Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде јебига , од сега се топ 6 национални првенства или францусково трејдано за арапсково.

Не пиша истиов и за Барела дека е готова работата?

Не не, тоа беа новинари на Телеграф. Лук Едвардс и Мајк МекГрат.

Патем, Бернардо Силва е играчиште. Права штета што ако заврши кај Арапиве. Марка е, па ке го земам со доза на резерва. 2-3 години се поврзуваше со трансфер надвор од Сити, Барса пред се, и претпоставував дека сака семејството на потопло да си го пресели, ама побогу...

Не греши Орнстин, скоро па никогаш.

Ако добро ме служи меморијата од веќе претходно прочитана статија, до 30-ти Јуни мора да се средат сметките во поглед на FFP.

Да, тогаш завршува официјално тој т.н тригодишен период. Според луѓе кои се занимавале со финансии низ годиниве, некои конкретно и со оние на Челзи, на клубот до крајот на месецов нема да му се потребни 300 милиони од продажба на играчи за да останат во рамките на ФФП. Поради пандемијата правилата во меѓувреме омекнаа, а ФФП во Премиер Лига дозволува скоро двојни поголеми загуби на клубовите од вообичаено. Дополнително, Челзи со продажбата на играчи од академија во овие три години ја пополнил донекаде дупката. Потрошија многу за два преодни рокови, но со амортизациите на договорите значително си ја олеснија работата за во иднина.

Затоа, со продажба на Хаверц и Ковачиќ, можеби и Маунт до крај на месецов, сметките ќе бидат балансирани пред почетокот на новиот ФФП период од три години.

До 30-ти јуни, очекувам и еден од Чалоба, Чик и Галагер да си заминат, а со тоа да се оствари pure profit, благослов за сметките со други зборови.

Последно уредено:
Да, тогаш завршува официјално тој т.н тригодишен период. Според луѓе кои се занимавале со финансии низ годиниве, некои конкретно и со оние на Челзи, на клубот до крајот на месецов нема да му се потребни 300 милиони од продажба на играчи за да останат во рамките на ФФП. Со продажба на Хаверц и Ковачиќ, можеби и Маунт до крај на месецов, сметките ќе бидат балансирани.

До 30-ти јуни, очекувам и еден од Чалоба, Чик и Галагер да си заминат, а со тоа да се оствари pure profit, благослов за сметките со други зборови.
Ахам точно, што значи да останеа Менди, Зијеч и Кулибали со големите плати можеби Челзи ќе имаа проблем околу благословот, нели? Ај сеа кажи ми дека Зијеч играл за 300 евра месечно а Менди бил пријавен на пола работно време и да те убијам.

Тоа ти кажа и Џонтра претходно, ќе си го прашам Стојче што ќе ги купеше некој до 30ти јуни сите овие, нарочито ради платите што ги земаат. Е сеа доаѓаме до моментот што го пишав првично, do the math кога ќе ги земете во обзир сите фактори.

Ахам точно, што значи да останеа Менди, Зијеч и Кулибали со големите плати можеби Челзи ќе имаа проблем околу благословот, нели? Ај сеа кажи ми дека Зијеч играл за 300 евра месечно а Менди бил пријавен на пола работно време и да те убијам.

Тоа ти кажа и Џонтра претходно, ќе си го прашам Стојче што ќе ги купеше некој до 30ти јуни сите овие, нарочито ради платите што ги земаат. Е сеа доаѓаме до моментот што го пишав првично, do the math кога ќе ги земете во обзир сите фактори.

Менди има обична плата во споредба со останатите, токму и затоа пукна тиквата помеѓу него и Челзи. Сакаше двојно повеќе, по углед на другите соиграчи. Зијеш не е ниту во топ 5 заработувачи во Челзи.
Кулибали има натпросечна плата, ако не се лажам.

Чекај, ќе ги игнорираме другите продажби и елементи од постот што си го цитирал? Знаеш дека со продажба на Хаверц, не само што Челзи добива пари за неговиот трансфер, туку се ослободува и од неговата висока плата, но и од прокнижени давачки за неговиот агент.

Знаеш дека доколку Челзи продаде човек од академија, компаративно, тоа би значело како да потроши околу 260 милиони на нови играчи, секако по принцип на амортизација на договорите нивни.

ФФП зема предвид многу елементи и тоа за изминатите три години. Во сето лудило, некако и Роман и новите газди се погрижиле книгите да бидат на место. Не зависи ФФП периодот само од продажбите на играчи до 30-ти јуни годинава.

Затоа и не ми е јасна математиката. ФФП борбата ја сведувате на три потенцијални заминувања на играчи кои и не се топ заработувачи.
Итноста и куроболието на Челзи во однос на еден Зијеш, најдобро се огледува во пропаднатиот трансфер во ПСЖ зимава. Да беше толку итно, сигурно ќе чекаа до лето да дојдат Арапи и ќе ја заборавеа документацијата на 31-ви јануари.

Математиката е она што сакате да видите. Тригодишен ФФП период сведен на заминувања на Менди, Кулибали и Зијеш, проследена со ,,се игра некоја игра, наеднаш Арапите купуваат играчи од Челзи".
А на истиот наратив јаваше и зимава, кога сите велеа дека Челзи нема никого да продаде и ќе си има проблеми. Челзи во еден ден, продава играчи за 100+ милиони (без печалбариве тројца) и се ослободува од платата на Канте.

Тонали во Њукасл ќе биде како и другите италијанци што заминале на островот...2 неуспешни сезони, што на крај ќе резултира враќање назад во Италија за тројно помала сума, завршувајќи во "тимот кој што навивал како дете" Јувентус или Рома.

Тонали во Њукасл ќе биде како и другите италијанци што заминале на островот...2 неуспешни сезони, што на крај ќе резултира враќање назад во Италија за тројно помала сума, завршувајќи во "тимот кој што навивал како дете" Јувентус или Рома.

Нема шанса, Барела и Тонали не са типични Италијански средњаци.
Коска са двајцата, башка многу ми се свиѓа тренерот на Њукасл. Ќе искине Тонали кај него.
Барела е моментално појак да го земеа него за мене наредна сезона ќе беа одма после Сити.
Мада и Сандро може многу лесно да го достигне тоа ниво, не е далеку многу и три године е помлад.

Ако иде негде Тонали наредни три сезоне од Њукасл тоа ќе бида Реал или Сити

Арапскиот клуб ти купува играчи од ривалот за да после тоа кога ќе ти го позајми играчот во европскиот клуб , европскиот клуб да не јаде казни заради високите трансфери и ФФП.
Problem solved.

Што ми го спомнуваш Лукаку побогу?

????????? Не ме гледаш што правам гледај ме што ти зборувам...
Па поочигледно перење пари немам видено братми.
Челзи прво му го продава на Интер за 6 денари, па го враќа на "едногодишна позајмица" назад за 100м, па сега 2 години по ред се враќа во Интер за 7-8м.
Како да не го спомнам? Кога вие правите мучки, ок е, сега Челзи можеби работи со непотизам и врски, не е ок.
Ова е тоа што ве боли, дека нема да може да го молзат Челзи повеќе. Тоа е.

Арапскиот клуб ти купува играчи од ривалот за да после тоа кога ќе ти го позајми играчот во европскиот клуб , европскиот клуб да не јаде казни заради високите трансфери и ФФП.
Problem solved.

Fixed за Stefan-kobe:
Челзи ти купува играч од Интер за да после тоа кога ќе ти го позајми играчот во Интер, Интер да не јаде казни заради високите трансфери и ФФП.
Профит

????????? Не ме гледаш што правам гледај ме што ти зборувам...
Па поочигледно перење пари немам видено братми.
Челзи прво му го продава на Интер за 6 денари, па го враќа на "едногодишна позајмица" назад за 100м, па сега 2 години по ред се враќа во Интер за 7-8м.
Како да не го спомнам? Кога вие правите мучки, ок е, сега Челзи можеби работи со непотизам и врски, не е ок.
Ова е тоа што ве боли, дека нема да може да го молзат Челзи повеќе. Тоа е.

Fixed за Stefan-kobe:
Челзи ти купува играч од Интер за да после тоа кога ќе ти го позајми играчот во Интер, Интер да не јаде казни заради високите трансфери и ФФП.
Профит
??
Жими се ништо не те разбрав. Интер го купи Лукаку од Јунајтед за 80м евра, нигде Челзи не му го продава на Интер Лукаку. Потоа Лукаку оди од Интер во Челзи за 110м или така нешто, па сезона потоа пошо потона како жетон се враќа во Интер на позајмица од Челзи затоа што Интер не сакаше да го купи што е и нормално пошо сигурно нема пак 100м да даваат за него после сезона каде што даде 1 гол и имаше 15 настапи се на се, плус се скара со цел свет. Каде е перењето пари овде жити овца?

Пеглање сметки на Интер можеш да спомнеш рецимо за случајот со Пинамонти каде го купија од Џенова за 20м па го продадоа за 20, така нешто беше, а ликот не постоеше на мапата. Во Италија има милион такви трансфери за жал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom