Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Koja e логиката да го купваат Дибала кога веќе имаат еден ист таков поквалитетен играч во Меси..не разбирам навистина најдебилен трансфер би бил Дибала моментално за Барселона каде во ништо нема да напреднат...моментално на Барселона му треба играчи што трчаат и играат пресинг и секако некоја адекватна замена за Нејмар за да бидат опасни во контранападите..Дибала ништо од ова не е ,и плус од Нејмар да се спушташ на Дибала е веќе трагедија...

Не вервам дека ќе се оствари трансферот и мислам дека е една глупа шпекулација иако Јувентус со Бернандески и Коста добро го надополна евентуалното продавање на Дибала
А Кутињо трча и игра пресинг и е опасен во контра напади?
Не е трагедија од Нејмар да се спушташ на Кутињо?

Дибала за Кутињо е Марадона.

А Кутињо трча и игра пресинг и е опасен во контра напади?
Не е трагедија од Нејмар да се спушташ на Кутињо?

Дибала за Кутињо е Марадона.

Поинаков играч е Кутињо,Кутињо можи да игра на повеќе позиции и е далеку поагилен од Дибала..има подобар шут и е несомнено подобар дриблер..и во никој универзум Дибала не е Марадона за Кутињо...додуша кога ќе ги увидиш двата се многу поразлични играчи и тешко би дошло за споредба ама Кутињо му е далеку попотребен на Барселона отколку Дибала каде го имаат Меси веќе.

Поинаков играч е Кутињо,Кутињо можи да игра на повеќе позиции и е далеку поагилен од Дибала..има подобар шут и е несомнено подобар дриблер..и во никој универзум Дибала не е Марадона за Кутињо...додуша кога ќе ги увидиш двата се многу поразлични играчи и тешко би дошло за споредба ама Кутињо му е далеку попотребен на Барселона отколку Дибала каде го имаат Меси веќе.
Како да не. Дибала е напаѓач, крило и 10ка, исто ко Меси. Кутињо освен 10ка друго поима нема.
Дибала е подобар голгетер од Кутињо и далеку од тоа дека е послаб дриблер и шутер пред се. Кутињо со ништо нема драстично да ја појача Барса, поготово не за некој за кого ќе се платат 100 милиони евра.

Што има тоа врска што Барса го има Меси со потенцијален трансфер на Дибала таму кога Барса и порано има играно со три напаѓачи без класично крило.

Доколку не сака да си замине Дибала, Јувентус ниту за нов трансфер рекорд нема да го продаде. Ако тој сака да си оди тогаш друга е работата, иако и во тој случај многу тешко бидејќи предебилно е на две недели пред почетокот на сезоната да побараш изненадно трансфер од клубот.

Како да не. Дибала е напаѓач, крило и 10ка, исто ко Меси. Кутињо освен 10ка друго поима нема.
Дибала е подобар голгетер од Кутињо и далеку од тоа дека е послаб дриблер и шутер пред се. Кутињо со ништо нема драстично да ја појача Барса, поготово не за некој за кого ќе се платат 100 милиони евра.

Што има тоа врска што Барса го има Меси со потенцијален трансфер на Дибала таму кога Барса и порано има играно со три напаѓачи без класично крило.

Секако дека Дибала е крило спор како желка и напаѓач со метро и жилет за ,Кутињо дефинитивно е подобар шутер ама изгледа имаш заборавано какви голој од 20-30 метра има постигнувано што вака пишиш,Кутињо можеби нема да ја појача драстично Барселона ама сигурно повеќе од Дибала кој ќе се гушат со Меси.

Дибала е левак кој по вокација е многу сличен играч на Меси и екипата не добива нова димензија во нападот освен идентична реплика,вака со Кутињо ќе имаат играч плус на левата страна...различни играчи се ама Кутињо му е попотребен на Барселона отколку Дибала

Абе ако тропне Реал Барса на врата по играч, невозможно е да го задржиш...
А за политиката на Дортмунд 100 мил е еднакво на купување 5 играчи...

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Ti si bil ekspert za politikata na Dortmund.

Доколку не сака да си замине Дибала, Јувентус ниту за нов трансфер рекорд нема да го продаде. Ако тој сака да си оди тогаш друга е работата, иако и во тој случај многу тешко бидејќи предебилно е на две недели пред почетокот на сезоната да побараш изненадно трансфер од клубот.

Работата е тоа што Јувентус некако чудно реагираше на трансфер пазарот и купи две офанзивни крила што се леваци како Дибала...ај еден да донесеа од Даглас и Бернандески разбирам ама тројцата леваци со Дибала што ќе прават?.затоа има мала можност да се продај Дибала според мене

Од кај ги наоѓате информацииве? За Дибала ко што глеам само италијаниве пишуваат, каталонските Спорт и Мундо депортиво денес искочија со насловни дека планот е Кутињо, Дембеле и Ињиго Мартинез, а и изминативе денови за нив 3ца се збори..

Abe si nagagjaat mediumive do sega ako sve bilo tocno eheee.

Работата е тоа што Јувентус некако чудно реагираше на трансфер пазарот и купи две офанзивни крила што се леваци како Дибала...ај еден да донесеа од Даглас и Бернандески разбирам ама тројцата леваци со Дибала што ќе прават?.затоа има мала можност да се продај Дибала според мене
Јувентус не реагираше воопшто чудно, со оглед на тоа што од Јануари навака игра со 4-2-3-1 формација, каде што по автоматизам ти требаат 2 крила од старт + Дибала. Јувентус во тимот имаше само едно достапно крило во пролетниот период, а тоа е Квадрадо. Манџукич играше таму на левата страна, која не е негова природна позиција. Тука е и Пјаца кој се враќа од повреда, ама две крила секако беа неопходни.

Тоа што се леваци и јас приговорив, ама сигурно може да се објасни со тоа што Даглас Коста игра на левата страна, односно повеќе има тенденција да влегува странично еден на еден во дуел со противнички бек и да уфрла, додека Бернардески повеќе знае да вкрстува и одговара за десната крилна позиција или евентуално зад напаѓачот кога тука не би бил Дибала, кој секако нема пак да се заебат да игра на секоја можна утакмица.

Абе јас знам дека нагаѓаат и дека свашта се пишуваат, ама тука читам коментари дека се откажале од Кутињо и тргнале по Дибала, а од тие што се релевантни кога станува збор за Барса за Дибала нема ништо и пишуваат дека целта се Кутињо и Дембеле. Иначе коа сме кај наши медиуми, пред малце отварам гол.мк и читам „бомба од Барса: Азар е замената за Нејмар“ :ROFLMAO:

Дибала совршен за во Барселона. Ги допираш и одма паѓа.

Секако дека Дибала е крило спор како желка и напаѓач со метро и жилет за ,Кутињо дефинитивно е подобар шутер ама изгледа имаш заборавано какви голој од 20-30 метра има постигнувано што вака пишиш,Кутињо можеби нема да ја појача драстично Барселона ама сигурно повеќе од Дибала кој ќе се гушат со Меси.

Дибала е левак кој по вокација е многу сличен играч на Меси и екипата не добива нова димензија во нападот освен идентична реплика,вака со Кутињо ќе имаат играч плус на левата страна...различни играчи се ама Кутињо му е попотребен на Барселона отколку Дибала
Крилен напаѓач, ко што и самиот кажа сличен профил на Меси. Што има тоа врска што е спор, Кутињо да не е брз ко Болт случајно? Кутињо нема поима од играње на страна, он е 10ка и ништо поише.
Дибала по вокација е напаѓач, во Палермо и во Јуве играше на таа позиција. Најверојатно го немаш многу гледано чим Кутињо ти е подобар шутер, можда има посилен шут ок ама технички Дибала има совршен шут.

Зашто да се гушат Дибала и Меси? Барса не се гушеше кога Анри Виља и Меси им беа напаѓачи а не па сеа со Дибала да речеме.

Држи вода муабетот на Џони, како би играле Меси и Дибала заедно во 4-3-3? Ако доаѓа Дибала ќе треба да се мења формација во 4-3-1-2 со тоа што Меси и Дибала ќе се мењаат на 10ка, зависи од ситуавија, или пак 4-2-3-1 и еден на крило еден на 10ка, исто пак ќе се мењаат... така да не ми е логичен тој избор со Дибала иако мене ми е еден од омилените и мислам идна златна топка по Меси и Роналдо.
Кутињо од друга страна може изгледа дека има подобар шут пошо реално повеќе се обидува од далечина, Дибала е сличен на Меси, повеќе дриблинг и асистенции, евентуално пласирање од 16.
Спиред мене Дибала е подобар фудбалер, али Кутињо е најблизу до тоа што и треба на Барса.

Држи вода муабетот на Џони, како би играле Меси и Дибала заедно во 4-3-3? Ако доаѓа Дибала ќе треба да се мења формација во 4-3-1-2 со тоа што Меси и Дибала ќе се мењаат на 10ка, зависи од ситуавија, или пак 4-2-3-1 и еден на крило еден на 10ка, исто пак ќе се мењаат... така да не ми е логичен тој избор со Дибала иако мене ми е еден од омилените и мислам идна златна топка по Меси и Роналдо.
Кутињо од друга страна може изгледа дека има подобар шут пошо реално повеќе се обидува од далечина, Дибала е сличен на Меси, повеќе дриблинг и асистенции, евентуално пласирање од 16.
Спиред мене Дибала е подобар фудбалер, али Кутињо е најблизу до тоа што и треба на Барса.

Каде би играл Кутињо во 433? На место на Нејмар? И сам знаеш дека не е крило ко Нејмар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom