Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
We got ourselves a race. Е сеа ке видиме кој врти антена кој вика добро е.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Јас од заминувањето на Монтоја од F1 немам ни тим ни возач за кој навивам (Хамилтон ми е онака најблиску до Мојтоја по стил на возење) иначе традиционално против Ферари :D, ана едвај чекам и трет тим да се вмеша во борба за прво место (y)

Јас од заминувањето на Монтоја од F1 немам ни тим ни возач за кој навивам (Хамилтон ми е онака најблиску до Мојтоја по стил на возење) иначе традиционално против Ферари :D, ана едвај чекам и трет тим да се вмеша во борба за прво место (y)
Тоа дека не те бива затоа си против Ферари [emoji14] Ептен ми се направи кеиф денес 1-2 напред плус РБ на делчиња од секунда зад Мерцедес парче правење ке имаме утре на старт само да нема сејфети кар у први два-три круга да гледаме лактање малце низ свиоци и да не усерат Ферари со гумите и нивно менување

Би требало јако да е, во една секунда се сите. Ако Ферари не ја усерат како претходните две трки очекувам 1-2 победа.

Тоа дека не те бива затоа си против Ферари [emoji14] Ептен ми се направи кеиф денес 1-2 напред плус РБ на делчиња од секунда зад Мерцедес парче правење ке имаме утре на старт само да нема сејфети кар у први два-три круга да гледаме лактање малце низ свиоци и да не усерат Ферари со гумите и нивно менување

Е вистина не ве бива, тука во право си :D
Па треба да имате најдобар старт, Хамилтон како секогаш спор на старт. Едино Верстапен камиказава мјт да изненадит, страшен талент е малиов респект нула кон сите

П.С Мекларен се враќа у средината, после подолг период без Форс Индија во Q3 вадеа добри перформанси сеа ја утнаа нешто, се надевам наредна сезона ке ги видиме сите у пакет уште поблиску до водечките 3 тима и да нема lapping страшно ме иритира тоа што 6 возачи престигнуваат за по еден два круга други возачи

Е вистина не ве бива, тука во право си :D
Па треба да имате најдобар старт, Хамилтон како секогаш спор на старт. Едино Верстапен камиказава мјт да изненадит, страшен талент е малиов респект нула кон сите
Колку и да ме иритира некад Макс, потребен е лик ко него у Ф1, пргав малце да им се курчи на сите зашто Ф1 никад не бил спорт на дружељубиви ликови и на вештачки пријателства, и она "фер-плејот" меѓу Хамилтон и Ветел ме нервираше затоа што беше вештачки и знаев дека на прв директен дуел ке пукне и тоа се случи дури не беше ни дуел позати сејфети кар се здавија.

Да ги поздравиме и навивачите на Алонсо. 8 место, не е лошо.
Колку само симпатии придоби Алонсо годинава никогаш у живот не е, самата реакција на публиката при Q1 на Силверстон го докажа истото, замисли сеа уште он да е горе у пакет со Ветел,Кими,Хамилтон,Макс,Ботас и Рикиардо калакурница ке бидне ке треба сплит-скринови да даваат за сите дуели да ги пратиме.

Премногу е дефанзивен Алонсо за да направи нешто повеќе со ваков Мекларен оваа сезона.

Премногу е дефанзивен Алонсо за да направи нешто повеќе со ваков Мекларен оваа сезона.
Ако вози офанзивно првиот пит стоп нема да го дочека ке прокува Хондата [emoji23]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom