Формула 1 - сезона 2020

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2020 ?

• Вкупно гласачи
    89
Иначе и Хелмут Марко со интересни изјави каде што вика дека во 2021 на Ред Бул ќе им треба возач што ќе може да го предизвика Макс.
Мислам дека еден од Хулк/Перез ќе го видиме во Ред Бул следна сезона.

Ќе биде многу добро ако се оствари ова. Баш двајца возачи што до сега немаат возено за голем тим. Ќе биде интересно да се види како ќе се справат во конкурентен болид. Перез вака ми е поверојатна опција. Мада би ми било драго и за Хулк да добие шанса на залез на кариерата.

Многу ми е жал за Магнусен, ептен. Многу потценет возач, со одличен старт, агресивен, брз. Се надевам ќе најде место во некој тим ако не за 2021, може 2022 или и покасно зошто е прилично млад возач, 28 има. За Грожан се очекуваше ова, жал ми е и за него, и покрај тоа што си има бубачки во глава, имаше и добри моменти. Имаа супер возачи кои вадеа максимум од болидот, но со нови пари може и ќе се подобрат за 2022.
Мазепин, Хулк, Перез, Шумахер се главни кандидати за местата. Русинот мислам е сигурен, сега дали со двајца руки возачи ќе одат или со некој искусен, ќе видиме.
Се зборува дека иако има договор, и Расел не е сигурен за следна сезона, ќе биде интересно да видиме кој каде ќе заврши.

Би сакал Расел да го видам покрај Луис во АМГ или уште подобро покрај Макс во РБ, голем предизвик би бил за него али 100% сум сигурен дека е далеку подобар и од Ботас и од Албон, а и самиот Хелмут Марко пред скоро изјави дека за 2022 бараат возач кој ке го предизвика Макс, е сега ако е искрен... инаку Рикиардо беше таков ама тимот се сврти кон Макс тогаш.

Инспекторот 15ти додека Леклерк 4ти ?? Џабе вози инспекторот...

Дали е ова прв пат со медиум да бидат побрзи наместо со софт? Без оние калкулации што ги прават во q2, овде самите мерцедеси беа побрзи со поспората компонента

Не бе Фетел не вози уствари, некој од бокс вози овој само седи зад воланот, го саботираат педерите

Си призна Фетел.
“At the moment it's beyond me,” said Vettel to Sky Germany when reminded of the head-to-head record. “It's not just beating, it's like another league. Well, yeah, I try everything I can.

“I think the laps I make, which I am content with, are still too slow. At the moment there is nothing more I can do than just getting everything out of myself and the car.”

Eve i na krug.mk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom