Фрчкоски веднаш ќе го решел прашањето за името

• Креатор на темата Креатор на темата Marski
  • Време на започнување Време на започнување
се се тоа лаги!
Фрчко ке го брани името!:smir:
rambomovielm01gy2.jpg

Иднината на Македонија.
Каква иднина на Македонија?Да се праќат македонски војници на (не)„мировни“ мисии,да се глуме дека се развива економијата а да се експлатира народот да работе како стока за минимални пари,да се краде од народот колку се може (пример е ЕВН а после кога ќе се приватизира се на којзнае што ќе биде).

Или алтернативно име со иста важност како тоа пред заградата, граматиката допушта и самостојна рамноправна употреба на тоа пред и тоа во заградата.
Затоа секое објаснување дека тоа во заградата е само појаснување е заебана и малоумна работа бидејки е само прашање на ден кога тоа во заградата ќе стане и единствено име во случај да биде прифатен овој стапица-предлог.

Браво за здравото размислување, секоја чест бидејќи потребно е да се знаат евентуалните стапици.

Иако, според мене целава дискусија ни е залудна. Поради тоа што Грција нема да го прифати Македонскиот идентитет. Џабе си трошиме време на резединување, губење на честа со вакви размислувања како најбезболно да си го смениме името.

Ќе го прифатевме тој предлог ќе ја голтневме јадицата фрлена од Гејците и после следуваше преговори за народот,а после то за јазикот.А да ти биде јасно тебе и на сите твои истомисленици.Гејците никогаш нема да прифатат посебна македонска нација и јазик.То е нивна политика од 1830 па до денес и во иднина.Амин.
Иначе јас сум за Република Македонија(Охрид).:wink:
Како што реков, Грција глумеше преговори. Џабе е притисокот кога тие беа решени на вето. Да не се лажеме, ја знаеме нивната цел и знаеме дека договор не е можен. Се надевам дека барем тоа го научивме од Букурешт.
Па токму и тука е проблемот. И наместо да кукаме, ние треба играта која ја води грција да ја истераме на површина, исто како што на површина и треба да ги извадиме и нашите ставови, т.е. доколу мислиме на некој начин да го окончаме спорот, треба конечно и на Европа и на грција да и се кажат нашите црвени линии кои сите ги споменуваат, а никој не знае како изгледаат.
Зошто не се отвори дебата во државава на стручно ново околу ова ?
Зошто сите кои се повикани да дадат одговор на дилемите кои се поставуваат со наводното решавање на овој спор....молчат ?
Зошто јасно не се кажат нашите позиции ?
Ова треба да се направи доколку Македонија има намера да ја демаскира грција во своите намери, и доколку има намера да го оконча спорот.

Во спротивно останува само една опција, а тоа е прекин напреговорите.
Точно, не е никаква гаранција за влез во НАТО и ЕУ. Но, со позитивен исход можеби ќе можеме да ја исфрлиме референцата од употреба во ОН. Ако исходот е негативен се враќаме на статус кво.
Ако исходот е негативен им даваме аргументи на грците за наредните 100 години, а околу судскиот процес, погрешно си информиран. Токму со тој судски процес ние се бориме да докажеме дека грција нема право да не блокира во Евроатланските структури под референцата ФИРОМ. Значи проблемот и понатаму останува.
И ме интересира една работа. После оваа изјава на Фрчко и слични изјави на Црвенковски, што ќе ги спречи Грците едноставно да чекаат „подобри времиња“? Или со други зборови, да се смени владата?
Дилемата околу тоа дали ние ќе правиме или не компромис со грците, мора да се реши во наредните две години. Во спротивно тешко нам.

Дилемата околу тоа дали ние ќе правиме или не компромис со грците, мора да се реши во наредните две години. Во спротивно тешко нам.
Зашто така???Што ќе се случи за две години????

Оф леле. Што не ќе чуе Македончето? Т.е пострашно е што некои ќе паднат на ова при тоа да не знаат дека својот глас го дале за пропаст на Македонија.

Ако станел претседател Љубомир Фрчкоски веднаш ќе го решел прашањето за името. Кандидатот на опозициските СДСМ и НСДП ќе го прифател предлогот кој во октомври го дадоа меѓународната заедница и Грција, а тоа е едно име за меѓународно употреба што би се заменила референцата ФИРОМ. Фрчковски вели дека Владата ја пропушти шансата кога имала силна меѓународна поддршка проблемот да го затвори уште во ноември - но таа тогаш ги замрзнала преговорите.

Фрчкоски денеска го запознал Евроамбасадорот Фуере со неговите ставови за состојбата на земјава како и главните точки на неговата програма. Централна тема ќе му биде сиромаштијата и преземање мерки земјата да излезе од само изолација. Средба со Фуере имаше и кандидатот на ЛДП Нано Ружин. И тој го информирал амбасадорот за неговата кампања и заложбата да има фер и демократски избори. Кандидатот на Нова Демократија Имер Селмани на средбата со холандската амбасадорка Филипини разговарале дека политичките партии мора да го дадат својот максимум во водењето на позитивна кампања. Да се избегнуваат жешките теми.

Државната изборна комисија вчера го направи жребувањето за редоследот на претседателските кандидати на гласачкото ливче. На 22-ри март, денот на изборите, правото на глас ќе можат да го искористат 1 милион 792 илјади 82 граѓани.

Добро слушнавте, драги кајганџии. Фрчко веднаш ќе го прифател предлогот кој го дадоа меѓународната заедница и Грција. За среќа, нема да стане претседател. За несреќа, само во Македонија може човек со вакви ставови да биде кандидат за претседател. Барем се е на чисто, да немаме илузии за каков лик се работи.
Ime se resava relativno brzo...problem e dibek vo vlada...i GR sluzbi koi go kontroliraat...

Na ova bi ja nadovrzal emisija na Evtov...kade ubavo se objasna kako GR kontrolira...barem kaj AL...vo nekoja sledna emisija ocekuvam dokaz kako EYP kontrolira kaj Mk...

Ime se resava relativno brzo...problem e dibek vo vlada...i GR sluzbi koi go kontroliraat...

Na ova bi ja nadovrzal emisija na Evtov...kade ubavo se objasna kako GR kontrolira...barem kaj AL...vo nekoja sledna emisija ocekuvam dokaz kako EYP kontrolira kaj Mk...

Те молам објасни ми како се решава името брзо и на кој начин грчките служби го контролираат Груевски? И на него да не му купиле часовник?

Licno ne veruvam deka Frcko moze da stane pretsedatel, ali ako ne daj bide izglasan so nekoj falsifikat...pa posle koj kako saka neka vika fasizam nacizam i slicno bas mi gajle.

Ponekogas ne treba da se biraat sredstva za da se odbrani najmiloto.

Uf samo kolku ne si vo pravo,jas garantiram utre da izleze Grujo so blanko hartija Bakojani da ni napise ime deka pak nema da se soglasat Grcite.

Da tuka si vo pravo Grcija kontrolira nad 50 % od pomorskiot soobrakaj go kontolira Grcija zatoa nekoj koga ja potcenuva Grcija pravi ogromna greska.

Da tuka si vo pravo Grcija kontrolira nad 50 % od pomorskiot soobrakaj go kontolira Grcija zatoa nekoj koga ja potcenuva Grcija pravi ogromna greska.

Друже,тука е најголемата грешка на Груевски,ја потцени Грција пред самитот во Букурешт и ја оплеска.

Друже,тука е најголемата грешка на Груевски,ја потцени Грција пред самитот во Букурешт и ја оплеска.

Dobro be Messiah ne ja slusna Bakojani deka izjavi vetoto e spremno uste vo 2007 samo formalnost i lazna nadez od Amerikancite deka mozeme da se slepame vo NATO.

Ne znam SuicideMessiah ti izgledas imas pogresna percepcija za mene,Yes jas ne se soglasuvam so politikata na Grujo vo golem del (So opozicijata koja ti ja forsiras uste vo pogolem del) ama koga se odnesuva za vitalni drzavni prasanja sekoj od mene ima poddrska kraj krajeva tie se slugi na ovoj narod vo bukvalna smisla na zborot "minister"-sluga na narod ajde da te objasnam poplasticno Grujo e bokser(amater) ama toj e na olimpijada i go nosi dresot na Makedonija toa e fakt e vlezen vo borba za 27 mesto ,veke selektorot go odbra dali so nepotizam ili bese najkvaliteten mi e najmalku bitno ,bideki toj gi brani vo momentov boite na Makedonija,
Sega kaj sum jas vo situacijava ,jas sum nekade na zadno sediste i mu dovikuvam na trenerot,na tie sto go ladat so krpi da odi so aperkat ili so levo krose,mnogu pati mu dovikuvam na tie sto sedat na prvo sediste so puri i so bujni plavusi da mu doviknat na trenerot(zosto se poblisku do nego vo ringot) da se pazi od leva strana i zapamti sekogas i koga e groggi i koa mu brojat do 9 i koga go pravat partal vo ringot jas ke bidam za nego ne zosto e Grujo ili Alija tuku zosto gi brani boite na Makedonija zosto ova ne Zlaten Gong vo Veles ova e be bratce olimpijada vo Bukurest.

Ti za kogo navivas SuicideMessia?

Dobro be Messiah ne ja slusna Bakojani deka izjavi vetoto e spremno uste vo 2007 samo formalnost i lazna nadez od Amerikancite deka mozeme da se slepame vo NATO.

Yes jas ne se soglasuvam so politikata na Grujo vo golem del (So opozicijata koja ti ja forsiras, uste vo pogolem del) ama koga se odnesuva za vitalni drzavni prasanja sekoj od mene ima poddrska kraj krajeva tie se slugi na ovoj narod vo bukvalna smisla na zborot "minister" - sluga na narod.

Аjde da tи objasnam poplasticno: Grujo e bokser (amater) ama toj e na olimpijada i go nosi dresot na Makedonija. Тoa e fakt, e vlezen vo borba za 27 mesto, veke selektorot go odbra dali so nepotizam ili bese najkvaliteten mi e najmalku bitno, bideki toj gi brani vo momentov boite na Makedonija.

Sega kaj sum jas vo situacijava. Јas sum nekade na zadno sediste i mu dovikuvam na trenerot, na tie sto go ladat so krpi da odi so aperkat ili so levo krose, mnogu pati mu dovikuvam na tie sto sedat na prvo sediste so puri i so bujni plavusi da mu doviknat na trenerot (zosto se poblisku do nego vo ringot) da se pazi od leva strana i zapamti sekogas i koga e groggi i koa mu brojat do 9 i koga go pravat partal vo ringot jas ke bidam za nego ne zosto e Grujo ili Alija tuku zosto gi brani boite na Makedonija, zosto ova ne Zlaten Gong vo Veles, ova e be bratce olimpijada vo Bukurest. Ti za kogo navivas SuicideMessia?

Браво бе Џони, одлична аналогија направи.

На олимпијада (и насекаде) многу е јасно дека ќе го поддржувам оној кој ги брани боите на Македонија.

Уште појасно е дека никој нема да ги поддржува оние кои апла се за други бои, а против моите - луѓе од типот “Караванот на Милчин’’.

Затоа сите такви повторно ќе бидат испердашени на изборите.

Уште појасно е дека никој нема да ги поддржува оние кои апла се за други бои, а против моите - луѓе од типот “Караванот на Милчин’’.

Ако е тоа така зошто тогаш не ги оставиле тие 20 активисти на ДПМНЕ да се доизбрукаат Милчин со караванот во Струга туку насилно ја прекинале трибината?

Нашата грешка е што премногу се замараме со Бакојани а не ги гледаме нашите предлози или нашата позиција.

(So opozicijata koja ti ja forsiras uste vo pogolem del)

Опозицијата која ја форсирам имаше обезбедено статус кандидат членка на ЕУ без никакви опструкции од Грчка страна,изгледа си заборавил дека тогаш беше истата влада на Караманлис.

Ti za kogo navivas SuicideMessia?

Нормално дека навивам за Македонската позиција,од проста причина што мене не ме интересира што рекла Бакојани ама ме интересира дали земјата ќе влезе во ЕУ со зачуван јазик,идентитет и неповредено име.Иако според мене предлогот Северна Македонија е далеку подобар од оној БЈРМ како што тврдат некои грешката на Киро Фиромски и Б.Ц.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom