Uli Hoeneß
Präsident
- Член од
- 6 август 2010
- Мислења
- 14.493
- Поени од реакции
- 26.562
Се надевам не е точно.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не пиша истиов и за Барела дека е готова работата?
Не греши Орнстин, скоро па никогаш.
Ако добро ме служи меморијата од веќе претходно прочитана статија, до 30-ти Јуни мора да се средат сметките во поглед на FFP.
Ахам точно, што значи да останеа Менди, Зијеч и Кулибали со големите плати можеби Челзи ќе имаа проблем околу благословот, нели? Ај сеа кажи ми дека Зијеч играл за 300 евра месечно а Менди бил пријавен на пола работно време и да те убијам.Да, тогаш завршува официјално тој т.н тригодишен период. Според луѓе кои се занимавале со финансии низ годиниве, некои конкретно и со оние на Челзи, на клубот до крајот на месецов нема да му се потребни 300 милиони од продажба на играчи за да останат во рамките на ФФП. Со продажба на Хаверц и Ковачиќ, можеби и Маунт до крај на месецов, сметките ќе бидат балансирани.
До 30-ти јуни, очекувам и еден од Чалоба, Чик и Галагер да си заминат, а со тоа да се оствари pure profit, благослов за сметките со други зборови.
Ахам точно, што значи да останеа Менди, Зијеч и Кулибали со големите плати можеби Челзи ќе имаа проблем околу благословот, нели? Ај сеа кажи ми дека Зијеч играл за 300 евра месечно а Менди бил пријавен на пола работно време и да те убијам.
Тоа ти кажа и Џонтра претходно, ќе си го прашам Стојче што ќе ги купеше некој до 30ти јуни сите овие, нарочито ради платите што ги земаат. Е сеа доаѓаме до моментот што го пишав првично, do the math кога ќе ги земете во обзир сите фактори.
Тонали во Њукасл ќе биде како и другите италијанци што заминале на островот...2 неуспешни сезони, што на крај ќе резултира враќање назад во Италија за тројно помала сума, завршувајќи во "тимот кој што навивал како дете" Јувентус или Рома.
Арапскиот клуб ти купува играчи од ривалот за да после тоа кога ќе ти го позајми играчот во европскиот клуб , европскиот клуб да не јаде казни заради високите трансфери и ФФП.
Што ми го спомнуваш Лукаку побогу?
Арапскиот клуб ти купува играчи од ривалот за да после тоа кога ќе ти го позајми играчот во европскиот клуб , европскиот клуб да не јаде казни заради високите трансфери и ФФП.
Problem solved.
??????????? Не ме гледаш што правам гледај ме што ти зборувам...
Па поочигледно перење пари немам видено братми.
Челзи прво му го продава на Интер за 6 денари, па го враќа на "едногодишна позајмица" назад за 100м, па сега 2 години по ред се враќа во Интер за 7-8м.
Како да не го спомнам? Кога вие правите мучки, ок е, сега Челзи можеби работи со непотизам и врски, не е ок.
Ова е тоа што ве боли, дека нема да може да го молзат Челзи повеќе. Тоа е.
Fixed за Stefan-kobe:
Челзи ти купува играч од Интер за да после тоа кога ќе ти го позајми играчот во Интер, Интер да не јаде казни заради високите трансфери и ФФП.
Профит
Тоа ќе биде права трансфер бомба.Сега Нкунку ќе потпише за Ал Каеда за 250 милиони и ќе игра како позајмен во Челзи![]()