Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Честита титула за Нико. Легитимно е Луис да го успорува за да го стигнат другите, ако е Нико од шампионски материјал требаше да го нападне Луис место да тактизира, и то да тактизира 4-5 трки со ред во кои Луис многу лесно ги освои и пол позициите и трките. Според мене очито е дека Луис е подобар возач ама то е - и во другите спортови не победува секогаш подобриот. Инаку и јас бев за Розберг, некако поинтересно ми е да навивам за послабиот. Ако по некоја случајност Ветел и Макс успееја да го минат Нико не ке имаа никаква шанса и Луис да го минат пошто во таков случај Луис ке летнеше напред, јасно беше дека има резерва и можи мнооогу побрзо (од друга страна и Нико ако беше 4ти многу поинаку ке возеше - агресивно и хазардерски) а не се сеќавам кога Нико победил а Хамилтон да немал некои проблеми, уште помалку кога Нико го престигнал Луис на патеката, Луис неколку пати го има престигнато Нико.

Да се надеваме дека догодина поинтересни трки ке гледаме каде повеке до израз ке идат возачките способности отколку болидот

15232082_929284330535543_8530099640484399618_n.jpg

На сликава има еден шампион. Другиот е плачко и не му се гледа лицето.

Од што е пиче Розберг, мислев дека не ја симнува кацигата дека на некој друг му дал да ја вози последнава трка. Хамилтон заслужи да биде шампион оваа година, а изненадување на сезоната дефинитивно Верстапен. Мада има уште многу фурни да јаде, ама ќе биде голем возач од него, го има xfactor-от во него.

Од што е пиче Розберг, мислев дека не ја симнува кацигата дека на некој друг му дал да ја вози последнава трка. Хамилтон заслужи да биде шампион оваа година, а изненадување на сезоната дефинитивно Верстапен. Мада има уште многу фурни да јаде, ама ќе биде голем возач од него, го има xfactor-от во него.
Верстапен да продолжи вака дрско да вози ќе прерасне во шофериште. Тоа на дожд што го приреди кажува доволно за неговите квалитети. Само да не тргне по стапките на овие во Мерцедес со плачењето.

2016 сезона со само 36 страници... Се гледа кaде оди Формула 1.... Да се надеваме на подобра 2017 година, редно е да се преземе нешто... Како што кажа Фетел: Титула на среќа не се освојува... Кеке Розберг: Ако Нико среќно стигнал до Титулата, Луис двапати го направи тоа...
Хамилтон: Јас сум си морален Шампион... Тоа е тоа, крај на 2016 сезоната, губитниците како и секогаш ќе си плачат, другите ќе се радуваат... Кучуната си лаат, карванот си врви... :) M49489.JPG

2016 сезона со само 36 страници... Се гледа кaде оди Формула 1.... Да се надеваме на подобра 2017 година, редно е да се преземе нешто... Како што кажа Фетел: Титула на среќа не се освојува... Кеке Розберг: Ако Нико среќно стигнал до Титулата, Луис двапати го направи тоа...
Хамилтон: Јас сум си морален Шампион... Тоа е тоа, крај на 2016 сезоната, губитниците како и секогаш ќе си плачат, другите ќе се радуваат... Кучуната си лаат, карванот си врви... :) Прегледај го приврзокот 160657
Само што го помислив истото пред некое време викам таму 2012 сезона имавме куп страници на темата сеа 30 едвај изгуравме .. тогаш ке коментираш у тек на ден 10 души ти реплицираат тука од трка на трка па некогаш и по две трки чекаш да си напраиш муабет со некој. :(
А реално и за што да правиш муабет .. Мерцедес педери искористија дупки во правилник, Лименките направија добра шасија, Ферари merda и така .. тоа у круг по некој блесок на Вилијамсите или Форс Индија и тоа ни беше 2016 ... тажно но вистинито ..

Nico Rosberg:

“Since 25 years in racing, it has been my dream, my ‘one thing’ to become Formula One World Champion. Through the hard work, the pain, the sacrifices, this has been my target.And now I’ve made it. I have climbed my mountain, I am on the peak, so this feels right. My strongest emotion right now is deep gratitude to everybody who supported me to make that dream happen.

“This season, I tell you, it was so damn tough. I pushed like crazy in every area after the disappointments of the last two years; they fuelled my motivation to levels I had never experienced before. And of course that had an impact on the ones I love, too – it was a whole family effort of sacrifice, putting everything behind our target. I cannot find enough words to thank my wife Vivian; she has been incredible. She understood that this year was the big one, our opportunity to do it, and created the space for me to get full recovery between every race, looking after our daughter each night, taking over when things got tough and putting ourchampionship first.

“When I won the race in Suzuka, from the moment when the destiny of the title was in my own hands, the big pressure started and I began to think about ending my racing career if I became World Champion. On Sunday morning in Abu Dhabi, I knew that it could be my last race and that feeling cleared my head before the start. I wanted to enjoy every part of the experience, knowing it might be the last time… and then the lights went out and I had the most intense 55 laps of my life. I took my decision on Monday evening. After reflecting for a day, the first people I told were Vivian and Georg (Nolte, from Nico’s management team), followed by Toto.

“The only thing that makes this decision in any way difficult for me is because I am putting my racing family into a toughsituation. But Toto understood. He knew straight away that I was completely convinced and that reassured me. My proudest achievement in racing will always be to have won the world championship with this incredible team of people,the Silver Arrows.

“Now, I’m just here to enjoy the moment. There is time tosavour the next weeks, to reflect on the season and to enjoy every experience that comes my way. After that, I will turn the next corner in my life and see what it has in store for me…”

http://mkformula1.blogspot.mk/2016/12/1.html На македонски :)

ШАМПИОНОТ СЕ ПОВЛЕКУВА ОД ФОРМУЛА 1

"По 25 години поминати во мотоспортот, мојот сон беше еден, да станам шампион во Формула Еден. Преку напорна работа, болка, жртвување, тоа беше мојата цел. И сега успеав во својата намера. Јас се искачив на врвот од мојата планина, јас сум на врвот, така што чувствувам дека го правам вистинското нешто. Моите емоции во моментов искажуваат длабока благодарност на сите кои ме поддржуваа да го остварам тој сон."

Млад некако се пензионира, ќе видиме сеа кој ќе дојде на негово место, дали верстапен или како што го викаат некои новиот сена или пак некој друк, али сепак јас мислам шмуглето фетел ќе биде

Хулкенберг се надевам. Го изгуби местото дечкото ако не се лажам а и тоа како заслужува шанса во голем тим.[DOUBLEPOST=1480693553][/DOUBLEPOST]Сепак со Рено потпишал :/

Алонсо би бил весела комбинација но мислам дека ке си пукаат сами на себе во нога од Мерцедес ако го направат тоа повеќе ке одат на ситуација прв-втор возач за да нема конфликти. Ветел и Кими се потврдени од Ферари колку што знам така да но се е можно посебно за Фетел ко мислам дека нема веќе нерви да губи време туку сака да освојува а Ферари моментално не може да го понуди тоа сите сме свесни дека ке потрае уште малце додека да бидне коњот спремен за трка и високи дострели :D

Според индепендент Алонсо и Паскал се можни замени. Паскал не ми е нешто квалитетен возач така да и веста ја зимам со резерва. Алонсо знам дека рже за успеси и нова титула што би прифатил секакви услови само да има конкурентен болид. Од друга страна, па изјавува дека едвај ја чека новата сезона и новините од Хонда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom