Фрчкоски веднаш ќе го решел прашањето за името

• Креатор на темата Креатор на темата Marski
  • Време на започнување Време на започнување
Фрчкооо бееее....хехеххе
Карикатура број 1 !!!

Единствено што оваа особа може да решава - е крстозбори од областа на правото... :) и ништо друго !
Кој факат им дал на политичариве право да решаваат за нешто што не е нивно !

Не заебаваш ? :)
А кој тоа треба да го замени?
И да ме претставуе пред свет?
Она земљорадникот што од километар кога ќе го видиш ко да вика со ставот:
Ја сам сељак ал хочу да живим... :)
Тој треба да ме претставуе?
Тој е маскотата,талисманот на Македонија?

Епа, „жалам“ не ја имаат сите „честа“ како тебе да бидат граѓани, постојано дотерани во костумче, галеничиња, што би рекол покоен Менде Петковски, „Од големџилук носот да му падни, не се наведнува да си го крени...“

Што има лошо во тоа да си земјоделец, граѓанину??

Дека се печат на сонцето по цел ден да си ја извадат корката леб за фамилијата,ама чесно и поштено, со мирна совест??Ама сепак, тврдокорни, непоколебливи и не не (се)продаваат сите толку лесно..За среќа, фала Богу....

Зарем тие не се луѓе?!?!?

А јас гарантирам дека кој и да било земјоделец во Македонија, подобро ќе ја врши функцијата Претседател, од колку оној што ја врши моментно Претседничката функција..

:toe:

Овие не се први навреди од тебе кон неградското население од Македонија, граѓанину...

А за кој ќе те претставува, слободно излези на Избори и дај го својот глас.. Но ако мнозинството не се согласува со тебе, тогаш жалам, ќе мора да дозволиш да те води друг, и комотно можеш да жалиш дека нема да биде дарежлив како овој што е во моментов:smir:

Зашто мислам дека Претседателот нема ингеренции за промена на името.
Точно.Фала богу на некој му текна.Башка и со новиов закон , идниот претседател во врска со своите видувања ќе може само да коментира и да се спротиставува на свој прес или на некоја трибина, ама ќе нема речиси никаква улога.

Реални можности за менување на името Фрчко ќе нема дури и ако по некое чудо биде избран за претседател.
Но друго нешто ми е непоимливо мене.....изгледа дека овие од СДС се сите по калапот на Самоубиениот правени,па мајката бе пред неполна година имаше избори и се пробаа со финтата одма решаваме име и се евроинтегрираме.
Што доби Шеќерка..од што се расфрлаше со решавање име и влез во ЕУ за 6 шесеци??Пораз и тоа огромен.
И сега ем видат не пали и пак истата песна ја тераат....

Па нормално дека ке го реши проблемот. Исто како што неговата партија СДСМ го реши проблемот со Знамето и проблемот со името (кога ја додадоа референцата фиром)
Алал да им е.

Идејата на СДСМ е да се одржат колку-толку во живот на политичката сцена,впрочем затоа го избраа Фрчко за кандидат,друг не сакаше да си ја заебе кариерата како “депутат“ која и во иднина му гарантира присуство во политиката.Тие се свесни дека задачата на идниот председател ќе биде да го смени името,со што ќе го навлече гневот на народот,па затоа го избраа Фрчко за кандидат,човекот нема што да изгуби а шансите и онака му се ептен минимални,зошто инаку можеше да се случи некој и да го изберат па да изгорат комплетно и засекогаш да ги снема од “сапуницата“ наречена Македонска политичка сцена.:pos2:

Ќе го реши одма.Гејциве ќе му фрлат едно снопче со пари и нормално дека ке го реши името.Ќе го преименува.Нормално.
:salut:

Прашањето за името може лесно да се реши, да. Ама тогаш ќе биде во полза на Грците, а јас како што знам никој од нас тоа не го сака. Прашањето за името е комплексна работа..

Решение за името, кое ќе биде поповолно за нас, не може да има во брз рок, освен ако не го смениме. Не е тоа толку едноставно. Не е ова Евровизија, сепак треба да се биде повнимателен и попретпазлив, не пијат Грците нафта.

Прашањето за името може лесно да се реши, да. Ама тогаш ќе биде во полза на Грците, а јас како што знам никој од нас тоа не го сака. Прашањето за името е комплексна работа..
А имаш некаква идеја како тоа би се решило во наша полза ?

А имаш некаква идеја како тоа би се решило во наша полза ?

Па како за почеток оправување и кревање на дипломатијата на највисоко ниво, стегнување на амбасадите низ светот. Потоа лобирање, обединување, организирање. Не ќутење и дремење, додека овие од југ, работат и се активираат со полна пареа.:wink:

Со брзоплето решавање, односно лесно подлегнување на барањата на Грците (што според мене не е компромис, него уценување, али ајде), не се решава проблемот и нема да се реши прашањето за името, напротив ќе се зголеми тензијата внатрешно во државата. А тек потоа кога ќе почнат преговорите за идентитетот (кои според мене не смеат да се случат, ама во насоката кон која се движи нашата политика така ми мириса), ќе биде каша попара.

Не знам дали се согласуваш со мене, ама до сега, најслаба алка во синџирот на Македонија во овие речиси 18 години е дипломатијата.:smir:

Па како за почеток оправување и кревање на дипломатијата на највисоко ниво, стегнување на амбасадите низ светот. Потоа лобирање, обединување, организирање. Не ќутење и дремење, додека овие од југ, работат и се активираат со полна пареа.:wink:

Со брзоплето решавање, односно лесно подлегнување на барањата на Грците (што според мене не е компромис, него уценување, али ајде), не се решава проблемот и нема да се реши прашањето за името, напротив ќе се зголеми тензијата внатрешно во државата. А тек потоа кога ќе почнат преговорите за идентитетот (кои според мене не смеат да се случат, ама во насоката кон која се движи нашата политика така ми мириса), ќе биде каша попара.

Не знам дали се согласуваш со мене, ама до сега, најслаба алка во синџирот на Македонија во овие речиси 18 години е дипломатијата.:smir:
Како што те разбрав, секое решение со кое ќе се гарантира неменливоста на Македонскиот јазик и Макеонскиот идентитет, е добро решение за Македонија. Или грешка сум :)

Како што те разбрав, секое решение со кое ќе се гарантира неменливоста на Македонскиот јазик и Макеонскиот идентитет, е добро решение за Македонија. Или грешка сум :)

Секое решение, каде што не се чепка уставот на Македонија (во смисол промена на името во уставот, на пасошите, личните карти, државјанствата, изводите од матично и слично...), каде што не се чепка уставноста, каде што никој не ми го одзема моето легитимно право да се пишувам Македонка и да зборувам македонски јазик и секое решение кое не го осеќам како загрозување на идентитетот на државата е добро решение. Се надевам дека добро објаснив. :smir::)

А за да се постигне сево ова (имајќи ги во предвид позициите и силата на Грција, како и нивната тврдоглавост и желба да постават диктаторски однос кон нас, по принцип односот господар - роб), не може да се постигне “во најбрз можен рок“ или “веднаш“. Потребно е време...Не мора се со брзање да се прави. Брза кучка слепи кучиња раѓа!:smir:

Секое решение, каде што не се чепка уставот на Македонија (во смисол промена на името во уставот, на пасошите, личните карти, државјанствата, изводите од матично и слично...), каде што не се чепка уставноста, каде што никој не ми го одзема моето легитимно право да се пишувам Македонка и Македонски јазик и секое решение кое не го осеќам како загрозување на идентитетот на државата е добро решение. Се надевам дека добро објаснив. :smir::)

А за да се постигне сево ова (имајќи ги во предвид позициите и силата на Грција, како и нивната тврдоглавост и желба да постават диктаторски однос кон нас, по принцип односот господар - роб), не може да се постигне “во најбрз можен рок“ или “веднаш“. Потребно е време...Не мора се со брзање да се прави. Брза кучка слепи кучиња раѓа!:smir:
Па такво решение веќе имавме на маса, но токму несериозноста на нашата надворешна политика ја прокоцка шансата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom