Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Значи пак доаѓаме на тоа дека, стратегијата беше клучна како и среќата. А, не возењето. Не гледам ништо спектакуларно да ги поминеш водечките 4ца без да ги претекнеш.
Toa zablagodari mu se na vetel, luis 2 sekundi pobrzo vozese od nego, na 17 krugovi do kraj, i od kimi isto, i od botas.
Zatoa rekov pogore, steta sto vetel se zari, zasto ja radi toa gleam formula, ni skrati niza dueli za visok plasman germanecot, a ke gi imase milion %, zasto luis bese na ultra soft, smeni apla posleden, a i sekako treba da mu oddades pocit kako izvoze so softot, gumi koi bea skoro i gotovi, rizikuvase kinenje i ebavanje na cela trka.

Edna od najdobrite na individualen plan, a ne deka trkata e najdobra, nego vozenjeto na luis.
Sekako ne samo sezonava, i prethodnite, narocito mercedesite od shala gi pominuvaat ostanatite, ama sepak luis denes odlicno vozenje, odlicna strategija, i 1 ton sreka sto u vistinski moment mu javija da ne vlaga vo boksot. Ako vlezese tuka, ke izgubese dragoceno vreme radi botas, prvo ke cekase nego da mu smenat potoa na luis, vo takva situacija nemase teorija da pobedi.

p.s. A i vremeto isto mu zavrsi rabota na luis, taka da kombinatorika bese ova denes od sreka i ogromen talent. Steta sto otkako ja izvadi kacigata moravme da vidime kakov friz forsira. :facepalm::facepalm::facepalm:
У реду е Урко Мануел Фанџо, Урко Прост, Урко Физикела, не ми глуми експерт за Ф1 кога за издишана гума влезе во дувло на ИСИС само за да довозиш до дома.

У реду е Урко Мануел Фанџо, Урко Прост, Урко Физикела, не ми глуми експерт за Ф1 кога за издишана гума влезе во дувло на ИСИС само за да довозиш до дома.
idi iskockaj si go zivotot ne zamaraj tuka, na prazen parking za 200 koli kade imase samo 1 parkiran avtobus, ti udri u nego, sto sakas poise za vozenje da prais muabet, ne se srami, ednostavno prekini da postois, bar na ovaa tema. Izgubise.

.....ај уште оваа и темата за Арсенал остана да ги исерете, и комплетно логаут да направам

.....ај уште оваа и темата за Арсенал остана да ги исерете, и комплетно логаут да направам
Темата за Арсенал е усрана со самото нејзино формирање но нејсе, да не идеме оф.

Da se navratam sea od minatata trka, koga rekov SEKOJ tim taka bi postapil. :kafence::kafence::kafence:
Milo mi e sto smesta stigna potvrda za toa, i da ne zaboravime kolku krugovi vetel placese po radioto deka dzabe gi trosi gumite.

welcome in the real world e ova za vas, sto ne veruvavte deka i ferari istoto bi go napraile.
Не знам кај си прочитал дека некој рекол Ферари го напраиле тоа. Баш напротив. Форсирате само дека у ферари го праат тоа ете прееска кога го напраи ферари тоа се изнасмеа. А за после Мерцедес кога му нареди на Ботас да не напаѓа прва позиција си поќуте. Двојни стандарди малце.

DiuAio3VQAITho-.jpg
Поздрав :)

Dit4b0mW0AAe2IW.jpg

Маса, Бразил казнет за истото

Последно уредено:
Не знам кај си прочитал дека некој рекол Ферари го напраиле тоа. Баш напротив. Форсирате само дека у ферари го праат тоа ете прееска кога го напраи ферари тоа се изнасмеа. А за после Мерцедес кога му нареди на Ботас да не напаѓа прва позиција си поќуте. Двојни стандарди малце.
koj forsira, zasto rece, forsirate ?
Sto sum pokjutel, vi crtam so godini deka vo takva situacija sekoj istoto go pravi, a najdobro toa mozes da go slusnes samiot, po muabetot na kimi so tie sto mu davaat naredbi. Odnosno, SEKOJ, vo dadena situacija, toa ke go napravi, zatoa kimi e vtor vozac, ko i botas sto e.
Ako nekoj ima dvojni standardi, toa si ti, ne ja, ja sum svesen deka timskite naredbi se del od ovoj sport, ti izglea do denes ne znaese deka i kaj ferari se zastapeni, inace nemase tolku da zamarate minatata trka za botas i luis. Ko sto rekov, milo mi e sto denes imavte slika i prilika od ferari za timska naredba, milo mi e sto vidovte kako fetel kako picence placese na radio da bide pusten, odnosno, da ima timska naredba. Posle ova sramota e bilo sto da kazete na ovaa tema.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom