Формула 1 - сезона 2013

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Овие коментаториве на мтв немаат грам професионалност. Да ти се одмили да гледаш Ф1. :unsure:

Oд официјални извори на BBC дознаваме дека камерманот е префрлен во болница, а од неофицијални дека е добро.

Легенди :pos::pos::pos:

Ферари неможе Лотусите да ги помине...ноу комент :cenzura:

штета за алонсо, да не беше сејфти кар, ќе им покажеше колку јака стратегија имаше. ме потсети на врето на шуми кога со жан тод правеа легендарни тактики.
како и да е кими, а и грожДан беа многу јаки

Што се деси со маса бе?

Слабо коментатор да се научи дека Грожан не е ГрожДан ама тоа е професионалноста...

Како завршија пред малку станав од спиење ја испуштив трката :(

Toлку од сезоната,90% освојува Фетел.

Полека Фетел ја губи доминантноста во трките, не е по 10 да победува пред вторпласираниот

Полека Фетел ја губи доминантноста во трките, не е по 10 да победува пред вторпласираниот
Ја губи доминантноста поради поголема конкурентност на другите тимови а победува и се извлекува оти има среќа во газот ;)

- Првиот потег го повлекува Лотус. Булие денес официјално потврдил дека тимот почнал преговори за Заубер за ангажман на Нико Хулкенберг од наредната сезона. Со тоа само уште повеќе се поткрепуваат шпекулациите дека Кими е на излезна врата и догодина најверојатно ќе му прави друштво на Фетел во РБ.
http://www.racingfanatic.net/2013/07/lotus-f1-team-confirms-nico-hulkenberg.html

Иначе трката некни добра беше. Двата МекЛарена завршија во поени - it's a miracle :eek: ! Фетел релативно комотно си победи, оти Лотусите малце прекасно се пуштија во лов, а и ГрожДан (поздрав до експертот:facepalm:) го клецаше на Кими пар кругови, со што и директно спречи отворена битка за првото место пред крајот на трката. А Шпионот јес да е јак шофер, ама се' си мислам дека Ферари му ги мати сметките. Тактиката со медиум гумите на стартот испадна само уште промашај во низот утки оваа сезона. Ова се' оди во прилог најмногу на Себ - најблискиот конкурент полека тоне, а тие што послабо ја почнаа сезоната сега се креваат (Мерцедес).

ПС - Лотус ќе биде исто многу јак и во Маџарска. Ако е чисто и топло времето, можно е да бидат пак двајцата на подиумот, а можеби и некој ќе успее да победи.

Ја губи доминантноста поради поголема конкурентност на другите тимови а победува и се извлекува оти има среќа во газот ;)

конкурентност е зголемена ама повеќе сум за второто(y)

Па добро,си има срека Фетел али повеке е Адријан Њуи отколку дека има срека :)

Не се сметам за некој експерт за формула иако на прсти се бројат трките што сум ги пропуштил во последниве 10 год.
Мене лично ми пречат две работи кои моментално се случуваат во ф1.
Прво што ми пречи е кога ке видам стратегија на некој возач со еден пит помалце, не ја сфаќам логиката. На пр. за тие 10-20 круга (зависи од стазата) возачот го губи времето поминато во пит-стоп. Според мене тоа е дефанзивно возење кај кое главна цел е зачувување на позицијата, и на таков начин возачот се брани од тој позади, без амбиција за напредок во позициите. Ова премногу влијае на квалитетот на еден натпревар

И втора работа што ми пречи е поделеноста на возачите во самите тимови на прв и втор. Ова највеќе ме нервира кога ке го видам на трка. Обично ’’вториот’’ возач ги губи шансите за титула во првата половина на шампионатот. Оваа сезона најочигледно му се случува на Вебер. Вебер може до крај да се бори за титулата, но бидејки Фетел мора да биде шампион на секоја трка Вебер има некаков проблем кој намерно му го прават од тимот. Ке видиме наредна сезона дали со Кими ке можат така да се заебаваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom