Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сигурен сум дека Барса нема значително запнато за Кутињо,финансиски се премоќни и штом можат онакви нереално огромни плати на Меси и Нејмар да му даваат тогаш Кутињо за нив е боза....само проблемот е некој друг ама никој неможи да знае што поточно....иако јас сеуште мислам дека Кутињо ќе биди нов играч на Барселона поради тоа што ова мислам дека ќе биди последниот воз за него да оди таму и ќе се префатат со плус уште некој играч како Арда,Рафиња итн..бидејќи Барса премногу играчи има на средина ама немаат доволно квалитет за кај нив..додека за во Ливерпул би биле тамам

Секоја управа не е иста, секоја ситуација не е иста, секој фудбалер не е ист, како и секој менаџер.
Нејмар можеби ќе си оди, сезонава Кутињо нема да си оди, ќе правиме муабет во Август, само да не биде тогаш „абе не загризаа Барса“.
Никогаш не можеш да бидеш сигурен, ама ти си знаеш. Милион примери има кога изјавувале дали раководство дали тренери дека играчот ќе остане, а на крај ќе си замине.
Никој со сигурност не вика дека ќе замине Кутињо, ама може да се случи. Може и Нејмар да остане, може и да си замине.

па тоа де, неможете од глупи клубчиња да земете играчи шо не се ѕвезди а не па да тргнете да кажам пример по Санчез

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па еве зошто Јунајтед не појде по Санчез? Или Мурињо веќе го комплетира тимот со кој што ке го одбрани 6то место?:icon_lol:

Сериозно ти кажувам едино што згрешив е што не те цитирав добро од мобилен. И понекогаш се одговара со прашање ако прашањето асоцира на некаков одговор. :)

Хаха следна година. Ако одиш во продавница и побараш сок и продавачот ти каже нема сега дојди утре, дали ќе се вратиш утре а тебе ти се пие во тој момент?
Утре или следната година ќе си најдат друг а ти како играч ќе заглавиш во просек клуб. Мудрувај колку сакаш, кога ќе тропне таков клуб на врата, не се мислиш два пати, освен ако тој клуб ти лежи на срце или како што реков,ако играчот е глуп.
Абе Кутињо не е просек играч и покажал дека не е играч што преку ноќ може да заборави да игра фудбал, затоа и Барса е заинтересирана за него.

Зошто ако не направи сега трансфер во Барса, следна година не би напраил у Баерн или Реал? Зошто да мора да заврши во просек клуб? Зошто да не сака да остане во Ливерпул до крај на кариера? Можеби не ја сака Барса и не сака да игра за нив, ќе го пукне депре и ќе сака да се врати во Бразил.

Јас не мудрувам, јас тврдам дека Кутињо летово не мрда од Ливерпул а вие мудрувате, само пак ќе пишам, ќе дојде први септември, Кутињо ќе остане во Ливерпул и ќе биде после муабетот „абе Барса не загриза доволно јако, да загризеше, немаше шанси да не го земе“. Знам што реплика и од Џони ќе добијам.[DOUBLEPOST=1501287215][/DOUBLEPOST]
Јас сигурен сум дека Барса нема значително запнато за Кутињо,

@red.devil Ете го муабетот, уште од сега си бара алиби :)[DOUBLEPOST=1501287327][/DOUBLEPOST]
Никогаш не можеш да бидеш сигурен, ама ти си знаеш. Милион примери има кога изјавувале дали раководство дали тренери дека играчот ќе остане, а на крај ќе си замине.
Никој со сигурност не вика дека ќе замине Кутињо, ама може да се случи. Може и Нејмар да остане, може и да си замине.
Јас не велам дека Кутињо нема никогаш да замине, јас зборам за овој преоден рок. Хенри е такво копиле што кога Арсенал прати понуда од 40.000.001 (пошто Суарез имаше клаузула од 40м) не само што ја одби, него и ги изруга за сите пари со твитот. Он кажа дека нема да го пуштат, Клоп кажа дека нема намера да го продаде, Кутињо кажа дека нема да си оди и тоа е тоа.

Да, знам дека има милион причини, имал и Ливерпул ама оваа ситуација во овој момент е различна. За во иднина, односно следно лето е веќе друг муабет.

Како можеш да тврдиш нешто кога немаш никакво ни директно ни индиректно влијание врз одлуката? Дај бе озбилите се кога прајме муабет, мислам веќе не сме деца. Од кај сум знаел јас дали не сакал да остане во Ливерпул - па и јас сум сигурен дека не го сака како што ти си сигурен дека нема да си оди и сега што прајме?! Пазарџиски муабети. Крај краева ако си толку убеден, стај ги парите на тоа, гледам расте коефициентот.
Ниту ми е поентата да се убедувам дали ќе оди или ќе остане ама ако Барселона е сериозна во своите намери да го доведе, можеш комотно да му ги спакуваш куферите... Ти имам кажано сто пати, мене ми е мерак да остани во Ливерпул и да му надува клубот цена преку медиумите. Таков просек од играч со една финта и желба за пласиран шут, без никаков импакт никогаш не бил олку надуван.

И не е алиби тоа на Џони, чиста вистина е. Ако тргнат шпанскиве гиганти, нема играч што не може да го привлечат. Може ние само да живееме во некој наш замислен свет дека некое мочано бразилче од некое село во Амазон го боли таквото за некој англиски клуб за кој до вчера не ни знаел дека постои.

ЕДИТ: Како бе така викаш одбил понуда за активирање клаузула? Знаеш што е клаузула, сериозно те прашувам. Ако Суарез имал клаузула таква, прво и прво ќе се грабеа за него уште десет клуба и второ, Хенри колкаво сака нека биде копиле, може да гледа само од страна за кого ќе потпиши играчот зошто во таков случај кур фактор ќе е во целата ситуација.

Па еве зошто Јунајтед не појде по Санчез? Или Мурињо веќе го комплетира тимот со кој што ке го одбрани 6то место?:icon_lol:

е од кај да знам јас зашо не тргне по него, дали уствари тргнал веќе и дали уопште му е таргет[emoji3]
пример беше Санчез, иначе ако ги мериме незаборавај на РВП и Берба
еве кажи ми у последниве години која ѕвезда ја има Пул купено

Sent from my iPhone using Tapatalk

Како можеш да тврдиш нешто кога немаш никакво ни директно ни индиректно влијание врз одлуката? Дај бе озбилите се кога прајме муабет, мислам веќе не сме деца. Од кај сум знаел јас дали не сакал да остане во Ливерпул - па и јас сум сигурен дека не го сака како што ти си сигурен дека нема да си оди и сега што прајме?! Пазарџиски муабети. Крај краева ако си толку убеден, стај ги парите на тоа, гледам расте коефициентот.
Ниту ми е поентата да се убедувам дали ќе оди или ќе остане ама ако Барселона е сериозна во своите намери да го доведе, можеш комотно да му ги спакуваш куферите... Ти имам кажано сто пати, мене ми е мерак да остани во Ливерпул и да му надува клубот цена преку медиумите. Таков просек од играч со една финта и желба за пласиран шут, без никаков импакт никогаш не бил олку надуван.

И не е алиби тоа на Џони, чиста вистина е. Ако тргнат шпанскиве гиганти, нема играч што не може да го привлечат. Може ние само да живееме во некој наш замислен свет дека некое мочано бразилче од некое село во Амазон го боли таквото за некој англиски клуб за кој до вчера не ни знаел дека постои.

ЕДИТ: Како бе така викаш одбил понуда за активирање клаузула? Знаеш што е клаузула, сериозно те прашувам. Ако Суарез имал клаузула таква, прво и прво ќе се грабеа за него уште десет клуба и второ, Хенри колкаво сака нека биде копиле, може да гледа само од страна за кого ќе потпиши играчот зошто во таков случај кур фактор ќе е во целата ситуација.

Еве тврдам, сакаш јас и ти да се кладиме? :)
Уозбили се ти, јас ти тврдам дека ќе биде така затоа што Ливерпул јаде шамари од Сотон и Лајпциг и нема да смеат да го продадат Кутињо, да додадеме дека не ни сакаат, нит пак имаат финансиска потреба.

Поента ти е да се убедуваш, тоа е факт што би рекол Џони затоа што секогаш наоѓаш некој агол и се фаќаш за него ко слеп за стап. Јас ти кажувам дека да, не можам да влијаам никако на трансфер на Кутињо ама ти кажувам дека летово он не оди во Барса.

Јас знам што е клаузула, откупна клаузула, истата ја имаше и Суарез, сепак, Ливерпул не го продаде. Прочачкај на нет, мене искрено ме мрзи пошто ја знам целата приказна, сепак станува збор за Ливерпул, клуб за кој што навивам а не за некој трет тим од Уганда.

Еве, ти просто гугл пребарување АМА ти ни на ова нема да веруваш, пошто таков си, ко слеп за стап, ко Џони у афектна состојба.

"Luis Suarez is the top scorer in the English Premier League, which is arguably the top soccer league in the world," Henry is reported to have said. "He had a buyout clause of £40m. Arsenal, one of our prime rivals, offered £40m plus £1. What we've found … is that contracts don't seem to mean a lot in England – actually, in world football.

https://www.theguardian.com/sport/2014/mar/02/liverpool-john-henry-luis-suarez-clause

Интеврју за Гардиан, ама можеби и Хенри тука лаже, можеби бил некој негов двојник.[DOUBLEPOST=1501329920][/DOUBLEPOST]Ама ако загризеа Арсенал поштено.... :(

И јас мислам дека ќе остане Кутињо, ама ај ќе се кладиме штом толку си запнал да се кладиш, а другиве немаат храброст :D

Мислам дека се зависи од домино ефектот од евентуален трансфер на Нејмар во ПСЖ. Е сега дали Барса ќе тргни по Кутињо, Мбапе или некој трет е прашање, ама сигурно ќе даде се од себе нивната управа да ја најде најдобрата алтернатива за таа позиција.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Управата на Барселона во глобала кога треба да извади играч од клуб си почнува со стратегијата година дена уназад. Имаш играчи на Барса што зборат по пресови како играчот Х бил класа, супер би легнал, греота било да се мачи, бла бла. После се вклучуваат од претседателот до чистачката во преговори и медиумска пропаганда и како што вика ред девил циганската како со Цеск, да не потпишува. Затоа и јас мислам дека Кутињо ќе остане, барем уште оваа сезона, прекасно е за Барселона да ја активира машинеријата.

Незнам од кај тоа дека Барселона се финансиски премоќни напротив немаат многу пари за трансфери поради огромните давачки што ги имаат за плати и слично.Они сакаат со 60 милиони трансфер буџет(плус продажба на играчи од клубот) да ги земat Верати,Кутињо.. Немаат пари а трансфер целите им беа скапи играчи со долги договори. Таква им е политиката на Барса мислеа ко со фабрегас тоаш ќе се догвоорат со играчот дирекнто без да знае клубот и после со притисоци од играчот кон клубот и од играчи од барса со изјави како бил добар играч требало да дојде ау. Али сеа налетаа на ПСЖ со Верати и се испозаебаа и самиот Верати после сфати колку е саат коа искочи ко попарен да се извинува којзнае што му рекле газдите. Исто и за Кутињо нема што да бара Кутињо потпишува долг договор без клаузула и сеа наеднаш ќе се жали сака да си оди? Ќе биде интересно ако отиде Нејмар и барса ако лапне 220 милиони ме интересира кој ќе го земат за тие пари дали пак ќе идат по Кутињо тогаш ја да сум ќе им барам 150 мил за Кутињо ако не и више. Мбапе исто не си оди или за некоја ненормална сума , Дембеле од Дортмунд може али и за него ќе треба преку 100 мил.

Иначе и Баерн сигурно беа заинтересирани на почетокот за Верати и Анчелоти го сакаше али 100% им кажале од ПСЖ дека нема шанси да си оди и не се глупи баерн што се откажаа и си го земаа Толисо.

Управата на Барселона во глобала кога треба да извади играч од клуб си почнува со стратегијата година дена уназад. Имаш играчи на Барса што зборат по пресови како играчот Х бил класа, супер би легнал, греота било да се мачи, бла бла. После се вклучуваат од претседателот до чистачката во преговори и медиумска пропаганда и како што вика ред девил циганската како со Цеск, да не потпишува. Затоа и јас мислам дека Кутињо ќе остане, барем уште оваа сезона, прекасно е за Барселона да ја активира машинеријата.

Кој друг трансфер освен Цеск беше така? Тоа со Цеск се изглупираа со дресот тогаш кога прославуваа титула со Шпанија, нема збор. Сепак, Барса во последниве години има купувано легенди од други клубови во нивните најдобри фудбалски години без никакви драми - Ибра, Суарез, Анри...да не набројувам од минатото Кројф, Марадона, Ромарио, Роналдо, Ривалдо итн итн. Барса и Реал се клубови што 99.99% фудбалери не ги одбиваат. Демек Цеск нејќеше па мораа мозок да му перат :icon_mrgr: Тоа се глупи игри за фановите да не се лутат демек еј нејќе он ама насила го грабнаа. Проблемот е што Барса и Реал купуваат играчи врз која се базира играта како Верати и Кутињо. Тоа им се најдобри поединци и управите на тие клубови прават проблем...да ги прашаш играчите пешки ќе тргнат до Шпанија.

. Тоа им се најдобри поединци и управите на тие клубови прават проблем...да ги прашаш играчите пешки ќе тргнат до Шпанија.
Епа нормално бе брат, Барса е на друг левел за разлика од Ливерпул во конкретниов случај, тоа не е ни тема на муабет, да додадеме дека и Кутињо е латино, плус Суарез му е таму, плус станува збор за Барса АМА Ливерпул нит сака нит има потреба да продава во овој преоден рок. Сигурно Вирџил и Наби да ги прашаш ќе тргнат пешки према Ливерпул ама Клоп добива шамари и ќе остане без трансфер целите.

Кој друг трансфер освен Цеск беше така? Тоа со Цеск се изглупираа со дресот тогаш кога прославуваа титула со Шпанија, нема збор. Сепак, Барса во последниве години има купувано легенди од други клубови во нивните најдобри фудбалски години без никакви драми - Ибра, Суарез, Анри...да не набројувам од минатото Кројф, Марадона, Ромарио, Роналдо, Ривалдо итн итн. Барса и Реал се клубови што 99.99% фудбалери не ги одбиваат. Демек Цеск нејќеше па мораа мозок да му перат :icon_mrgr: Тоа се глупи игри за фановите да не се лутат демек еј нејќе он ама насила го грабнаа. Проблемот е што Барса и Реал купуваат играчи врз која се базира играта како Верати и Кутињо. Тоа им се најдобри поединци и управите на тие клубови прават проблем...да ги прашаш играчите пешки ќе тргнат до Шпанија.
Многу јасно тоа дека тешко кој ги одбива Реал и Барселона, никогаш на форумов немам пишано дека не е така. Управата мора да се убеди ама и ај да речеме да се сложат тие, мораат да прават saving face пред фановите за да делува дека не се наведнале при најмалиот притисок и тоа си бара време и натегање, еве најскоро Погба и Јувентус, од не го даваме до не држиме несреќни фудбалери ама тоа траеше три месеца. Што знам, песимист сум јас дека Кутињо ќе бега, Клоп има тешкотии да купи играч не па уште да го даде Кутињо. За летово зборам, за идното не знам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom