Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Си ја прават јака лигата . Види во Англија колкави плати земаат играчите зошто во Кина да не можат да земаат толку кога се економски јаки.

Колку сакат нека ја направат јака лигата друже џабе е...никогаш нема да биде атрактивен и привлечен како европскиот...и рекламациите џабе ќе им бидат...сигурно нема да застаниме да пуштиме стримови од Шангај со Гуанжу...радо би гледал утакмица од чемпионшип,па макар и ниту еден играч да не им знам ни по име ни по лик.

Колку сакат нека ја направат јака лигата друже џабе е...никогаш нема да биде атрактивен и привлечен како европскиот...и рекламациите џабе ќе им бидат...сигурно нема да застаниме да пуштиме стримови од Шангај со Гуанжу...радо би гледал утакмица од чемпионшип,па макар и ниту еден играч да не им знам ни по име ни по лик.
Ќе биде и тоа за некои 5-7 години ако продолжат вака . Како што ги гледам во Америка ЛА Галакси откога го донесоа Бекам така и за овие ќе биде . Само заебано е со термините сабајле им се по наше време . :D

Си ја прават јака лигата . Види во Англија колкави плати земаат играчите зошто во Кина да не можат да земаат толку кога се економски јаки.
Јасно ми е тоа него поентата ми е дека стварно ли некој од овие играчи ќе останат таму 1-2 години. Па ќе умрат таму. Никој не може да издрже таму многу време. Види на пример Дрогба, Анелка.... Ќе земат многу пари таму за година време и ќе фанат магла.
Јас не ги бранам англичаните за тоа што се дешава со платите и трансфер маркетот. Многу пари влегуваат во клубовите од ТВ правата. Многу ретко некој денеска да се нафати да игра со млади надежни фудбалери, сите идат на сигурно веќе, на пример како трансфери на Итурбе во Бурнемаут за 20 милиони. Ама што е жалната ствар е дека повеќето од такви трансфери ќе завршат како флопови.

Јасно ми е тоа него поентата ми е дека стварно ли некој од овие играчи ќе останат таму 1-2 години. Па ќе умрат таму. Никој не може да издрже таму многу време. Види на пример Дрогба, Анелка.... Ќе земат многу пари таму за година време и ќе фанат магла.
Јас не ги бранам англичаните за тоа што се дешава со платите и трансфер маркетот. Многу пари влегуваат во клубовите од ТВ правата. Многу ретко некој денеска да се нафати да игра со млади надежни фудбалери, сите идат на сигурно веќе, на пример како трансфери на Итурбе во Бурнемаут за 20 милиони. Ама што е жалната ствар е дека повеќето од такви трансфери ќе завршат како флопови.
Затоа и ги бараат ваквите играчи знаат тие кого можат да го донесат , пример ете Гуарин Жервињо па сега и Лавеци кој би ги земал во европа и кој би им понудил поголема плата од овие , Лавеци ете имал понуди во Италија али таму ќе требаше да игра за мизерни максимум 6-7 м по сезона и толку ако му понудеа.

Ќе биде и тоа за некои 5-7 години ако продолжат вака . Како што ги гледам во Америка ЛА Галакси откога го донесоа Бекам така и за овие ќе биде . Само заебано е со термините сабајле им се по наше време . :D

Не знам,ќе видиме,искрено не верувам. Јас не би ја прател нивната лига,џабе кога ја нема таа харизма и еуфорија како европскиве.

Затоа и ги бараат ваквите играчи знаат тие кого можат да го донесат , пример ете Гуарин Жервињо па сега и Лавеци кој би ги земал во европа и кој би им понудил поголема плата од овие , Лавеци ете имал понуди во Италија али таму ќе требаше да игра за мизерни максимум 6-7 м по сезона и толку ако му понудеа.
Што знам, според мене нема многу да издржат, ако ќе зимаат голема пара. Ќе им здосади. Тие сепак и пред да отидат во Кина се милионери.......[DOUBLEPOST=1455733825][/DOUBLEPOST]
Не знам,ќе видиме,искрено не верувам. Јас не би ја прател нивната лига,џабе кога ја нема таа харизма и еуфорија како европскиве.
Не бе каково пратење на Кинеска лига какви бакрачи. Чисто онака си правиме муабет за трансферите...Кинеската лига никогаш нема да биде атрактивна за гледање...

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Кинезиве нели се ограничени за трансфери како што се ограничени европскиве екипи? Не е фер да во Европа ти удираат забрана за трансфери ако потрошиш повеќе од што можеш, а овие да фрлаат пари без проблем.

BREAKING: Lazio president confirms Felipe Anderson will join Man United in the summer for €60m.

BREAKING: Lazio president confirms Felipe Anderson will join Man United in the summer for €60m.
Кај го кажал ова? Прашувам зошто не можам да најдам нигде изјава, сите пишат rumours say bla bla:)

Кај го кажал ова? Прашувам зошто не можам да најдам нигде изјава, сите пишат rumours say bla bla:)

Скоро сите портали објавија. Демек претседателот на Лацио изјавил.

"I've signed Felipe Anderson for €8m and I've sold him for €60m,” Lotito is quoted as telling colleagues by La citta' di Salerno. “Next season he will go to Man Utd."

Имаше пред некоја ден изјава од Таре или Лотито, дека згрешиле што не го продале Андерсон минатово лето за 50 милиони.... кога сега, за 60 ќе го дадат

Башка им се фалел на пријателите, за 8 го купил, за 60 ќе го продаде :icon_lol:

Лотито е во прашање, ништо чудно и да лаже. :D
Не дека не дадоа за непознат 50 милиона прошло лето, познати се по тоа ама овој не е клиент на Мендеш, затоа се чудам како успеал да влезе без врски :icon_lol:

Ne veruvam, ova e premnogu naglo i premnogu ekstremno sigurno se raboti za perenje pari na partiskiot kineski vrv preku fudbalot.
Vo nikoj slucaj ne e pravenje jaka liga zatoa sto nemozes da napravis jaka liga so 3-4 zvezdi od Evropa i 20-25 kinezi vo posirok tim cie nivo na igra e ocajno, reprezentacija im gubi od nekoi ostrovi vo pretkvalifikacii, fizicki i tehnicki se inferiorni.
Anglija imaat profesionalna liga od 19.vek i najmalku 50 godini bile najplateni igraci vo svetot from the get go, nema sporedba.

Za da napravat seriozni timovi treba da kupat po 20 igraci po tim, stranski treneri i drugi strucni lica i seto toa da trae barem edna decenija dodeka privlecat publika vo svetot i go podignat nivoto na domasnite igraci.

Treba od nula da gradat image, nemozes ti da ocekuvas od klub Dong Bao Zhen ili nesto slicno neprepoznatlivo i beznacajno. Ne od nula, od minus treba da stignat do nula pa potoa nagore, ne postoi normalen covek koj bi kupil paket za tv za kineska liga. Nastrana jazicna bariera i konkurencija od barem 20 pojaki ligi od nivnata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom