Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Не сум знаел дека се десило вакво нешто... Интересно во секој случај :)
Френцен :love::love::love: ауу, колку го сакав тој возач... Добро, од малку подоцна, не овој период, 97-ма возеше за Вилијамс, а јас навивав за актуелниот шампион Хил кој ја направи најголемата грешка што сум ја видел во F1 - од шампионскиот Вилијамс, по освојување на титулата се пресели во Ероуз и беше меѓу најслабите. Уште поголем фејл од одењето на Алонсо во Мекларен - Алонсо не беше шампион кога замина.

Убави времиња беа тоа.

Френцен :love::love::love: ауу, колку го сакав тој возач... Добро, од малку подоцна, не овој период, 97-ма возеше за Вилијамс, а јас навивав за актуелниот шампион Хил кој ја направи најголемата грешка што сум ја видел во F1 - од шампионскиот Вилијамс, по освојување на титулата се пресели во Ероуз и беше меѓу најслабите. Уште поголем фејл од одењето на Алонсо во Мекларен - Алонсо не беше шампион кога замина.

Убави времиња беа тоа.
Ти си ептен од старата гарда на хард кор фанови, 2 години сум имал тогаш така да баш шок доживеав кога дознав дека имало ваква случка :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ти си ептен од старата гарда на хард кор фанови, 2 години сум имал тогаш така да баш шок доживеав кога дознав дека имало ваква случка :D

Од 1995 пратам јас. 11 години сум имал тогаш. Ама и јас не се сеќавам на случкава.

од шампионскиот Вилијамс, по освојување на титулата се пресели во Ероуз и беше меѓу најслабите.

Јас Френцен го знам од Ероуз, и не сум го гледал кога бил на врвот на неговата кариера. Али сеедно, тој болид на Ероуз (заедно со Јагуар) од 2001 и 2002 беше ептен онака јак на изглед, по тоа ја памтам таа фирма и Харалд Френцен :)

7419f8fdd1e127424ac58c75c7c8c762.jpg

Јас Френцен го знам од Ероуз, и не сум го гледал кога бил на врвот на неговата кариера. Али сеедно, тој болид на Ероуз (заедно со Јагуар) од 2001 и 2002 беше ептен онака јак на изглед, по тоа ја памтам таа фирма и Харалд Френцен :)

Во Вилијамс 97 и особено во Џордан Хонда 99 беше најдобар. 1999 имаше и 2 или 3 победи на трки, не сум сигурен. Во Ероуз беше дури на залезот на кариерата. После возеше во некоја серија со коли, не знам што чудо беше, мислам дека и Хакинен се натпреваруваше во истата. И таму беше меѓу подобрите. Он ја имаше таа несреќа, со исклучок на Вилијамс 2-3 сезони, ако не сум грешка, да не вози во најјаките тимови никогаш. Инаку беше возачиште.

А инаку, цитатот од погоре се однесуваше на Дејмон Хил - шампион со Вилијамс 1996, во 97 отиде во Ероуз и се заеба. Па мислам дека баш Френцен беше негова замена во Вилијамс 1997, а подоцна 1999, беа клупски колеги во Џордан. Така, кога се пензионираше Хил, дека Френцен беше во истиот тим, продолжив да навивам за него.

Последно уредено:

Баш пред некој ден на официјалната страна на Ф1 на ФБ дискутирав со другу луѓе дека овој портокалов дизајн на Arrows е еден од најдобрите во историјата на Ф1, прејак изглед.
Форс Индија имаше убава нијанса на портокалова која во комбинација со сивата изгледаше ептен секси ама заебаа сеа со розевата, убава е за промена на гридот ама пак е розе. :D

Последно уредено:
@Zlatikevichius, приказната оди дека Вилијамс неќеле да му го продолжат договорот на Хил така да не се заебал он туку го заебале :D

@Zlatikevichius, приказната оди дека Вилијамс неќеле да му го продолжат договорот на Хил така да не се заебал он туку го заебале :D
Можно е, не знам тоа. Како и да било, ако актуелниот шампион си оди од тимот со кој ја освоил титулата, верувам дека барем еден конкурентен тим би го сакал во своите редови. Хил отиде во fucking Ероуз! (До душа, ќе им донесеше и победа за малце, ама сеедно, преслаби беа).

Фетел имаше проблеми на првиот тренинг, Кими втор со 0.2 зад Рикардо. Ептен беше брз Рикардо, уствари сите се во секунда од прво до петто. Има на СК6 во живо, линкови по нет врска немам.[DOUBLEPOST=1501249460][/DOUBLEPOST]После вториот тренинг Рикардо сеуште прв ама Фетел втор наместо Кими со 0.183 зад Рикардо.

DF02xzWW0AEcAIp.jpg:small

Последно уредено:
Фетел имаше проблеми на првиот тренинг, Кими втор со 0.2 зад Рикардо. Ептен беше брз Рикардо, уствари сите се во секунда од прво до петто. Има на СК6 во живо, линкови по нет врска немам.[DOUBLEPOST=1501249460][/DOUBLEPOST]После вториот тренинг Рикардо сеуште прв ама Фетел втор наместо Кими со 0.183 зад Рикардо.

DF02xzWW0AEcAIp.jpg:small
Ред бул е во стилот "Дупи си ќути си" си излегуваат напред пополека така молчеливо без многу прашина.

Делува тесно. РБ со нови надградби што можеби драстично ја намалиле разликата.

Последниот тренинг.
DF5QHq9XcAIEzL-.jpg:small
[DOUBLEPOST=1501333322][/DOUBLEPOST]Е сеа ако не го искористат ова нека се убијат.
Ајде бее.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom