Friends

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Нашата влада. Ептен многу комични дијалози има таму сто пати се подобри од Friends
Да, али многу ме нервираше што ја форсираа врската мегу Црвенковски и Груевски т.е. дали ке зеат децата или не. Во подцнежни сезони малце се поправија. А ви текнува кога the Црвенковски haircut беше во мода и сите така се шишаа.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Па мислам, стварно, како моеше VLJ да постави такво прашање :)

Да идеме постапно:
1. Британски вс Американски хумор?
-Британски
2. Најдобра британска ситком?
http://en.wikipedia.org/wiki/Britain's_Best_Sitcom

Voila :)
Италијанско Vs Шпанско?
- Италијанско.
Џуве Vs Реал?

You do the math...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Па мислам, стварно, како моеше VLJ да постави такво прашање :)

Да идеме постапно:
1. Британски вс Американски хумор?
-Британски
2. Најдобра британска ситком?
http://en.wikipedia.org/wiki/Britain's_Best_Sitcom

Voila :)
Е ајде де, како можеше VLJ да се избаци со вакво прашање? :) Сепак, Friends ми е број еден, стварно, без разлика на подрачјето. OFaH се после неа веднаш ако веќе рангирам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Да, али многу ме нервираше што ја форсираа врската мегу Црвенковски и Груевски т.е. дали ке зеат децата или не. Во подцнежни сезони малце се поправија. А ви текнува кога the Црвенковски haircut беше во мода и сите така се шишаа.
Да да и мене тоа ептен ме нервираше

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Обавезно четиво од Vanity Fair за тоа како настана Friends. Малку е подолго, ама вреди да се одвои време и да се прочита.
http://www.vanityfair.com/hollywood/2012/05/friends-oral-history-top-of-the-rock
Не го дочитав, утре part II, туку:

DAVID CRANE: Joey was never stupid when we pitched the show. He wasn’t stupid until we were shooting the pilot, and somebody said, “Matt plays dumb really well.”

Тенк ју! Не беше глуп, после го направивте... :) Неколку пати го имам спомнато ова. Дури ми е малку криво, го направија поглуп од што треба, ама ок...

Иначе кога сум тука, meet Урсула Буфе:

Не можам да најдам нешто подолго... инаку серијава играше на некоја ТВ кај нас порано...

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
На А1 и А2 ја даваа Mad Аbout You и интересна серија беше. Не некоја што треба да се следи сериозно ама кога немаш ништо посебно што да правиш топ е. Џои во првите сезони е одличен карактер и би рекол дека со Чендлер се најдобрите од раните сезони. Но изгледа писателите немале нешто што посебно да прават со него и ниту планирале, па глупоќата му ја качуваат до 11-ка. Додека сите ликови си добиваат своја приказна или arc да наречеме така, во серијата него го занемаруваат. Тоа со снимањето на филмот во Вегас 6-7 сезона, не се смета бидејќи на крај пак го направија да биде околу Рос и Рејчел (што овдека не ми сметаше бидејки искрено смешно беше). Да не заборавиме и романсата меѓу Џои и Рејчел што ја извадија буквално од гз' подоцна. Блех.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ееееј Mad About You.....ете што ќе се гледа летово, заедно со Malcolm in the middle

Kajgana Shop

На врв Bottom