Формула 1 - сезона 2015

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за 2015 според Вас...

• Вкупно гласачи
    71
  • Гласањето е завршено на .
Не беше Малезија али имавме сепак ОК трка.
Имаше добри битки позади. Верстапен какви потези, огинче е малиот, ги оправдува очекувањата.
Кими ги искина двата Вилијамс на старт само штета што не го предизвика Фетел.
А околу Хамилтон и Росберг не знам што Росберг се буни дека Хамилтон намерно забавувал, ако намерно забавувал зошто не се обиде да го престигне, ептен е лигуш понекогаш.

Gi zaboravi duelite Rikardo - Erikson...se iskinaa od trkanje

Rosberg od pocetok na sezona se buni a niednas ne go ni predizvika Luis

Gi zaboravi duelite Rikardo - Erikson...se iskinaa od trkanje

Rosberg od pocetok na sezona se buni a niednas ne go ni predizvika Luis
Да да, тоа беше јак дуел. Но сепак Ред Булот делува со послаба шасија од Торо Росото. Се напнале да му пружат солиден болид на Верстапен.
А околу Малдонадо овој пат не беше он воопшто крив. Батон многу лоша проценка направи.

Apsolutno. Maldonado si napravi dve gluposti prethodno ama za incidentot nema zbor

Ериксон страшно почна да ми иде на нерви после глупирањето во Малезија на квалификациите ама капа доле сепак за денеска, Верстапен секоја чест и за него штета што откажа болидот. Кими им одржа лекција на Вилијамсите но сепак мислам дека со огромна помош од Фетел кој не тргна да го напаѓа Розберг туку ги блокираше Маса кој го сакаше да го повлече Ботас со него при престигнување на Фетел па да го спуштат за 2 позиции и да морат Ферарињата да се гураат едно со друго, арно ама изгледа дека се спремиле за такво нешто во Ферари па ги начекаа во небрано и тоа резултираше со 2 позиции плус за Кими, барем таков впечаток ми оставија првите свиоци мене, дека Фетел ги блокираше Кими ги престигна и после тргнаа и двајцата но немаа доволно сили за да го стигнат Розберг, е сега да излезеше безбедоносното возило 2-3 круга порано, или оние телетабисите да не беа толку дефектни и да го внесеа болидот порано во пит-стоповите може ке гледавме ултра интересни последни 2-3 круга но тоа е што е, следува Бахреин ноќна трка, ладење на асфалтот и мака мачење за постигнување на работна температура на пневматиците, но има доста правци што им одговара на Ферари, а после тоа ке бидне интересно Ферари идат со нова ПЕ во Шпанија за која тврдат дека е посилна доколку е така нека му ја мислат во Мерцедес, малце ги притиснаа почнаа препукувања а колку и да сака Лауда да ја смири ситуацијата или да ја спинува дека тоа е добро за натпреварувачкиот дух нека се сети само на трките во Европа минатата година, посебно на Спа мислам дека имаа инцидент.
П.С Кими во свој стил

Колку ке биде јако Мекларен да ги средат проблемите и да напраат болид колкурентен за подиум, по неколку пати ке ги гледаме трките, а не ко минатитот пат у Шангај ја заспав на пола трка од што беше рано и малце досадно ;)

Glavniot dizajner na Ferrari vo najava za Bahrein (video)

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom