Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Уупс...грешка при пишување. Затоа избегавам да постирам од телефонАко Шумахер има далеку повеќе победи од пол позиции, а Луис помалце победи од први стартни места оди во прилог на Луис, така што и тука циганчето е пред Шумахер.
Уупс...грешка при пишување. Затоа избегавам да постирам од телефон
Обратно мислев да ги пишам, Шуми помалку а Луис повеќе пол позиции него победи.
Реално лоша статистика е да не можеш пол позициите да ги конвертираш во победи со доминантен болид ако сакаш да бидеш сметан за ГОАТ.
Едит:
Уствари ок бил постот само е конфузен дека ОД може на два начина да се толкува.
Апсолутно поголемо значење има да напреднеш во позиција од почетната стартна позиција, во случајот дефинитивно поголемо значење и за мене е да победиш ако не стартуваш од најдобрата позиција, значи ти се тркаш во трката, поминуваш болиди, напредуваш.Според мене повеке треба да се цени победа ако не е од пол позиција, сеуште се сеќавам пред многу години беше кога Рубенс Барикело во Хокенхајм победи со Ферари стартувајќи од 16 или 17 позиција мислам да беше, тогаш се уште се возеше правата супербрза Хокенхајм а не како денешниот хокенхајм со сакатена стаза.
Исто така немал никогаш борба со тимскиот колега (тоа убеден сум и дека била некоја клаузула уште кога потпишал за Ферари), Луис 3 сезони се бореше со Розберг, две доби и една изгуби, па овој се пензионираше после тоа. Првата сезона кога почнаа да доминираат ми текнува во Унгарија кога му рекоа на Луис да го пушти Розберг а овој им врати - зашто да го пуштам кога ние двајца се бориме за титула? Ботас одамна покажа дека не е кадарен за борба со Луис, така да тука треба респект за Розберг што доби една битка со црнецот. Луис и како дебитант се бореше во исти болид со двократниот актуелен тогашен шампион Алонсо, заради тоа и ја изгубија таа титула Мекларен тогаш иначе ќе им беше една од најлесните, ако едниот шофер беше тутурутка, иначе Луис заврши пред Алонсо ради подобри други позиции таа сезона.Има една битна статистика - пол позиции и победи. Шумахер има далеку повеќе победи од пол позиции, а Луис помалце победи од први стартни места.
Плус Шуми никогаш немал убедливо доминантен болид 7 сезони по ред. Чиста фарса се неговите статистики.
Момци ме интересира дали имаше денес safety car на стазава излезено и која е разликата мегу неа и некоја Virtual safety car
Фала