Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Не гледам оти Дортмунд да го даде Дембеле една недела пред почеток на сезоната. Треба астрономска понуда да дојда за воопшто да размислат на тоа. Дембеле има уште 4 години договор и како стојат работите и вгодина и за 2 години Дортмунд може иста а можеби и поголема пара да лапне.
Абе ни ти не гледаш ни навивачите на Ливерпул ни на Јувентус ни на Челзи.. Нормално и мене да ми речеше дека Нејмар ќе ни го купеше некој пред 1 месец ќе ти се смеев у фаца ама фудбалот е луд.. Апсолутно никој не е untouchable.. Посебно не кога имаш 300 милиони на располагање

Дембеле е најреалната опција од спомнуваните пошто Дортмунд е 'selling club'.. Ако мислиш дека Дортмунд нема да продај играч за 10 пати повеќе од тоа што го купил пред ЕДНА ГОДИНА стварно не си го знајш клубот

Real Madrid star Cristiano Ronaldo told the judge at his tax trial in Spain that he wants to go back to England.

Ајде, има време за сагава до 31 август.

Дортмунд не може да си дозволи да одбир понуда околку 100 милиони па било тоа и 1 ден пред затварање на пазарот.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Може и то како и онака досега овој трансфер период се во плус. Кај ќе најдат замена?

Абе ни ти не гледаш ни навивачите на Ливерпул ни на Јувентус ни на Челзи.. Нормално и мене да ми речеше дека Нејмар ќе ни го купеше некој пред 1 месец ќе ти се смеев у фаца ама фудбалот е луд.. Апсолутно никој не е untouchable.. Посебно не кога имаш 300 милиони на располагање

Дембеле е најреалната опција од спомнуваните пошто Дортмунд е 'selling club'.. Ако мислиш дека Дортмунд нема да продај играч за 10 пати повеќе од тоа што го купил пред ЕДНА ГОДИНА стварно не си го знајш клубот
Знаеш која е разликата, така? Нејмар си имаше откупна клаузула.

Ќе видиме. За Нејмар немаше потреба Барса да се согласи оти има клаузула. Ја не реков дека Дортмунд не би го дал ама само за астрономска сума, која во најмала рака е 100м па и повеќе со оглед на ситуацијата на Барса и фактот што солидно се омрсија со 222м ЕУР.

Може и то како и онака досега овој трансфер период се во плус. Кај ќе најдат замена?
Не се до толку финансиски моќни да одолеат на такви понуди колку сака да се во плус. И сам си свесен дека ако барса понуди толкава сума за Дембеле Дортмунд нема да одбие.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Мислат дека така лесно се наоѓа замена и тоа пред почеток на сезона и кога има многу малку опции на пазарот.

Пореална опција е Дибала, Јувентус се засили во нападот така да ќе прифати да го продаде.

Абе ако тропне Реал Барса на врата по играч, невозможно е да го задржиш...
А за политиката на Дортмунд 100 мил е еднакво на купување 5 играчи...

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Гледаме колку е невозможно, Барса играч неможе да купи.
Реално со 100 милки Рафиња и Гомес, Јуве ќе се подзанислат... за уште 100 Кутињо и ај у пичку матер.

Пазете тогаш да не ви го побараат Хазард оти готово

Koja e логиката да го купваат Дибала кога веќе имаат еден ист таков поквалитетен играч во Меси..не разбирам навистина најдебилен трансфер би бил Дибала моментално за Барселона каде во ништо нема да напреднат...моментално на Барселона му треба играчи што трчаат и играат пресинг и секако некоја адекватна замена за Нејмар за да бидат опасни во контранападите..Дибала ништо од ова не е ,и плус од Нејмар да се спушташ на Дибала е веќе трагедија...

Не вервам дека ќе се оствари трансферот и мислам дека е една глупа шпекулација иако Јувентус со Бернандески и Коста добро го надополна евентуалното продавање на Дибала

Од кај ги наоѓате информацииве? За Дибала ко што глеам само италијаниве пишуваат, каталонските Спорт и Мундо депортиво денес искочија со насловни дека планот е Кутињо, Дембеле и Ињиго Мартинез, а и изминативе денови за нив 3ца се збори..

Од кај ги наоѓате информацииве? За Дибала ко што глеам само италијаниве пишуваат, каталонските Спорт и Мундо депортиво денес искочија со насловни дека планот е Кутињо, Дембеле и Ињиго Мартинез, а и изминативе денови за нив 3ца се збори..
Каша попара е на Твитер ако следиш трачари, затоа и јас пишав сабајлево дека тоа со Кутињо е фејк. Некој небитен за внимание на твитер ќе пише дека одреден новинар кажал овој е таксан за во Барса, Реал, Манчестер и готово. Налет што и на мк сајтовиве не им треба многу, одма шлапаат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom