Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Edna od najdobrite u modernava istorija, jezivo dobro. :eek::eek::eek:
Ако ова е најдобрата трка, не знам што да кажам. Сезонава Мерцедес и Ферари го минуваат секој болид ко од шала, не ти треба којзнае колку да го поминеш Гасли, Хулкенберг и остала багра. А, згора на се од 5 до 1во стигна без ниедно претекнување. Ич не го сакам, ама имал многу подобри трки него ли оваа.

И немој некој да кажал Ферари вака Ферари така, исти кур се сите. Факт е дека секој тим си има број 1 возач, и сегде има тимски наредби.
Со кое лице уште прашувате бе :pos:
Еве ја како неутрален фан имам лице па те молам објасни.

Аха не знаеш. Кога не ти одговара не знаеш. Искочи од болид и го буткаше што е казниво по сите параметри. Па не јадеше казна. Како бе сеа знаеше дека не треба го казнат, ама за вчера појма немаш. Чудно некако...

Иначе да страшна трка на Луис. Дефинитивно една од најдобрите извозени трки. На страна се друго.
ne znam be stvarno ti kazuem, ne gi znam tocno site pravila sto vazat u formulava ama za ona so boksot preeska nemase zasto da go kaznat, koga nekoj sece pateka obicno go kaznuvaat ako so toa i pretekne nekoj, a pritoa ne go propusti posle toa, odnosno da si ja vrati pozicijata.
Sea na safety za sto da go kaznat koga apsolutno nisto nit dobi on, nit nekoj izgubi od toa sto on ne svrte desno u pitot tuku produzi od trevata pravo.
Za ova sum prilicno ubeden deka ne treba da go kaznat, za ova sto ti go kaza, ne znam, dali treba da go kaznat, i kako treba da go kaznat.

A i ne znam sto sakate poise, startuvase kaj sto startuvase, ferari sami si ja usraa denes, narocito vetel, mene licno krivo mi e sto se zari taka, zasto luis go stigase, 2 sekundi od krug so novite gumi, ovoj od druga strana dosta gi istrosi i osteti, drami ke se deshavaa baska sto luis pred nego gi imase i botas i raikonen, a i od niv bese dosta pobrz, narocito od kimi.
Nekolku direktni dueli za visok plasman taka ke gledavme.

Со кое лице уште прашувате бе :pos:
Аха ок. Ко што гледаш тоа дека беше педерски потег на Фетел никој не го негира. Разликата е во тоа што вие фановите на Луис скокате одма тогаш, оправдано секако, ама сега нешто штама. Иста тимска наредба, ама кога е Луис во прашање се добива ваков одговор "со кое лице прашувате". :facepalm:

Со истото лице ти прееска кога го пиша истото а си ќутеше за прошла трка мерцедес кога го направи тоа , еве сеа па дадоа тимска наредба и па си ќутиш.
Шампионски
6b3fd17dd312061830bdc9253b0da2bb.jpg

Ако ова е најдобрата трка, не знам што да кажам. Сезонава Мерцедес и Ферари го минуваат секој болид ко од шала, не ти треба којзнае колку да го поминеш Гасли, Хулкенберг и остала багра. А, згора на се од 5 до 1во стигна без ниедно претекнување. Ич не го сакам, ама имал многу подобри трки него ли оваа.

И немој некој да кажал Ферари вака Ферари така, исти кур се сите. Факт е дека секој тим си има број 1 возач, и сегде има тимски наредби.

Еве ја како неутрален фан имам лице па те молам објасни.
Edna od najdobrite na individualen plan, a ne deka trkata e najdobra, nego vozenjeto na luis.
Sekako ne samo sezonava, i prethodnite, narocito mercedesite od shala gi pominuvaat ostanatite, ama sepak luis denes odlicno vozenje, odlicna strategija, i 1 ton sreka sto u vistinski moment mu javija da ne vlaga vo boksot. Ako vlezese tuka, ke izgubese dragoceno vreme radi botas, prvo ke cekase nego da mu smenat potoa na luis, vo takva situacija nemase teorija da pobedi.

p.s. A i vremeto isto mu zavrsi rabota na luis, taka da kombinatorika bese ova denes od sreka i ogromen talent. Steta sto otkako ja izvadi kacigata moravme da vidime kakov friz forsira. :facepalm::facepalm::facepalm:

Еве идеја од Табакот.
Ако излагаш од бокс и ја ДОПРЕШ линијата, оп казна(без разлика дали е 5, 10 сек додавање на време, Stop & go, пак е казна). А при тоа возачот кој ја нагази може да е и 10 круга пред следниот возач, и не стекнува никаква предност со тоа.

И тука може да нешто слично.

Може сум инат и не знам што, но е „интересна“ точка за бла бла.

Спинери, Ботас беше во позиција да го престигнит и проба да го престигнит нр успеа, кој курац го споредувате со резилот во Ферари кога плачкото не беше ни во позиција за престигнување а почна да плаче.
Сигурно ќе го стигнеше Ботас Хамилтон после тој обид, 5 секунди зад него заврши на крај

Edna od najdobrite na individualen plan, a ne deka trkata e najdobra, nego vozenjeto na luis.
Sekako ne samo sezonava, i prethodnite, narocito mercedesite od shala gi pominuvaat ostanatite, ama sepak luis denes odlicno vozenje, odlicna strategija, i 1 ton sreka sto u vistinski moment mu javija da ne vlaga vo boksot. Ako vlezese tuka, ke izgubese dragoceno vreme radi botas, prvo ke cekase nego da mu smenat potoa na luis, vo takva situacija nemase teorija da pobedi.
Значи пак доаѓаме на тоа дека, стратегијата беше клучна како и среќата. А, не возењето. Не гледам ништо спектакуларно да ги поминеш водечките 4ца без да ги претекнеш.

Аха ок. Ко што гледаш тоа дека беше педерски потег на Фетел никој не го негира. Разликата е во тоа што вие фановите на Луис скокате одма тогаш, оправдано секако, ама сега нешто штама. Иста тимска наредба, ама кога е Луис во прашање се добива ваков одговор "со кое лице прашувате". :facepalm:
Da se navratam sea od minatata trka, koga rekov SEKOJ tim taka bi postapil. :kafence::kafence::kafence:
Milo mi e sto smesta stigna potvrda za toa, i da ne zaboravime kolku krugovi vetel placese po radioto deka dzabe gi trosi gumite.

welcome in the real world e ova za vas, sto ne veruvavte deka i ferari istoto bi go napraile.

Сигурно ќе го стигнеше Ботас Хамилтон после тој обид, 5 секунди зад него заврши на крај

HOLD THE POSITION, му беше јавено. Секако ќе заврши 5 сек. Тотално небитно.
Ради тоа што го прават со црвените, денес Хамилтон победи(не доби дозвола Ботас да продолжи да се боди за П1). Поради слична причина Фетел испадна. Да не се десеше пропуштање од Кими, сигурно друг тек ќе имаше трката за него(можеби ќе тепаше, можеби не, а можеби и пак ќе се спукаше некаде).

Даааалеку е сезонава од добра или тркава на Луис најдобра.

2011та Канада
2008ма Бразил
2016та Бразил

Вака што на прво ми доаѓаат.

А сезони еве од 2010та па наваму, оваа во најдобар случај е 4та.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom