Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Не, зборот среќа е измислен од мрзливите луѓе за да си го оправдаат неуспехот.
Талент постои и има многу сведоци низ светов за тоа.
Може ти имаш талент за фудбал или тенис, али си немаш шанса и услови да си го откриеш и развиеш талентот и потенцијалот што го поседуваш.
Можит и во Кина имат некој Меси ама кутриот неможит да си го откриет пошо морат да копат ниви по цел ден.

Научно е докажано дека ДНК може да се промени од една генерација до друга ако се спортува.
Пример татко ти вежбал гимнастика и сеа во твојата ДНК постои тој некој ген за гимнастика, само заради татко ти претходно.
Тоа не е од господа дадено па ти да го рачунаш како чудо, туку некој пред тебе работел за ти да го имаш.

Секој човек на планетава Земја е роден со некој талент во себе, само мораш Ти или некој друг да го препознае тоа и да те насочи правилно.

Секој човек на планетава Земја е роден со некој талент во себе, само мораш Ти или некој друг да го препознае тоа и да те насочи правилно.
13e26503e25ee8518a52654a15737c1b.jpg

Никако не ја потценувајте Кина и не ја мешајте со Русија. Кина е 1,339,724,852 милијарди и тоа со попис од 2010 година, сега сме 2016 и бројката е над 1 400 000 000 со тоа ако се земе во предвид дека сега дозволија по две деца за 10 години ќе бидат над 1 700 000 000. Не се залажувајте дека народот во Кина е сиромашен, многу работи се променија таму, Кина во последните години стана најголемата производна сила во светот, па зашто не би можела да стане и најголемата фудбалска сила. Кина е земја со најмногу милионери, Кина е огромен пазар а тоа значи дека таму може да успее буквално се! Од 1 400 000 000 милијарди можеш да извадиш како ништо 150-200 милиони фудбалски фанатици а тоа е колку цела популација на Германија и Русија заедно.

Ако стварно се решат Кинезите да го направат фудбалот најпопуларен спорт во Кина, ќе го направат. Сеа не знам колку се сериозни.
Освен Пекинг за сиромаштијава грешка си, сестра ми беше летоска во Кина, во околните места е преполно со луѓе кои од што немаат пари немаат ни облека на нив, само нормално како турист, забрането ти е тоа да го фотографираш и да го изнесеш :)

Освен Пекинг за сиромаштијава грешка си, сестра ми беше летоска во Кина, во околните места е преполно со луѓе кои од што немаат пари немаат ни облека на нив, само нормално како турист, забрането ти е тоа да го фотографираш и да го изнесеш :)

Normalna rabota e da ima takvi golemi razliki t.e mnogu bogati i epten siromasni.Nema drzava vo svetov kade sto site imaat pari.

Не зборете глупости. Талентот постои. За да си добар во нешто треба и некој талент да имаш. Мада со напорна работа и посветеност и без талент можеш да успееш. Пример е тоа Гатузо во фудбалот.

Normalna rabota e da ima takvi golemi razliki t.e mnogu bogati i epten siromasni.Nema drzava vo svetov kade sto site imaat pari.
Да ама барем некоја сегрегираност имаш. Во Кина е изгледа нешто како кај нас, во Скопје да речеме се сјае а околниве градови поготово Источна Македонија е мизерија. Непрепознатливи биле другите градови. А за тие родените како второ дете пред да се усвои законот за две деца подобро да не зборам, немаш матичен број, право на осигурување, здравство, страшно :confused:

Што трескаш бе. Не постоел `талент`, бил измислен, невозможен бла бла. Све тоа било измислено. Меси е добар фудбалер не поради талентот туку поради сплет на околности.
Абе кои ти се овие глупости.

Да, Бразилците и Аргентинците не се надарени за фудбал, немаат вроден талент за тоа туку некој ги створил така... да у тоа сиромаштијата таму.
Според твојата глупа логика зашто Кина и Америка не се светски велесили у фудбал, пошто нели се прејаки држави и едноставно можат да одберат рандом деца и да ги напраат Меси.

За било што у животот мора да имаш талент, дарба. И самото тоа се надградува ако сакаш да постанеш нешто. Талентот постои, не може да го негираш ова, ќе ти се смее некој меѓутоа тоа е во многу мал процент, 10% е талентот само, останатото е работа.
Значи џабе ти е талент ако немаш работа и џабе ти е работа ако немаш талент.
Не за џабе старите рекле од секое дрво не бидува свирче. Така и во животот општо, не може тебе со сила некој да те напраи фудбалер ако газиш на пети.

Ајде молимте објасни ми како можеш да имаш талент за фудбал? Како го подразбираш талентот за нешто измислено? Се родил за Фудбал, за Тенис? Ако не постоеше фудбалот?

Талентот како збор јас го подразбирам како збир од: Самодоверба, Желба, Мотивација и Љубов ако го имаш тоа кон некоја струка ти ќе успееш затоа што премногу ќе се посветиш и точка.

Сплет на околности еве малку разгледај го типов https://en.wikipedia.org/wiki/László_Polgár. Има и книга напишано и документарец еве ти го документарецот:

Во кратки црти овој психолог тврди и докажува со тоа што двете ќерки ги прави генијалци во шах дека талентот е само сплет на околности на кои може да се влијае и сите деца можат да се прават генијалци во одредена струка, многу зависи кон која струка детето ќе покаже интерес. Има цели научни трудови напишано и две деца генијалци.

Ајде повлеи ти со товите теории за тоа како некој се родил со талент за бадминтон.[DOUBLEPOST=1456324229][/DOUBLEPOST]
Ок, јас се слагам дека има многу сиромашни луѓе, меѓутоа е толку голема земја што има богати луѓе колку Европа жители, има најмногу милионери итн. итн. Плус економијата им расте најбрзо, со најбрза стапка и како беше онаа поговорката ''колку и да си добар во нешто, секогаш има еден Кинез што е подобар од тебе'' :)

Ајде молимте објасни ми како можеш да имаш талент за фудбал? Како го подразбираш талентот за нешто измислено? Се родил за Фудбал, за Тенис? Ако не постоеше фудбалот?

Талентот како збор јас го подразбирам како збир од: Самодоверба, Желба, Мотивација и Љубов ако го имаш тоа кон некоја струка ти ќе успееш затоа што премногу ќе се посветиш и точка.

Сплет на околности еве малку разгледај го типов https://en.wikipedia.org/wiki/László_Polgár. Има и книга напишано и документарец еве ти го документарецот:

Во кратки црти овој психолог тврди и докажува со тоа што двете ќерки ги прави генијалци во шах дека талентот е само сплет на околности на кои може да се влијае и сите деца можат да се прават генијалци во одредена струка, многу зависи кон која струка детето ќе покаже интерес. Има цели научни трудови напишано и две деца генијалци.

Ајде повлеи ти со товите теории за тоа како некој се родил со талент за бадминтон.
Ако не постоел фудбалот хаха па ако не постоел фудбалот немало да се раѓаат деца со афинитети за тоа. Ако гледаме така се во животот е измислено, буквално.
Држи бода и тоа на @Makaron за гените, се е наследно. Генетски предиспозиции се тоа. Постои талент, дарба, не може да не постои.

Ти го негираш тоа и викаш дека се е работа, негираш генијалци, прв што ми доаѓа на памет е малион Марко Чаласан, сакаш да кажеш дека него од 2 години татко му го седнал пред компјутер и го учел како будала да барата со оперативни системи, програми кур се тресе.

Зарем бразилцине некој у тоа гетата ги научил да играат фудбал, зарем кинезите и корејците некој ги научил да играат пинг-понг.

Еве одговори ми зашто Американците и Кинезите како најмоќни држави у свет не се светски велесили у фудбал, ако е така едноставно да створиш играч.

Ако не постоел фудбалот хаха па ако не постоел фудбалот немало да се раѓаат деца со афинитети за тоа. Ако гледаме така се во животот е измислено, буквално.
Држи бода и тоа на @Makaron за гените, се е наследно. Генетски предиспозиции се тоа. Постои талент, дарба, не може да не постои.

Ти го негираш тоа и викаш дека се е работа, негираш генијалци, прв што ми доаѓа на памет е малион Марко Чаласан, сакаш да кажеш дека него од 2 години татко му го седнал пред компјутер и го учел како будала да барата со оперативни системи, програми кур се тресе.

Зарем бразилцине некој у тоа гетата ги научил да играат фудбал, зарем кинезите и корејците некој ги научил да играат пинг-понг.

Еве одговори ми зашто Американците и Кинезите како најмоќни држави у свет не се светски велесили у фудбал, ако е така едноставно да створиш играч.

Ќе ти одговарам по ред:
Викаш дека е генетски, Роналдо и Меси два ралични физикуса, два различни стила на играње, двајцата се генијалци во Фудбал. Трет што ќе ми текне е Роналдо исто така со различен стил на играње.

Марко Чаласан иако сметам дека не ептен некој компјутерски гениј (али добар е не викам не) ако не си знаел и татко му и мајка му се програмери и работат со компјутери, детето гледајќи ги мама и тато како работат на компјутер во старт бил поврзан емоцинално плус ако го гледаше докуметарецот какви се работи не влијаат на развојот на детето на мозокот ќе ти стане јасно. Има пример на деца кои од мали биле запишани на часови на виолина и тие имаат посбен набор во мозокот, посебна брчка која ги прави попаметни од останатите. Не знам Чаласан во какви услови е растен може една мала работа на детето ете како на пример час по виолина да му го промени цел живот односно мозокот да се развие повеќе од кај останатите. Значи има посебна струка во науката која ги следи овие работи, гледај го документарецот.

Бразлиците од трета лига имаат љубов и пасија и традиција, живеат за фудбал, а најбитното е мотивот и сонот да станат Роналдо, да се извлечат од сиромаштијата, тоа ги носи кон врвот на фудбалот, друг излез не гледаат. Имаат сон да станат богати и на татко им да му купат Бугати. И затоа на 30 години завршуваат со кариери пошто ги имаат сите пари на светот. Они живеат за фудбалот и ако не успеат во фудбал завршуваат во криминал.

Ајде сеа за Американците и Кинезите да ти одговорам: Таму фудбалот или сокерот не е пасија, никој не го гледа како начин за излез или опстанок, таму имаат други работи кон кои развиваат пасија затоа што фудбалот е 19-та опција кај нив. Немаат фудбалски идоли, во Кина може идоли им се пингпонгарите или Бил Гејтс или тој на Али Баба па стануваат програмери. Исто и во Америка се огледуваат на други струки.

Доколку се развие доволно пасија и таму кон фудбалот, тогаш ќе излагаат добри фудбалери, ме разбираш?

Никако не ја потценувајте Кина и не ја мешајте со Русија. Кина е 1,339,724,852 милијарди и тоа со попис од 2010 година, сега сме 2016 и бројката е над 1 400 000 000 со тоа ако се земе во предвид дека сега дозволија по две деца за 10 години ќе бидат над 1 700 000 000. Не се залажувајте дека народот во Кина е сиромашен, многу работи се променија таму, Кина во последните години стана најголемата производна сила во светот, па зашто не би можела да стане и најголемата фудбалска сила. Кина е земја со најмногу милионери, Кина е огромен пазар а тоа значи дека таму може да успее буквално се! Од 1 400 000 000 милијарди можеш да извадиш како ништо 150-200 милиони фудбалски фанатици а тоа е колку цела популација на Германија и Русија заедно.

Ако стварно се решат Кинезите да го направат фудбалот најпопуларен спорт во Кина, ќе го направат. Сеа не знам колку се сериозни.
Oд каде тоа највеќе милионери? Кина има помалку милионери и од Америка, Aнглија, Јапонија, Германија и Франција. Околу 1.3 милиони, што е мизерно ако се знае дека бројот на жители е над милијарда.

Епа ајде тогаш јас пејач да станам, за кој кур ќе ми е талент, нема везе што кога ќе запеам умираат по двајца луѓе во моја близина.

Oд каде тоа највеќе милионери? Кина има помалку милионери и од Америка, Aнглија, Јапонија, Германија и Франција. Околу 1.3 милиони, што е мизерно ако се знае дека бројот на жители е над милијарда.

Ок грешка сум бил, Кина имала најмногу Милијардери, најмногу милионери во врвот на државата како му доаѓа таму како собрание комунистичко и најбрзо прави милионери во моментов.

http://money.cnn.com/2015/10/15/investing/china-us-billionaires/

http://www.businessinsider.com/the-...ut-china-is-making-millionaires-faster-2015-6

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom