Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено ретко кој клуб не би пуштил играч кој сака да го напушти тимот. Ни па јас како фан би сакал да гледам таков играч во Баерн кој плаче за трансфер без разлика колку ќе биде битен.

А пред 6 месеци кога потпиша нов договор не му се напушташе нели?
Ова со Кутињо е типична бразилска работа, тешка циганерија се и жално ама нема исклучок кај нив, сите се рани куче да те лае! :facepalm:

Тешки пички со никаков карактер се бразилциве... Тешко му било не го пуштиле во Барса :facepalm:.
Вака и Алекс Сандро ни правеше кога стигна понуда од Челзи за него, па ни јас незнам како го задржаа Јувентус во тим.

Гадна нација ми станаа

А од кај знаеш дека ви правеше?..зарем се што се пиши по медиумите мора да е вистина?..ете некни камерите го фатија Емери кај што му објаснува на Валведере дека Барселона никогаш не испратила понуда за Верати односно не ни биле заинтересирани додека медиумите објавија војна помеѓу ПСЖ и Барселона...се што се пиши е ветер во магла.

Најсмешен преоден рок има Барселона. Им зедоа играч кој со овие цени на пазарот вреди повеќе од 300 000 000 а ги одраа за играч кој не вреди повеќе од 60 000 000. Плус го донесоа пресмешниот Паулињо како засилување во средниот ред.

А од кај знаеш дека ви правеше?..зарем се што се пиши по медиумите мора да е вистина?..ете некни камерите го фатија Емери кај што му објаснува на Валведере дека Барселона никогаш не испратила понуда за Верати односно не ни биле заинтересирани додека медиумите објавија војна помеѓу ПСЖ и Барселона...се што се пиши е ветер во магла.
Значи според тебе не треба да верувам на ништо што пренесуваат медиумите така? Ако е така, значи не треба да веруваме ни на муабетот помеѓу Емери и Валверде дека Барса не испратила понуда за Верати зашто нели, сепак и тој муабет ни беше пренесен од медиумите и може они го испинувале тоа.

Ригил најак ми е,пред две години се сеќавам тука ја пропагираше независноста на Каталонија(еве уште стануваат независни:pos:) небаре во курир работи:pos::pos:,сега го прашва Пеџа како тој да е дел од управниот одбор:pos:..шо лик ќе беше да си еби веко

Ти пошто си тука, еве ти спремив еден аватар, да го јадеш бламот :D

upload_2017-9-1_6-59-22.png

Океј @Џонтра Волта знам дека делува ко да го цртало дете со посебни потреби, не мора да ме цитираш за лајкови.

Најсмешен преоден рок има Барселона. Им зедоа играч кој со овие цени на пазарот вреди повеќе од 300 000 000 а ги одраа за играч кој не вреди повеќе од 60 000 000. Плус го донесоа пресмешниот Паулињо како засилување во средниот ред.
За Паулињо многу се кења ама последните 5-6 натпревари за Бразил е еден од најдобрите поединци.. Всушност 9 од 9 се кога игра тој во квалификациите

Сепак нека изигра некоја утакмица пред да коментираме

А зошто да го пуштиме?

Јасно им покажа желба дека сака трансфер , ок договор потпишал во ред . Ама за статусот кој го има во Ливерпул барем да размислеа , а тие одрично одбиваат преговори .
Можеше да не ја потпише екстензија на договорот во јануари и сега нема да ги има овие астрономски суми што се нудат за негов трансфер па со негово заминување немаше да имате никаква финансиска корист.

Јасно им покажа желба дека сака трансфер , ок договор потпишал во ред . Ама за статусот кој го има во Ливерпул барем да размислеа , а тие одрично одбиваат преговори .
Можеше да не ја потпише екстензија на договорот во јануари и сега нема да ги има овие астрономски суми што се нудат за негов трансфер па со негово заминување немаше да имате никаква финансиска корист.

Добро, зошто збориш глупости? Кутињо имаше важечки договор до 2020 пред да го потпише новиот во јануари, кој е со важност до 2022ра. Потпишал или не, ќе имаше уште три години од договорот со Ливерпул. На крајот од денот, Ливерпул нема да продава пошто некој (во случајов Барса) имала вишак пари за трошење и не смеела да остане со играчите што ги има. Џони, тука?

Значи според тебе не треба да верувам на ништо што пренесуваат медиумите така? Ако е така, значи не треба да веруваме ни на муабетот помеѓу Емери и Валверде дека Барса не испратила понуда за Верати зашто нели, сепак и тој муабет ни беше пренесен од медиумите и може они го испинувале тоа.

Како можи да тврди дека така се однесувал ЛИЧНО некојси професионалец..ти го прочита што напиша?..дека Сандро се однесувал цигански кога слушнал дека Челзи го барале..тоа е меродавно според тебе?..има логика??..размисли малце неможи медиумите да го пренесат мислењето на една индивидуа или како се чуствувал..глупости се тоа

Добро, зошто збориш глупости? Кутињо имаше важечки договор до 2020 пред да го потпише новиот во јануари, кој е со важност до 2022ра. Потпишал или не, ќе имаше уште три години од договорот со Ливерпул. На крајот од денот, Ливерпул нема да продава пошто некој (во случајов Барса) имала вишак пари за трошење и не смеела да остане со играчите што ги има. Џони, тука?

Не знаев дека до 2020 му бил , нели дојде во 2013-та , колку продолжувања имаше претходно?

Па ете ги зеде Дембеле и Паулињо Барселона,можеби не се којзнае какви трансфери ама не остана со играчите што ги има,плус до вечер уште некој ќе земи,е сега дали ќе биди Кутињо или некој друг ќе видиме ама важно јас бев во право кога напишав дека Барселона не смее да остани со играчите што ги има.

Па ете ги зеде Дембеле и Паулињо Барселона,можеби не се којзнае какви трансфери ама не остана со играчите што ги има,плус до вечер уште некој ќе земи,е сега дали ќе биди Кутињо или некој друг ќе видиме ама важно јас бев во право кога напишав дека Барселона не смее да остани со играчите што ги има.

Никад не си бил у право, ФАКТ. Од Нејмар паднаа на Дембеле кој е страшен клинец али клинец и Паулињо кој е само страшен. Чао Џони, Барса го испуши преодниов и тоа е тоа, факт.[DOUBLEPOST=1504268020][/DOUBLEPOST]
Не знаев дека до 2020 му бил , нели дојде во 2013-та , колку продолжувања имаше претходно?
Првиот што го потпиша во 2013та кога дојде, 2015та кога продолжи до 2020та и 2017та кога продолжи до 2022ра.

Се зезнал гадно што потпишал последно продолжување , можеби тогаш се гледал во Ливерпул на подолг период .

Никад не си бил у право, ФАКТ. Од Нејмар паднаа на Дембеле кој е страшен клинец али клинец и Паулињо кој е само страшен. Чао Џони, Барса го испуши преодниов и тоа е тоа, факт.[DOUBLEPOST=1504268020][/DOUBLEPOST]
.

Бев во право бидејќи тоа го напишав откако го продадоа Нејмар па ти со Донев нешто солевте памет со "хехехе" постови,

Тоа што Барса изигра страшно аматерски овој преоден рок, нивни проблем.
Дали ќе го бараа Кутињо ако Нејмар не идеше во ПСЖ? Додатно, дали исто така ќе го бараше Барса Кутињо ако го купеа Верати? И на 2те прашања одговорот е не.
Тоа што пробаја да направат panic buy, а рчнаа кај играчот што им е од есенцијално значење на Ливерпул не помина. На крај краева ова се добри неколку шамари за Барса за да знае во иднина дека не е алфа и омега и дека не може да прави што сака, уништувајки еден состав за сметка на тоа што сакаат да ја излечат фрустрацијата со Нејмар.
Освен тоа со самото продавање на Кутињо, Клоп со една рака си го потпишува отказот, кое што од друга страна Валведере веќе го има направено уште непочнат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom