Сеа и ти, лош хумор и Чендлер ги стави во иста реченица. Не иде така.
Да ставеше било кој друг може ќе преминев преку тоа, али Чендлер? Не зезај
--- надополнето: Jul 16, 2011 5:53 AM ---
Тука се согласувам со тебе, дека ми ја спомна омилената серија(види аватар).
Има едно нешто кај сериите, прво идат британските серии(OFAH, Allo-Allo, Yes Minister(фала wot), и други што ќе ги гледам), па 10тина празни места, па Американските срања(вклучувајќи ја и Friends).
Ми се свиѓа Friends, добра серија, ама од 6 ликови, само 1 да ме воодушеви, другиот да ми е океј ради она How u doin', не може да помине кај мене во екстра серија.
За споредба да ја земеме OFAH, Дедото не беше нешто посебно, али
Uncle Albert (К-15 скеч?) +
бонус, Дел, Родни и Тригер можеа да те изнасмеат до солзи.
Е сеа, и во ОФАХ немаш реални ситуации, често имаше невозможни ситуации, али тоа е за да се направи поинтересна серијата, на крајот ја зезнаа, требаше да се прекине кога
(спојлер не читај) станаа милионери.
Добра е бе Friends, али далеку од некое совршенство, далеку од 10 од 10, солидна 8ца
--- надополнето: Jul 16, 2011 6:04 AM ---
Црна Гуја е Blackadder со Аткинсон претпоставувам? Ја почнав и после 2-3 епизода и направив перманентен делит. Таму имаш „глуп хумор“ кој што би требало да биде смешен, мене воопшто не ми беше.
Таков „глуп хумор“ има и кај глупавиот и поглупавиот, ама таму е смешен.
Сега баш ми текна на една збирка вицови, и започнуваше со една "приказна“ кој што е одговор на целата ваша дискусија(колку што го памтам):
Дошол некој во некоја читална кај што се читале вицеви, и поради тоа што сите веќе ги имале по 100 пати прочитано вицовите и ги знаеле по реден број. И слуша тој како некој ќе каже некој број, и сите се смеат до солзи, и овој ја зема книгата, чита неколку вицови и вика ај да кажам јас еден број, го кажува и никој не му се смее. Човеков целиот зачуден, го прашува тој до него, зашто никој не се смее, и овој му одговорил: Многу е битно како ќе го кажеш вицот!
(а кажувале само една ебана бројка)
Заклучок, како ќе го претставиш глупиот хумор многу зависи, не секој глуп хумор треба да биде смешен, тоа е тоа, затоа можеби глупавиот и поглупавиот ќе биде класика уште 1000000000000 години.
Се напраив ептен паметен што во еден пост ви солам памет, а вие 3 страни наназад дискутирате