Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Бев во право бидејќи тоа го напишав откако го продадоа Нејмар па ти со Донев нешто солевте памет со "хехехе" постови,

Реков дека ќе ти го пишувам ова после затварање на преоден рок до крај на сезона, дечко, ти немаш врска. Влезен си у некој филм дека го разбираш фудбалот и го глеаш од некоја 19та димензија, со некои посебни сфаќања а уствари, тонеш.

Тоа што Барса изигра страшно аматерски овој преоден рок, нивни проблем.
Дали ќе го бараа Кутињо ако Нејмар не идеше во ПСЖ? Додатно, дали исто така ќе го бараше Барса Кутињо ако го купеа Верати? И на 2те прашања одговорот е не.
Тоа што пробаја да направат panic buy, а рчнаа кај играчот што им е од есенцијално значење на Ливерпул не помина. На крај краева ова се добри неколку шамари за Барса за да знае во иднина дека не е алфа и омега и дека не може да прави што сака, уништувајки еден состав за сметка на тоа што сакаат да ја излечат фрустрацијата со Нејмар.
Освен тоа со самото продавање на Кутињо, Клоп со една рака си го потпишува отказот, кое што од друга страна Валведере веќе го има направено уште непочнат.

Panic buy е повеќе трансферот на Дембеле бидејќи останаа само со Деулофеу и Арда .
Во однос на средниот ред и минатата сезона пробаа Верати да го потпишат а и оваа . Со астрономските плати на Меси , Нејмар и Суарез , а и останатите , просторот за екстра голема сума за трансфери беше лимитиран .
Дури и некои анализи што имаше по каталонските медиуми кажуваа дека мора да се продаде некој од тројката напред за да се ослободи простор за да потпишат големо име на средината на теренот.
Никој не очекуваше тоа да е Нејмар и Меси , туку Суарез , но ете Нејмар бил.

Panic buy е повеќе трансферот на Дембеле бидејќи останаа само со Деулофеу и Арда .
Во однос на средниот ред и минатата сезона пробаа Верати да го потпишат а и оваа . Со астрономските плати на Меси , Нејмар и Суарез , а и останатите , просторот за екстра голема сума за трансфери беше лимитиран .
Дури и некои анализи што имаше по каталонските медиуми кажуваа дека мора да се продаде некој од тројката напред за да се ослободи простор за да потпишат големо име на средината на теренот.
Никој не очекуваше тоа да е Нејмар и Меси , туку Суарез , но ете Нејмар бил.
Мора таков филм да вртат за да ја утешат рајата. Јас во такви приказни не верувам зошто Барса е во топ3 клуба во светот, така што дефинитивно финансиите не се проблем.
Управата потфрли, тимот е ослабен но не и слаб. Како што пишав претходно, добри неколку шамари за да се освестат и наредниот трансфер период повеќе плански да работат. Да не ја коментирам "колегијалноста" спрема Ливерпул ако им го лапнеа Кутињо а овие не ќе можеа адекватно да се засилат знаејки претходно дека им дадоја играч што гризи (некогаш и во буквална смисла) :)

Смешно е што еден Марез што киднал од Алжир во Франција во подобар живот (полоша судбина од Кутињо каде каде) и игра за Лестер, посекако понеамбициозен клуб од Ливерпул, и лани и оваа година остана професионален до крај и иако сакаше да си оди, асистираше, даваше максимум на терен. Викендов дава Фелаини гол за 2-0, ете го Марез во контра, влече напред, пробува. Знае дека Рома прикажа интерес да го земе и тоа мислам за малку не се договорија па пак никој не го гледа да плаче. Малку расистички може ама баш од Марез очекував вакви работи. Сигурна сум дека ако и денес не го купи некој, ќе продолжи да си игра за Лестер како ништо да не било.

Реков дека ќе ти го пишувам ова после затварање на преоден рок до крај на сезона, дечко, ти немаш врска. Влезен си у некој филм дека го разбираш фудбалот и го глеаш од некоја 19та димензија, со некои посебни сфаќања а уствари, тонеш.

Можиш да пишиш шо сакаш,ти не си никаков фактор а ниту експерт па за да кажваш кој го разбира а кој не одреден спорт..јас додека доставувам аргументи,а ти со таквите што ти лајкуваат и што те подржваат додека не ми доставите контра аргументи што држат логика тогаш неможиш да објаснуваш кој што како..ти колку се имаш бламирано на сите теми посебно кога дискутиравме за Арсенал тогаш никој ништо не ти пререче ниту те цитираше а вака јас уште пред да се појаваат шпекулации во март месец прогнозирав дека Лемар ќе оди во Арсенал и Кутињо во Барселона..најверојатно ќе промашам ама сепак бев блиску со оглед на шпекулациите низ медиумите каде му верувате тука сите до еден.

Една минута молк за сите навивачи (лицемери) на Ливерпул кои се бунат за трансферот на Кутињо во Барселона, а некако забораваат што правеше Ливерпул во случајот со Ван Дајк од Саутемптон на почетокот на летото, па се до последниот ден. Дури пробаа да преговараат без дозвола од клубот, и незнам како FA сеуште ги нема казнето за тоа.

Можиш да пишиш шо сакаш,ти не си никаков фактор а ниту експерт па за да кажваш кој го разбира а кој не одреден спорт..јас додека доставувам аргументи,а ти со таквите што ти лајкуваат и што те подржваат додека не ми доставите контра аргументи што држат логика тогаш неможиш да објаснуваш кој што како..ти колку се имаш бламирано на сите теми посебно кога дискутиравме за Арсенал тогаш никој ништо не ти пререче ниту те цитираше а вака јас уште пред да се појаваат шпекулации во март месец прогнозирав дека Лемар ќе оди во Арсенал и Кутињо во Барселона..најверојатно ќе промашам ама сепак бев блиску со оглед на шпекулациите низ медиумите каде му верувате тука сите до еден.

Пак тој со „аргументи“ и „факти“. Факт беше дека тврдеше за трансфер на Кутињо у Барса пошто ако Барса загризела Ливерпул ќе морал да продава. Барса загриза, Ливерпул не продаде. Факт е дека се избламира. Чао Џони, врска немаш.

Една минута молк за сите навивачи (лицемери) на Ливерпул кои се бунат за трансферот на Кутињо во Барселона, а некако забораваат што правеше Ливерпул во случајот со Ван Дајк од Саутемптон на почетокот на летото, па се до последниот ден. Дури пробаа да преговараат без дозвола од клубот, и незнам како FA сеуште ги нема казнето за тоа.

Ливерпул месец дена ако не и повеќе нема напраено ништо за ВВД, пишав на претходната страна, Хенри му се извинил на газдата на Сотон и му рекол дека се свесни за нелегалниот пристап ја признаваат грешката и нема да наддаваат доколку Сотон не сака да го продаде зошто не сакаат да ги расипат односите помеѓу клубовите.

Пак тој со „аргументи“ и „факти“. Факт беше дека тврдеше за трансфер на Кутињо у Барса пошто ако Барса загризела Ливерпул ќе морал да продава. Барса загриза, Ливерпул не продаде. Факт е дека се избламира. Чао Џони, врска немаш.

Кај спомнав факт бе,аргументи спомнав..ти знаеш колкава е разликата помеѓу факт и аргумент?..Јас ти пишав дека Барселона НЕМА ШАНСИ да остани со тие играчи и по некоја недела дојдоа Паулињо и Дембеле..ете денес веројатно уште некој ќе официјализираат до крајот на денот..ШТО ЗНАЧИ ДЕКА БЕВ ВО ПРАВО ОД ТАА ПЕРСПЕКТИВА..не знам како да ти објаснам поинаку.

Тоа дали ќе се покажат новите засилувања е друга работа,и не ми наметнувај мислења како да сум фан на Барселона бидејќи ме заболи за нив искрено.

Кај спомнав факт бе,аргументи спомнав..ти знаеш колкава е разликата помеѓу факт и аргумент?..Јас ти пишав дека Барселона НЕМА ШАНСИ да остани со тие играчи и по некоја недела дојдоа Паулињо и Дембеле..ете денес веројатно уште некој ќе официјализираат до крајот на денот..ШТО ЗНАЧИ ДЕКА БЕВ ВО ПРАВО ОД ТАА ПЕРСПЕКТИВА..не знам како да ти објаснам поинаку.

Тоа дали ќе се покажат новите засилувања е друга работа,и не ми наметнувај мислења како да сум фан на Барселона бидејќи ме заболи за нив искрено.
Загризаа за Кутињо?

Блиску бев не е факт.

Па блиску бев со оглед дека цело лето се трубеше тоа а јас уште многу порано претпоставував дека баш тие играчи му се потребни на Арсенал и Барса..е сега тоа што Монако и Ливерпул не сакаа да ги продадат ниту за астрономски цени е друга работа[DOUBLEPOST=1504270238][/DOUBLEPOST]
Загризаа за Кутињо?

Загризаа и ги одбија...на Ливерпул не му е дојдено до пари и тоа е јасно.

Јас знам, само ти кажувам дека тоа што го тврдеше, дека ако Барса загриза Ливерпул мора да продава е ноторна глупост и фикција затоа што ти си го имаш тоа увртено у глава.

Јас знам, само ти кажувам дека тоа што го тврдеше, дека ако Барса загриза Ливерпул мора да продава е ноторна глупост и фикција затоа што ти си го имаш тоа увртено у глава.

Како успеа муабетот да го свртиш на ова?..ти првин ми пиша како тоа јас сум тврдел дека Барса нема шанси да не купи и да остани со тие играчи до крајот ,па после јас ти одговорив дека БЕВ ВО ПРАВО бидејќи ги купија Паулињо и Дембеле и плус уште еден најверојатно ,па после ти ми пиша како тоа Дембеле и Паулињо се непостоечки и го изгубиле Нејмар,па јас ти вратив дека тоа го пишав ОТКАКО го продадоа Нејмар а не претходно,па на крајот ти во стилот на Донев како класичен вмроец го сврти муабетот на Кутињо...секоја чест за спинот.

Па блиску бев со оглед дека цело лето се трубеше тоа а јас уште многу порано претпоставував дека баш тие играчи му се потребни на Арсенал и Барса..е сега тоа што Монако и Ливерпул не сакаа да ги продадат ниту за астрономски цени е друга работа[DOUBLEPOST=1504270238][/DOUBLEPOST]

Море бе, се трубело, и ова е факт сега? Трубеа истите тие медиуми кои не се ги земаш за релевантни?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom