Како можеш да тврдиш нешто кога немаш никакво ни директно ни индиректно влијание врз одлуката? Дај бе озбилите се кога прајме муабет, мислам веќе не сме деца. Од кај сум знаел јас дали не сакал да остане во Ливерпул - па и јас сум сигурен дека не го сака како што ти си сигурен дека нема да си оди и сега што прајме?! Пазарџиски муабети. Крај краева ако си толку убеден, стај ги парите на тоа, гледам расте коефициентот.
Ниту ми е поентата да се убедувам дали ќе оди или ќе остане ама ако Барселона е сериозна во своите намери да го доведе, можеш комотно да му ги спакуваш куферите... Ти имам кажано сто пати, мене ми е мерак да остани во Ливерпул и да му надува клубот цена преку медиумите. Таков просек од играч со една финта и желба за пласиран шут, без никаков импакт никогаш не бил олку надуван.
И не е алиби тоа на Џони, чиста вистина е. Ако тргнат шпанскиве гиганти, нема играч што не може да го привлечат. Може ние само да живееме во некој наш замислен свет дека некое мочано бразилче од некое село во Амазон го боли таквото за некој англиски клуб за кој до вчера не ни знаел дека постои.
ЕДИТ: Како бе така викаш одбил понуда за активирање клаузула? Знаеш што е клаузула, сериозно те прашувам. Ако Суарез имал клаузула таква, прво и прво ќе се грабеа за него уште десет клуба и второ, Хенри колкаво сака нека биде копиле, може да гледа само од страна за кого ќе потпиши играчот зошто во таков случај кур фактор ќе е во целата ситуација.
Еве тврдам, сакаш јас и ти да се кладиме?
Уозбили се ти, јас ти тврдам дека ќе биде така затоа што Ливерпул јаде шамари од Сотон и Лајпциг и нема да смеат да го продадат Кутињо, да додадеме дека не ни сакаат, нит пак имаат финансиска потреба.
Поента ти е да се убедуваш, тоа е факт што би рекол Џони затоа што секогаш наоѓаш некој агол и се фаќаш за него ко слеп за стап. Јас ти кажувам дека да, не можам да влијаам никако на трансфер на Кутињо ама ти кажувам дека летово он не оди во Барса.
Јас знам што е клаузула, откупна клаузула, истата ја имаше и Суарез, сепак, Ливерпул не го продаде. Прочачкај на нет, мене искрено ме мрзи пошто ја знам целата приказна, сепак станува збор за Ливерпул, клуб за кој што навивам а не за некој трет тим од Уганда.
Еве, ти просто гугл пребарување АМА ти ни на ова нема да веруваш, пошто таков си, ко слеп за стап, ко Џони у афектна состојба.
"Luis Suarez is the top scorer in the English Premier League, which is arguably the top soccer league in the world," Henry is reported to have said. "He had a buyout clause of £40m.
Arsenal, one of our prime rivals, offered £40m plus £1. What we've found … is that contracts don't seem to mean a lot in England – actually, in world football.
https://www.theguardian.com/sport/2014/mar/02/liverpool-john-henry-luis-suarez-clause
Интеврју за Гардиан, ама можеби и Хенри тука лаже, можеби бил некој негов двојник.[DOUBLEPOST=1501329920][/DOUBLEPOST]Ама ако загризеа Арсенал поштено....