Глупо ќе е да кажам дека очекував ваква епизода, побогу ни на крај памет не ми дојдоа работиве што се десија, ама знаев дека ќе има огромен хејт што и да биде. 99 посто од гледачите очекуваа милион ликови да умрат, и тоа главни ликови, па сега добија/вме еден шок со смртта на Најт Кинг. Како и кај многумина, и кај мене се јавија одредени прашалници, ама јас сепак и давам шанса на сезонава до крај па после ќе хејтам ако има за хејтање. Немам проблем со хејтерите, сепак се работи за различни вкусови и различно перцепирање на работите. Всушност, целиот серијал се одвива на тој начин што ги остава гледачите со подотворени усти и искача сценарио што скоро никој не го очекувал. Затоа и има доста хејт за епизодава, али мое мислење е дека ќе си легнат на брашното оние со негативните коментари на крајот од сезонава.
Околу епизодава, моментот кога Санса и рече на Арја дека не знае што да прави со сечилото што и го даде, а оваа и рече да прободе со острата страна, ми беше еден од најдно моментите во сите 8 сезони. Абе како ејјј, какооооо, види какво телетсбис прашање мајкооооо мила.
Исто не сте пишале за "палењето" на Најт Кингот, и Дени и ние очекувавме дека ќе го стопи а ликот ладно излезе од пламенот со што ја подгрева мојата теорија дека постои можност Најт Кинг да е Таргеријан.
Ќе биде интересно следниве епизоди, се надевам ќе го објаснат сето ова со Бран и неговите моќи, а исто верувам дека не е се завршено со WW.
Од визуелен аспект чиста 10ка од мене.