- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 6.448
- Поени од реакции
- 6.010
Не се сметам за некој експерт за формула иако на прсти се бројат трките што сум ги пропуштил во последниве 10 год.
Мене лично ми пречат две работи кои моментално се случуваат во ф1.
Прво што ми пречи е кога ке видам стратегија на некој возач со еден пит помалце, не ја сфаќам логиката. На пр. за тие 10-20 круга (зависи од стазата) возачот го губи времето поминато во пит-стоп. Според мене тоа е дефанзивно возење кај кое главна цел е зачувување на позицијата, и на таков начин возачот се брани од тој позади, без амбиција за напредок во позициите. Ова премногу влијае на квалитетот на еден натпревар
И втора работа што ми пречи е поделеноста на возачите во самите тимови на прв и втор. Ова највеќе ме нервира кога ке го видам на трка. Обично ’’вториот’’ возач ги губи шансите за титула во првата половина на шампионатот. Оваа сезона најочигледно му се случува на Вебер. Вебер може до крај да се бори за титулата, но бидејки Фетел мора да биде шампион на секоја трка Вебер има некаков проблем кој намерно му го прават од тимот. Ке видиме наредна сезона дали со Кими ке можат така да се заебаваат.
Ке си ги пцуе Кими отворено на прес-конференции ако му дојдат преку таквото