Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
Сепак се било во ред со болидот. Леклер сам направил грешка. Мислам дека овде завршува сезоната за Леклер….

Russel kakvo gomno iskoci so timskovo radio kaj so barase Perez da mu vrati pozicija iako toj udri u nego. Ligle pedersko, iscezni.

Значи Расел е шампионски материјал, сите врвни возачи и шампиони и вака се борат за секоја позиција на патеката и не се помируваат, колку вака имаат плачено на радио Макс, Луис, Алонсо, ок Латифи не плачи никогаш

Ферари ќе се каат за пропуштениве прилики, може наредна сезона да ја немаат оваа шанса, очекувам Мерцедес повторно да бидат конкурентни откако ќе ги научат грешките од сезонава.
Штета е зашто се губи борбата за титула, а имаше потенцијал сезонава да биде многу блиска борба.

Ферари ќе се каат за пропуштениве прилики, може наредна сезона да ја немаат оваа шанса, очекувам Мерцедес повторно да бидат конкурентни откако ќе ги научат грешките од сезонава.
Штета е зашто се губи борбата за титула, а имаше потенцијал сезонава да биде многу блиска борба.
Нема што да учат мерцедес, им ги штелуваат веќе регулативите за следна сезона.

Баш така, може оваа сезона им беше единствена шанса на Ферари во следните 2-3 години за титула.
Ред Бул ќе биде јак во оваа нова ера, а сигурно и Мерцедес од следната сезона ќе биде на своето ниво.
Уште не сме ни на полусезона, а веќе се знае кој ќе е шампион.

Пробувам да ги разберам Ферари со пораката и се тешев дека пораката касни ... Али овој 3 пати им враќа со "Not No, Not No" што очигледно дека ја испраќаат пораката или во моментот додека го претекнува или од кога е веќе пред Перез.

У 2та случаи, не ми е јасно како може тим како Ферари воопшто да пренесе таква порака, нели гледаат што се дешава се мучи 10 круга да го пројде не го викаат у бокс, и баш тогаш му даваат порака дојди. Ужас се Ферари, тотално нефокусирани, без тактики и никаква логика. Годинава Макс ја заслужува титулата.

Расел и покрај плачењето што ме нервира искрено, како Луис да го слушам, али исти кур се па сите од 10то нагоре, и покрај тоа, за претекнувањето на зелено светло треба капа да му се симне. Го изигра како мало дете. Немаше да го пројде до крај ако возеа како што возеа, само некоја глупост на Перез или импровизација го вадеше. И богами ја направи многу добро. Мерцедес после Унгарија очекувам да се уште подобри и да бидат у борба за доста подиуми па и дури за победа/и.

Дали у сред борба за позиција му рекоа у бокс да влезе бе?
жива глупост беше и таа борба за позиција кога мораше да мења гуми а со дуелот само се стави во ризик, грешка е што не го повикаа едно 10круга порано да мења гуми

stand.jpg

Можам да се кладам дека сезонава ќе заврши
Ред Бул - Први
Мерцедес - Втори
Ферари - Трети!!!!!

Ќе се подобрат Мерцедес лапајќи втори трети и четврти места а овие Скудериава скапана ќе крка DNF секоја втора трка

Ednostavno Leclerc ima Vettel vibes u Ferrari i toa e toa, soferiste, ama sam si ja ebe rabotata, sto sam sto od gomnata u crveno. 2018 godina bese prv na polusezona so najjak bolid ubedlivo i zavrsi 4 pati DNF zaradi licni greski i Lewis si osvoi. Sezonata e zavrsena, max e back to back sampion.

Ednostavno Leclerc ima Vettel vibes u Ferrari i toa e toa, soferiste, ama sam si ja ebe rabotata, sto sam sto od gomnata u crveno. 2018 godina bese prv na polusezona so najjak bolid ubedlivo i zavrsi 4 pati DNF zaradi licni greski i Lewis si osvoi. Sezonata e zavrsena, max e back to back sampion.
Жално е што можеше да има барем 2,3 победи повеќе сезонава што го сјебаа самите они. дури и макс читав вика релано разликата во поени не треба да биде толку голема… тоа е тоа класика ферари., послем Рос Браун се катастрофа.

дефинитивно одвратно типче е расел, вакви работи цигански ни хамилтон не прави. И тоа две трки по ред истиот возач го исфрла вон патека.

Можам да се кладам дека сезонава ќе заврши
Ред Бул - Први
Мерцедес - Втори
Ферари - Трети!!!!!

Ќе се подобрат Мерцедес лапајќи втори трети и четврти места а овие Скудериава скапана ќе крка DNF секоја втора трка

Screenshot_2.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom