Формула 1 - сезона 2019

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за сезоната 2019?

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Хахахахха уште тоа да можеше верувам Вилијамс во 2016 треба да се вратат со сите заостанувања во извозени кругови. Резил беше колку беа само спори и едвај ја стигнаа редицата :(

Жално е ова за Карлос, требаше да реагираат одма и да го качат на подиум и да видиме конечно подиум без Мерцедес и Ферари.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Е сеа реално да збориме може и да е до него и фидбекот што го дава зашто не може дури беше он у Мекларен да не знаеа кај тераат а сеа види ги.

Второ баш Хонда имаше пофалби до Торо Росо на почетокот на начинот на кој пристапиле во соработката со организирање на заеднички работлиници меѓу вработените за да се надминат културни бариери до спремност за модификации на болидот за да се вклопи моторот во шасијата.

Од англичаните немале такво разбирање, стандард знаат да биднат арогантни мислејќи дека се најдобри на свет, плус колку што се сеќавам Хонда се приспособуваше на шасијата а не обратно.

Јапонците се благодарна нација и покажи им малку почит вечно ке ти го паметат тоа и никад нема да заборават. Еве им се враќа х10.

Не би бил изненаден ако 2021 кога се очекуваат нови тимови да влетаат во соработка со Хонда.

Ферари од друга страна ... смејем се а плаче ми се е работава

И официјално Саинц 3то... Многу ми е криво што не побрзаа со одлуката но како и да е... одлична трка зачинета со што би рекол Табакот, од кловновите. :D :D

Attachments

• EJmpzLsXsAAZ2I7.jpg
    EJmpzLsXsAAZ2I7.jpg
    339,4 KB · Прегледи: 27
Вака коа беше Макс или Фетел пролетоска, му лупнаа 10 или 15 секунди казна, пошто де факто му ја уништи трката на тој што го удри. Немаат никаков стандард со казниве, Албон од подиум не заврши ни во поени, а Хамилтон поминува само со 5 секунди казна.

И каква сатисфакција или корист за Албон што Луис е казнет 5 секунди?

И каква сатисфакција или корист за Албон што Луис е казнет 5 секунди?

Прво пишав дека немаат никаков стандард, второ ако мене ми го заебе некој подиумот на 1 круг пред крај во најмала рака што би сакал е да биде и тој надвор од поени. Вака, не само што ја губам подиум и позиции и воопшто не завршувам трка, туку тој си продолжува и добива само плус 5 секунди. Како тоа?! Што ако 4от беше на повеќе од 5 секунди зад Луис ?

За онаков потег следува најстрога казна, тоа што и таа казна е малку ( само 10 секунди ) тоа е веќе друг муабет. Немора чим се спомне нешто против Хамилтон одма да сте butthurt, што во случајов не е ни против Хамилтон, туку против ФИА и стујардите, ама ај.

Прво пишав дека немаат никаков стандард, второ ако мене ми го заебе некој подиумот на 1 круг пред крај во најмала рака што би сакал е да биде и тој надвор од поени. Вака, не само што ја губам подиум и позиции и воопшто не завршувам трка, туку тој си продолжува и добива само плус 5 секунди. Како тоа?! Што ако 4от беше на повеќе од 5 секунди зад Луис ?

За онаков потег следува најстрога казна, тоа што и таа казна е малку ( само 10 секунди ) тоа е веќе друг муабет. Немора чим се спомне нешто против Хамилтон одма да сте butthurt, што во случајов не е ни против Хамилтон, туку против ФИА и стујардите, ама ај.
Ветел за многу поглупа ситуација го јадеше у Канада, овде го изврте скроз, мпра да воведат правило пласман надвор од поени шри уништување на туѓа трка. Е сеа тоа може па да има контра ефелт врз возачите кога ке презимаат потези но ако се користи дтрого у овакви ситуации тогаш океј ке е ама пак све зависи од стујарти ако донесат одлука океј ако не ништо и коца ке ја донесат може да се разликува од трка до трка :/

И официјално Саинц 3то... Многу ми е криво што не побрзаа со одлуката но како и да е... одлична трка зачинета со што би рекол Табакот, од кловновите. :D :D

А пехарот што му го дадоа на луиз каде ќе оди сега?

четирикратен светски :pos:
Автоматски споено мислење:

Не е фаворизирање на Хамилтон, ко долгогодишен фан на Ферари го кажувам ова. Работата е тоа што ги чекаа заостанатите болиди да се позиционораат. Вилијамсите беа толку заостанати што од кога поминаа сите други од "средината" на Кубица и Расел им требаше уште пола круг да го престигнат возилото за безбедност. Пред да мрчите со теории на заговор погледнете ги фактите малце [emoji2359]

Хамилтоне најглавен ситенего го кажувраатде ка тој е све диктира не гоправдајрте

Бре мајката стварно греота за Саинц... Ќе урлаше и тој како Гасли, да не зборам кој ќеф ќе беше за целиот тим на Мекларен да слават подиум.

Инаку ако некој побара ретроспектива на сезоната 2019 на Ферари во иднина само нека го види клипот од овој инцидент и не мора друго... Цела година отсликана во пет секунди. :rolleyes:

Патекава е многу лоша за овие болиди, можда ви беше интересно но очигледно за овие брзи болиди нема место ни за претекнување ни правците се доволно долги некој да премине. Ботас болидот му прокува од тоа што вртеше зад Леклер. 2-3 судари плус капак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom