Фудбалски легенди

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобриот играч на сите времиња?

• Д.А. Марадона

Гласови: 71 22,5%
  • Пеле

Гласови: 91 28,9%
  • Зинедин Зидан

Гласови: 76 24,1%
  • Пасарела

Гласови: 1 0,3%
  • Марко ван Бастен

Гласови: 15 4,8%
  • Тафарел

Гласови: 3 1,0%
  • Ромарио

Гласови: 8 2,5%
  • Дино Ѕоф

Гласови: 1 0,3%
  • Роберто Баџо

Гласови: 5 1,6%
  • друг (наведи кој)

Гласови: 44 14,0%

• Вкупно гласачи
    315
Марадона брз техника закон бил за во негово време

Vlatko_Rusin напиша:
...Инаку Мулер е и најдобар стрелец на светските првенства. Ова го велам бидејќи Мулер настапи на две светски првенства и постигна 13 гола. А Роналдо на три светски првенства постигна 14 гола. Вистинска машина за голови

Жист Фонтен на едно светско првенство постигнал 13 голови. Милер на две 14 а Роналдо на 3-15.

Фонтен рекордот го постигнал на 6 натпревари, 58-та година кога шампиони беа Бразил а светот првпат го виде Пеле - ако не се лажам.

Пред да го номинираме Герд Милер-за кој се сложувам дека бил убиец пред гол- каде му е колегата Кајзер Франц (Бекенбауер)? Човекот кој ја "измислил" позицијата либеро во фудбалот?

Крајно, каде се Уругвајците, Италијанците од 30-те години... Ако некој фудбалер се издвои во своето време, дали заради добрата екипа, погодената позиција на која игра, одличниот тренер или слабата конкуренција - ПОКРАЈ неоспорениот талент, не значи дека треба и дека може да се споредува со други поединци кои го сториле истото во друго време или на друго место.

Не сакам да зборувам против темава... мал милион избори се направија последниве години за фудбалери на векот.

Вкусот е вкус. Фактите се слични. Изборите се за забава. Како евровизија.

*Дали некој чул за Артур Фриденрajх? Баш ме интересира :)

Serpico напиша:
Жист Фонтен на едно светско првенство постигнал 13 голови. Милер на две 14 а Роналдо на 3-15.

Фонтен рекордот го постигнал на 6 натпревари, 58-та година кога шампиони беа Бразил а светот првпат го виде Пеле - ако не се лажам.

Пред да го номинираме Герд Милер-за кој се сложувам дека бил убиец пред гол- каде му е колегата Кајзер Франц (Бекенбауер)? Човекот кој ја "измислил" позицијата либеро во фудбалот?

Крајно, каде се Уругвајците, Италијанците од 30-те години... Ако некој фудбалер се издвои во своето време, дали заради добрата екипа, погодената позиција на која игра, одличниот тренер или слабата конкуренција - ПОКРАЈ неоспорениот талент, не значи дека треба и дека може да се споредува со други поединци кои го сториле истото во друго време или на друго место.

Не сакам да зборувам против темава... мал милион избори се направија последниве години за фудбалери на векот.

Вкусот е вкус. Фактите се слични. Изборите се за забава. Како евровизија.

*Дали некој чул за Артур Фриденрajх? Баш ме интересира :)

Сум утнал за еден гол. ама се поправив

so bara tafarel tuka
i kaj mi se di stefano, puskas, butrageno, juanito i kompanija
a od tie so gi imas na listata zidan e najdobar ubedlivo
pomegu pele i maradona ako e, maradona e 10x podobar

После Ди Стефано и Пушкаш,мислам дека тоа е Герд Милер

Изборот би бил меѓу Пеле и Марадона, ама јас не сум гледал ниеден од нив па затоа би рекол ЗИНЕДИН ЗИДАН

Pele vo toe vreme bil eden i edinstven igrac shto igra dobro fudbal...Fudbalot u toa vreme ne bil tolku dobar...Pele nemoze da se sporeduva so denesnite igraci...ZiZou The Best!!!

Uste mi e idol Canizares od Valencia

denis bergkamp : zatoa sto odsekogas daval golovi so najperfekcionisticko gol cuvstvo!

Јанкер и Дел Пиеро (и уште ми се) само што Јанкер не игра повеке

Sinisa Mihajlovic, zasto za slobodni udari nemase podobar od nego.

Роберто Карлос(причината за која почнав да навивам за реал)

ivica kral:):)toa koa bev mal i koa sakav mn da branam:):)inace sea STEVEN gerrard:)GO LIVERPOOL GO

Ѓорги Христов...едвај чекав да го даваат Барнсли кога игра...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom