Game of Thrones

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Тие 2 волшебника мислам дека воопшто нема да се сретнат во серијата.

За Бријана дека може да ја убие Мелисандре - да, и јас се согласувам со тоа. Сер Џора исто така, ама не знам дали ќе има потреба од тоа.

А змејовите мислам дека никој не може да ги убие.
Знам дека Калиси нема да умре до крај али би било најинтерсно заедно со кралицата на тој лудиот пират што се бори за Станис да му станат робинки.

Ф

Фил Ајви

Гостин

хахаха Инспектор Марко Прилика од Љубав у залеѓу... од хрватски сапуници се најде во една од најдобрите серии ever... лол точно дека имаше само една реченица ама со какви емоции ја кажа... прснав од смеа

јас не знам Сноу како не се сети да и стави нешто во уста на дивјачката да не зборува на нерви почна да ми оди... и не под тоа нешто не мислам на тоа што вие мислите... се води рат типов не знае од кого да се чува дали од дивјаци дали од вајт волкери и други триста чуда а вие само на секс мислите :icon_lol: како и да е еден на еден ги тепа дивјаците лагано... прејак е за нив

Тион пичка најголема, покажува сила на послаби и немоќни... го нема никаде да се бори во вистинска борба... Бриана или како и да беше е поголем маж од него

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Theon ниедна одлука нема сам донесено, цело време му влијаат други а овој како кретен да се вклопи и да си го пронајде местото паѓа под влијание. Theon прави многу глупи и избрзани одлуки, најчесто поради немање на избор (пр. на која страна да се бори на Robb или татко му и фамилијата?), но брзо потоа кога сваќа што направил се кае (баш последната сцена кога ќе ги покажат изгорените во Winterfell приметете ја фацата на Theon, чуствува вина за тоа што го сторил но нема враќање назад - не сака да испадне слабич).

За разлика од Theon ако го споредиме со our beloved King Joffrey, Joff не се кае воопшто, напротив се сити со секој ебан злочин, и така му расте егото и станува уште по зол (веќе ни Cersei нема контрола над него). Theon е напатен и наивен, додека Joffrey е искварен до срж. Не ги оправдувам потезите на Theon, но во никој случај не го ставам на исто скалило со Joffrey, до некаде и го сожалувам.

Кастингот за Theon и Joffrey е ептен погоден. Како глумат двајцата, значи ептен успеваат да ги доловат ликовите и да направат сите да ги мразат.

И нешто тотали рандом, смешно ми паѓа коа ќе ми текне на doom sayers од минатата сезона кога го убија Ned Stark како предвидуваа дека вторава сезона без Sean Bean ќе била пропаст, ќе паднела гледаноста, не знам што друго не... а вторава сезона без ниедна звезда актер/ка растура во гледаност и децава што прв пат глумат се феноменални. :)

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
theon e izguben znae i samiot ali kasno e veke...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Финтата со Теон е што заборави која му беше фамилијата до вчера. Да, во никој случај не може да се спореди со Џофри, олицетворението на Луцифер. Ама, страшното е тоа што сите знаат дека Џофри е лошиот. Теон не само што не' изненади нас, туку и Старкови едвај поверуваа. Затоа викам дека е ептен „притаено зло“. Дали имаше избор? Според мене да. Можеше да го одбие татко му, секако цел живот го има поминато оддалечен од вистинската фамилија. Е сега се поставува прашањето зошто не го одби. Мислам дека е поради желбата да се докаже, да се истакне во прв план и во очите на другите да заличи на bad-ass. Веројатно вака лечи некои комплекси, или пак можеби е до гените. Нели, крвта не е вода. Во секој случај, веќе е касно да се бараат оправдувања и му посакувам се' најлошо у живот.

Инаку, темата немаше да биде ова што е да не беше Tegla. Ни помага полесно да сфатиме некои постапки на ликовите, некои дејства, локации, ватевер. И покрај тоа, не се ни дрзнува да открива споилери.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Финтата со Теон е што заборави која му беше фамилијата до вчера.
Половина од животот го има поминато во Pyke, половина во Winterfell. Имал 10 години (кои не се баш малку во овој серијал, погледни ја само Арија) кога е практично киднапиран од Ned Stark и одделен од својата фамилија. Нормално он никогаш не се ни почувствувал како Stark, иако Ned правел се да го одгледа како свој син. Не оправдувам ништо од она што Theon го направи (duh), ама сепак е Greyjoy - We do not sow...and stuff.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Ме изнасмеа Игрит епизодава :D
and then "turn back around" he said :DDD

и дај стајте некој wordfilter, кога ќе се спомне карактер од серијава да става и слика од него -_- или барем спомнувајте ги по некои псевдоними
Мелисандре требаше да ја гуглам -.-
"Типката со пичкин дим" далеку повеќе ја знаат од "Мелисандре".

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933

и дај стајте некој wordfilter, кога ќе се спомне карактер од серијава да става и слика од него -_- или барем спомнувајте ги по некои псевдоними
Пер втора сезона сме. Научи ги ликовите :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

а Xaro Xhoan Daxos го знаеш !? :D

http://viewers-guide.hbo.com/game-of-thrones/season2/#!/guide/houses/

одма на читање... :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Добро а како вие би сте се однесувале да сте на местото на Теон?Јесте дека е ветрушка и дека неможе да донесе ни една одлука сам ама еве пример:
Ве киднапираат од дома Грци пример кога сте имале само 10 години,се сеќавате кој сте што се и од кај сте дошле,ве носат во Грција ве гледаат и кога ќе се вратите во Македонија на кој ќе бидете верен? :sneaky:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
Аууу епизодова, од морници, до тага, до адреналин, до дијалози/интеракција, до емоции! mindblown! квалитетот на серијата последните 2 епизоди е просто неописив, подобро од ова неможе! неверојатно перфектно сценарио, и глума! :cuc:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Прашање: Highborn може да стане Maester нели !? Отфрлајќи го презимето. Пошто овој слепиов Таргериан што е у Night Watch така станал... или не !? :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Прашање: Highborn може да стане Maester нели !? Отфрлајќи го презимето. Пошто овој слепиов Таргериан што е у Night Watch така станал... или не !? :)
Кој е Highborn?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Кој е Highborn?
сум го испуштил зборотј „некој“ у прашањето. Мислев дали може некој од високиве фамилии да стане maester. Ко на пример Брен (aко е жив) го префрлаат у Олдтаун и учи за maester. :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
сум го испуштил зборотј „некој“ у прашањето. Мислев дали може некој од високиве фамилии да стане maester. Ко на пример Брен (aко е жив) го префрлаат у Олдтаун и учи за maester. :)
Па мислам дека може, зашто да не, само треба да е паметен и да ја помине обуката во Oldtown. Само мислам дека ретко кој highborn би се откажал од привилегиите за да го помине животот како maester. Ако грешам, нека ме поправи Tegla :)

Kajgana Shop

На врв Bottom