, ај додај ја и паранојата после предавството на Варис ... ланец на реакции што доведоа до тоа да го срамне градот со земја.
Единствен лик што го билдаа толку време и ги оправда сите средства и остави впечаток во цела пиздарија. Милион пати повеќе од хендикепот со количката и неговата триочна врана. :kuracc:

Баш ќе видиме како ќе го изведат сеа нејзиниот се повеќе веројатен атентат. Има змеј, има армија, особено unsullied кои со задоволство тргнаа во напад кога видоа дека не го прифати предавството, па и генералчето нивно изразот на фацата кога го фрли копјето.:drk: Верни и се до гроб и назад. 100% ќе биде некоја дволична пиздарија, слично како со night king. Ништо чудно и Џон да и пресуди.

Изгледа само мене ми е реакцијата на Дани океј, баш ја доловија самата човекова природа во вакви ситуации.

Пресудно беше тоа што поголем број луѓе дознаа дека Џон е Таргеријан, свесна е дека луѓето го сакаат повеќе од неа, Тирион утна неколку пати со неговите воени совети, Мисандеи остана без глава, ај додај ја и паранојата после предавството на Варис ... ланец на реакции што доведоа до тоа да го срамне градот со земја.
Единствен лик што го билдаа толку време и ги оправда сите средства и остави впечаток во цела пиздарија. Милион пати повеќе од хендикепот со количката и неговата триочна врана. :kuracc:

Баш ќе видиме како ќе го изведат сеа нејзиниот се повеќе веројатен атентат. Има змеј, има армија, особено unsullied кои со задоволство тргнаа во напад кога видоа дека не го прифати предавството, па и генералчето нивно изразот на фацата кога го фрли копјето.:drk: Верни и се до гроб и назад. 100% ќе биде некоја дволична пиздарија, слично како со night king. Ништо чудно и Џон да и пресуди.

Па Џон сега да и пресуди ќе ми биде тоталка глупо. Зошто? Зашто пак ќе биде најдобриот и најправедниот Џон кој за доброто на сите прави само добро. Единствен лик кој нема црна страна, ко да не знае кај се наоѓа и кај дошол. Ко Мисициве на свет ми е.
Греј Ворм не е толку верен колку што пак се осеќа само ко машина за убивање откога ја убија Мисандеи. Тотално разбирливо е неговото однесување.

Хирошима и Нагасаки епизодава. Многу спектакл, малку се случи, иако би рекол дека ми се свиѓа во која насока отиде со попиздувањето на Дани. Ко стендалоун епизода не би ја серел и покрај тоа што можеме да најдеме еден куп нелогичности, шоуво повеќе не ни можам да го гледам ко сериозно туку го оценувам колку добро ќе ни ја понуди шок вредноста. Забораив зашто The Hound и Планината толку се мрзат освен овој што му ја изгорел фацата ко копиљ... Иначе добра апокалиптична сцена со нив двајца.

Секогаш го имаше тоа. Само што советниците успешно и го потиснуваа до сега.
Izgubi dva zmeja. Nejziniot razum bea: Jorah - mrtov, Missandei - mrtva, Varys- predavnik (vo nejzini ochi) i Tiryon koj ja izneveri nekolku pati. Dodaj na toa faktot deka nikoj ne ja saka, znae deka nema kako da go dobie avtoritetot od lugjeto, osven so strav. Taka stanuva tiranin, od shto begashe, no okolnostite se smenija drasticno.

Добра....Интересно е ова со Џон....Типично нихилистички...како, ја не сакам заради нејзе....а од друга страна...јас сум ова, јас сум она...Единствен лик кој бар малку држи до она "колективното човечко" е Тирион.

Брат, што ќе ти објаснува. Она е очигледно од оние што се заљубуваат во душата на човекот и „битно е она што е внатре, а не надвор“.
Можно е и порки да гледа for the plot.
За тоа дека серијава им ја вреѓа интелигенцијата на некои веќе зборев да не се повторувам.
Во серијава имаше сексови колку сакаш, инцести, гадости, полови органи онака лабафко колку ти душа сака ама тогаш беше пропратена со многу подобри дијалози и карактер девелопмент и не им сметаше ништо.
Сега кога серијава е нешто невидено на телевизија од аспект на визуелни ефекти и камера (не дека и тогаш не беше), го има она што според мене треба секоја уметност да се стреми да го прави, да ти го пренесе искуството како да си дел од делото, наеднаш поради „hehe od kaj tolku vojnici hehe od kaj tolku zmejov ogan, hehe vo nikoj slucaj ne bi ja napravil ovaa odluka, hehe vidi kakov detski dijalog“ треба да се хејта.

Има многу хејт за сезонава. Многу.
А тие истите што ја хејтаат, веројатно ги хејтаат и новите генерации и инстаграм инфлуенсерите и слично.
Некако не ми штимаат овие две работи.
Не знам сега каков е светов?
Дали луѓево пратат Инстаграм инфлуенсери и животот го базираат на хедонизам или се интелектуални и уште го читаат Достоевски?
Треба да се донесе одлука. Мразам сивило. Ама светот е таков, сив :(

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom