Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Не се смета за некој кој дава ексклузиви туку за некој кој споделува проверени и точни информации. Тоа што за гркот пишувале други пет дена, не значи дека не треба он да ја пише информацијата кога ќе ја има како сигурна. И со пишувањето воопшто не вика еј еве јас прв знам или нешто такво. Само си ги пренесува своите информации.

Буквално тоа го вика. На индиректен и фин начин.

Јас се сеќавам дека Танкерди кога се појави беше вистинска сензација на Твитер. После се испостави дека е обично лајно. После се појави Ди Марцио, почна да промашува работи, се повлече и сега пишува за Асколи и депонијата ,,Русино" во Гостивар. Ако се водиме по овие два примери, мислам дека знам Романо каде ќе заврши.

Многу ги симплифицираш работите. Тоа што пишале сите за Гркот, не значи дека и тој не треба да напише. Точно.
Но како референтен новинар, не треба да напише и дека Санчо во Јунајтед е завршен бизнис, треба само клубовите да се договорат за сумата.

Мислам, која е таа информација, еве кажи ми. Две компоненти постојат во склучувањето трансфери. Две главни. Едната е лични услови, другата е износ на сума на трансфер.
Ти, како новинар кој ужива репутација, споделуваш вест дека ,,Санчо е практично фудбалер на Манчестер, само да се договорат страните меѓусебно за сума".

Што е ова? Не, каква информација ова претставува?
Буквално можам јас за секој фудбалер на светот да направам ваква приказна.

Јас се сеќавам дека Танкерди кога се појави беше вистинска сензација на Твитер. После се испостави дека е обично лајно. После се појави Ди Марцио, почна да промашува работи, се повлече и сега пишува за Асколи и депонијата ,,Русино" во Гостивар. Ако се водиме по овие два примери, мислам дека знам Романо каде ќе заврши.

Многу ги симплифицираш работите. Тоа што пишале сите за Гркот, не значи дека и тој не треба да напише. Точно.
Но како референтен новинар, не треба да напише и дека Санчо во Јунајтед е завршен бизнис, треба само клубовите да се договорат за сумата.

Мислам, која е таа информација, еве кажи ми. Две компоненти постојат во склучувањето трансфери. Две главни. Едната е лични услови, другата е износ на сума на трансфер.
Ти, како новинар кој ужива репутација, споделуваш вест дека ,,Санчо е практично фудбалер на Манчестер, само да се договорат страните меѓусебно за сума".

Мене не ми текнува на твит во кој е точно тоа пишано. Сподели го, па да се водиме по тоа.
Пренесуваше знам дека Санчо сака да оди, дека личните услови се договорени и дека сега клубовите треба да се договорат. Не гледам кај е лошото или грешното во тоа.

Пак ќе кажам, стана тоа што е затоа што пишува само кога информациите се сигурни. И сите го следат за тоа, а не за ексклузиви. Е сега, поради популарноста сигурно некогаш и рециклира вести, малце поразлично пишани доколку нема во моментот што ново да се каже. Тоа е нормално. Се додека си работи како што си работи и не пробува да споделува некакви ексклузиви за кои не е сигурен, не гледам како би го снемало.

Не го сфаќам проблемот уствари, ти смета затоа што споделувал само проверени информации кои можеби можеш да ги најдеш претходно на други места. И според тебе пробувал да ги протне информациите како ексклузива (воопшто не се согласувам).

Те сфаќам на каде одиш и ти држи вода ама разликата од Романо до Палмиери е што Романо кога ќе пише таков твит колку и да е ноу шит Шерлок, знаеш дека има основ. Палмиери и негов левел кретени кога ќе пишат, знаеш дека ниту имало контакт, ниту некој прашал за некого, туку овој си генерира вести за кликови :)))

Јас мислам дека Ливерпул треба да искористи шанса и сега да го продаде Салах, додека може максимум да извадат на него. Салах за мене е малце преценет играч, мислам он си е топ нема збор тука ама за фамата шго се крева околу него не е баш до толку добар. Рецимо Мане е далеку покомплетен играч од Салах, сам го носи на грб нападот на Пул иако тоа низ бројки не може да се види, нема некои стравични статистики али сепак, прекомплетен играч за разлика од Салах кој прво и основно многу зицери промашува, а второ со топка е послаб од Мане, лош прв контакт има, слаба десна итн. Фирмино пак е најслаб од тројцата напред ама за системот на Клоп е идеален, така да од тука моето мислење дека треба да кешираат на Салах. Рецимо да начекаат некоја екипа на која инстантно и фали јак играч и немаат многу време за чекање па да ги одерат, ко со Кутињо што направија.

Али тешко ова да се деси зашо Вернер им отиде у Челзи и нема многу достапни квалитетни играчи на пазарот. Да не ме сфатиш/те погрешно, како опција само го спомнав ова.
Мбапе прике мој :cool:

I jas sakav da go opcujam, Salah ima ogromen impakt za Liverpul, ne e do tolku nebiten za da moze sea da go prodavaat poso taka mu teknalo na Stek.
Не реков дека е небитен него дека сега може да кешираат додека е во екот. Нормално, хипотетички муабет кој нема да се оствари усс. Интер 2010 требаше да го шитне Маикон, не го шитнаа и си еба мајката после тоа. Далеку од тоа дека е иста ситуација али само колку за споредба. Нели муабетот почна дека треба да се освежува секоја јака генерација па затоа мое мислење е дека Салах би бил идеалната "жртва" за овој тим на Пул. Не бладајте одма со три точки и иронични коментари ебаве тоа.

Едит: Еве го и Пеја, ок заебете не ме цитирајте отиде у курац и дискусија и се.

И јас мислам дека имаше шанси еден од тројцата да е продаден летово доколку не беше коронава. Мислам дека уште зимата пишав нешто слично :D
И да, Салах е најдобрата опција.

Информациите му се генерични. Логични работи, очекувани.
Ништо поразлично во глобала од извесен @EmenaloCFCForever. Едноставно човекот фино ги поврзува коцките, за тоа му симнувам капа. Би било уште пофино понекогаш да наведе и извор за тоа што го пишува, но добро.

И пилињата на гранките знаеја за Санчо и Јунајтед, месеци наназад. За да овој пише дека завршена е работата, ама морале да се договорат двете страни. Вау.
Новинарски бард, нема што.

@vidooq

Да де, токму тоа и го напишав, во заградата.
Погрешна претстава имаш за ликот изгледа.
Никогаш, никаде Романо не се претставувал како новинар што ќе споделува ексклузиви.
Ниту па луѓето што го следат и што го читаат, не очекуваат ексклузиви од него.

Романо си е новинар што споделува 99.99% точна информација.
Во оваа доба на интернет, кога секој што може да креира профил на твитер мисли дека е новинар баш требаат луѓе како Романо.
Зашто јас како фан на Реал, а претпоставувам истото важи и за Челзи, сам знам во текот на едно лето како Реал се поврзува со еден тон играч., најчесто мокрача информации кај што никој пат не се остварувале.
Тука е Романо за да се издвои од овие и тоа што ќе го напише има тежина, не го зимаш со доза на резерва.

Апсолутно ништо на никој нема да му значи ако некој грчки новинар пише дека некој дефанзивец од Олимпијакос ќе премине во Ливерпул, зашто тој грчки новинар не ми е релевантен, не го знам, може е click bait, може брат му е газда на Олимпијакос.
Тука се јавува Романо и го потврдува тој трансфер и знаеш дека тоа што го напишал тој грчки новинар е меродавно.

За изворите на информации дека ќе ги каже, мислам ни сам не веруваш во тоа. :D
Кој новинар би си ги кажал изворите од кај што ги добива информациите? Мислам нема никаква логика.
За информациите што ги потврдува од други медиуми, примети го во твитовите, секогаш во заграда има напишано од каде потекнува информацијата што ја потврдува.

Interesni vesti od Dortmund :D nisto od gjupsko pazarenje.

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

За изворите на информации дека ќе ги каже, мислам ни сам не веруваш во тоа. :D
Кој новинар би си ги кажал изворите од кај што ги добива информациите? Мислам нема никаква логика.
За информациите што ги потврдува од други медиуми, примети го во твитовите, секогаш во заграда има напишано од каде потекнува информацијата што ја потврдува
Низ нетов се вртеше клип пред некое време за тоа каков новинар е Романо прикажано одблиску. Онака во кратки црти се опишува неговата работа, пример седи на кафе у кафич и у меѓувреме му стига порака дека тој и тој трансфер е готова работа и типот одма го твитнува тоа и завршена е работата. Финтата е што ликот има сигурни извори и е поврзан со клучните луѓе во и околу клубовите, затоа и нема утка кај него. Секако дека нема да ги каже изворите, не е ментален.

Низ нетов се вртеше клип пред некое време за тоа каков новинар е Романо прикажано одблиску. Онака во кратки црти се опишува неговата работа, пример седи на кафе у кафич и у меѓувреме му стига порака дека тој и тој трансфер е готова работа и типот одма го твитнува тоа и завршена е работата. Финтата е што ликот има сигурни извори и е поврзан со клучните луѓе во и околу клубовите, затоа и нема утка кај него. Секако дека нема да ги каже изворите, не е ментален.

Истово го кажа за Обамејанг, Микитарјан, Пулишиќ, кој не веќе. Човеков не е за верување, ако се договорат околу сумата уште утре ќе го испрати по пошта.

За алтернативи не ми се дискутира, доста со експерименти на десно крило, само Санчо е идеален за да се крадат минути од Гринвуд.
Zorc dosega ne izlazal mislese izgleda na Watzke ;) za Oba veteno mu bese uste porano da odi ama go zadrzaa plus. Za Miki rece nema da odat Hummels, Miki i Dembele mislam bese. Toa go kaza oti Miki usno prifati deka ke prodolzi ama ne ostana na zbor uste podobro sto go dadoa a za Pulisic ne znam sto rekle ama ne deka ke ostane. Na kraj odlicen dil bese posto ne sakase da prodolzi. Em 65m Eur em pola godina bez pari ostana so ogled deka vo toa vreme imase losa faza. Za Sancho ne veruvam deka letovo ke go dadat koga i slednoto mozat tie pari da izvadat cak i pokje.

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Овие од Јунајтед изгледа ништо не научиле од трансферот на Фернандеш. Пак ќе се ценкаат до последен ден и на крај секако ќе си платат бар 120 милиона. Само прашање е сега или наредна сезона. Не ми се верува Дортмунд во јануари да го даде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom