Формула 1 - сезона 2014

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
А1 за мене секогаш била најдобра патека после СПА. И многу е добро кога Формула еден се гледа на традиционална патека со места за седење на некој си ридчиња , а луѓето испоседнати како да се на излет. Тоа е формула според мој вкус. Секако не е лошо да се има и неколку патеки како Сингапур и Абу Даби но старите патеки ни во сон не би требало да се исфрлат од календарот.

Ко-коментаторов е уствари поприлично подценета фаца, баш ме смее скоро секој пренос :ROFLMAO:

Брза трка во која дојде до израз моќта на мерцедес моторите. Луис СВАКА ЧАС :cuc: - Нумеро уно е моментално на гридот. Ботас прво постоље(y), Маса ништа ново:sleep: - водеше што водеше, после првиот бокс изгуби чекор и не успеа да умеша прсти со првите 3.

Нико - тиха вода, брег рони:cool:. Крвава Мерцедес битка ќе има во шампионатот ..

Тимско радио Ферари-Раиконен:
Ферари: Обиди се да возиш 0.3sec. побрзо во круг.
Кими: Немам мотор.
Тоа ти е Кими. Дај му машина-ја ора патеката, дај му контејнер-не може да ја стигне желката. Кај него нема трте-мрте. :D

Мислам дека Кими виде дека нема добар болид ваа сезона и сеа к*р-т*шак си игра а и у право е ко ке му напраат добар болид ке си газе.

Sent from my ST21i using Tapatalk

А1 за мене секогаш била најдобра патека после СПА. И многу е добро кога Формула еден се гледа на традиционална патека со места за седење на некој си ридчиња , а луѓето испоседнати како да се на излет. Тоа е формула според мој вкус. Секако не е лошо да се има и неколку патеки како Сингапур и Абу Даби но старите патеки ни во сон не би требало да се исфрлат од календарот.

Се сеќавам ко дете во основно одделение на плејстејшен F1 2002 омилена стаза А1 ринг. Одекогаш. Пресреќен бев ко ја видов во календарот, а и пружи уба трка денес. Росберг некако како да ми е повеќе фаворизиран, барем до сега, до оваа трка, оти сите тактики му одат во полза. Мислам дека работите ќе се свртат во втората половина од трките, во полза на Луис. Супер трка за Ботас и Маса. Маса како да го нема поќе она тркачкото во себе, уште од периодот кога ја изгуби титулата од Луис во Бразил, во последниот свиок. Од тогаш Фелипе не е истиот, а после то следуваше и таа тешка повреда. Рикиардо, пак на место со маневар во последните метри од стазата со кој си загарантира повисок пласман во бодови.

Се на се, на 40% од оваа сезона, Росберг изгледа најстабилен возач.

Try not to look down, Felipe.
2MWczvv.jpg

Сосема заслужена победа на Розберг.
Хамилтон изгази, возачиште е, ќе биде јако измеѓу него и Розберг.
Маса не можеше да држи чекор послем питот и заврши позади Ботас, јес да имаше послаб пит од Ботас али сепак, неможеше да одржи констатност.

И во Ферари слично Маса до првиот пит некако се држеше, зад Алонсо стално али не многу далеку, после питстопот се губеше тотално. Константноста во текот на целата трка е одлика на посилните карактери

Интересна трка, како поминува времето Мерцедес иако пак први, не делуваат толку надмоќно како на почетокот, но ќе видиме, сепак тешко дека некој сериозно ќе им се замеша во борбата. Него Луис за шофериште дека е нема збор, повторно се замеша за победа, ги спакува 4ца уште во прв круг. Али никако да дојде до стабилноста од пред неколку трки. Розберг си го тера филмот не ризикува многу, тоа што го има го чува. Две незавршени трки со овој систем на бодување значат многу во Ф1, тоа го кошта Луис прва позиција, а Нико не завршил трка под второ место годинава :confused:
И годинава доминира еден тим, али разликата е голема, има борба за титула, претходнава сезона тоа го немаше, борбата ја водеше Фетел сам со себе.

Од следната сезона ќе има стоечки старт после Safety Car. Не сум баш за тоа, ама ајде.
Повеќе на formula1.com

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom