Прво мислев дека Арија се криеше во дрвото па му рипна од таму, вратив, она рипала преку сите овие 100 души што беа околу него. ОК. Во библиотеката тоа зомбито крвта и ја слушна кога и капеше, али овдека она успеа да прерипа преку сите. Не ми сметаше мрачнината во цела епизода, ми е гајле дали Дотраките први умреа и зашто умреа, дали факелот се палел или не, пошто се гледаше дека Ноќниов носи бура и апсолутно ништо не се гледаше, али ова не се џвака бе.
Втора работа што ме изнервира е што никој битен не умре. Бев спремна со паломи искрено, очекував Џејми и Бриен да ги скинат прв дел од епизодата, така се ебано срцепателно беше претставено во претходната епизода и накрај умираат: Ед, Лијана, Берик, Тион, Џора и Мелисандре, хронолошки. Солза не ми капна. Очекував и ми се допадна тоа со Берик единствено. Тион и Џора исто беа очекувани, али онака. Мелисандре е она што сакам да го објаснат некако, ја имаат покажано и без ѓердан, освен ако не била грешка на ГоТ, не беше она што ја одржува млада и витална. Да не имала некоја поврзаност со Вокериве, со Ноќниов итн, али ко што тера, нема ни да дознаеме што и како.
Трета работа и она што уствари највише ме изнервира. Завршува епизодава, очекувам трејлерот за наредна бар нешто да подобјасни, што за Мел, што за Вокериве, у пм првата сцена од серијава е со нив, цела седма сезона ја заебаа спремајќи се набрзина да дојде до биткава, а сега излегува дека тронот е побитен и ја покажуваат Серси со оној сељакон во кожњак и плавава како си ги мерат.
Мислам дека нема да добиеме некое објаснување подетално од тоа што Брен досега кажа и знаеме, ако стварно излезе така, може да се носат у пм.