- Член од
- 29 април 2015
- Мислења
- 4.399
- Поени од реакции
- 4.354
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу играчи си заминаа и се ослободија плати
Ај сега кој колку има потрошено за тој период и да се направи подобра слика
Ај сега кој колку има потрошено за тој период и да се направи подобра слика
Затоа и трипати јадеа казни за трансфери.Ова играчиве на Челзи како да се биткоин. Ги купуваат ефтино, ги чуваат 2-3 год и ги продаваат тројно.
Да, само овде многу се занемарува фактот дека Челзи имаше бан за трансфери колку беа таму, 2 преодни рока ако не грешам?!?, и башка сменија газда со војната во Русија и претрпеа еден кур турбуленции и пак се убедливо најголем трошач во ПЛ, а имаш тимови кои имаат арапски газди патем. Пост Роман ерата Челзи троши како да е просечна македонска партија пред избори, еве и сеа земени неколку скапи играчи тие напињаат за Симонс и тој Хато од Ајакс. Не ми е јасно ако го земат Симонс што ќе прават со толку играчи во нападот, ваљда не планираат пола да продадат од нив...Ај сега кој колку има освоено трофеи за тој период и да се направи уште подобра слика.![]()
![]()
Прегледај го приврзокот 451483
На малце луѓе им е познато дека Абрамович пред да го продаде Челзи, му опрости долг на клубот од 1.5 милијарди евра.Да, само овде многу се занемарува фактот дека Челзи имаше бан за трансфери колку беа таму, 2 преодни рока ако не грешам?!?, и башка сменија газда со војната во Русија и претрпеа еден кур турбуленции и пак се убедливо најголем трошач во ПЛ, а имаш тимови кои имаат арапски газди патем. Пост Роман ерата Челзи троши како да е просечна македонска партија пред избори, еве и сеа земени неколку скапи играчи тие напињаат за Симонс и тој Хато од Ајакс. Не ми е јасно ако го земат Симонс што ќе прават со толку играчи во нападот, ваљда не планираат пола да продадат од нив...
Никој не го спори фактот дека трошат ко луди, ама има големо „ама“, едноставно можат да си дозволат да трошат. Ете и погоре има доказ за тоа колку продаваат. Ние, како фудбалски фанови, сакале или не фудбалот е еден голем бизнис. Бизнис во кој сепак трошењето има некаква регулатива: ФФП, ПСР и слични работи. Доколку не се прекршени овие правила, што е проблемот?Да, само овде многу се занемарува фактот дека Челзи имаше бан за трансфери колку беа таму, 2 преодни рока ако не грешам?!?, и башка сменија газда со војната во Русија и претрпеа еден кур турбуленции и пак се убедливо најголем трошач во ПЛ, а имаш тимови кои имаат арапски газди патем. Пост Роман ерата Челзи троши како да е просечна македонска партија пред избори, еве и сеа земени неколку скапи играчи тие напињаат за Симонс и тој Хато од Ајакс. Не ми е јасно ако го земат Симонс што ќе прават со толку играчи во нападот, ваљда не планираат пола да продадат од нив...
Проблемот е што се прекршени правила и се водат истраги за нив, лани ако ти текнува пробаа да протнат продажба на хотел или паркинг места нешто така беше и сакаа да го вметнат како приход во клубот, кратко кажано како да продале играч, исто договорите на 15 години што ги правеа за да може да потпишуваат све и свашта ако не се лажам ги банираа од ПЛ или УЕФА да може максимум на 5 години да бидат, итн итн. Да ми речеш дека во пост Роман ерата Челзи работи исправно и коректно за мене е смешно искрено, инаку ништо немам против Челзи.Никој не го спори фактот дека трошат ко луди, ама има големо „ама“, едноставно можат да си дозволат да трошат. Ете и погоре има доказ за тоа колку продаваат. Ние, како фудбалски фанови, сакале или не фудбалот е еден голем бизнис. Бизнис во кој сепак трошењето има некаква регулатива: ФФП, ПСР и слични работи. Доколку не се прекршени овие правила, што е проблемот?