Формула 1 - сезона 2013

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Добро текстче за Вебер, кој се повлекува од Ф1 на крајот од сезоната.
http://www.racingfanatic.net/2013/07/why-formula-1-will-miss-mark-webber.html

Јас лично ќе го паметам по 3 работи :
- Еден од најслабите стартери кои сум ги видел во Ф1
- Сударот со Себ во Турција 2010
- Можеби најдобриот втор возач со кој има располагано еден тим

И пазете го ова :cuc:

И пазете го ова :cuc:

Најдобриот втор возач со кој има располагано еден тим? Со таков болид и тие резултати што ги има, Вебер за мене е жив срам

Si slusnal za Barichelo ? :D

Најдобриот втор возач со кој има располагано еден тим? Со таков болид и тие резултати што ги има, Вебер за мене е жив срам

Вебер јак карактер и одлучност, ама некако со годините кој дојде во ред бул и со себ заедно во тимот тешко дојде неговиот талент

Вебер у секој случај добар и цврст возач штета што возеше со Фетел и беше втор возач како и Баричело па така нормално ке се повлече коа не се трпи Фетелчо...

Тоа е така бидејќи е ВТОР возач во тимот. РБ од старт решија поголем бек ап да му дадат на Себ, а Марк му го чисти патот само. Да уживаше еднаква слобода Вебер како германецот, верувај многу појаки ќе му беа резултатите. Сети се само на ситуацијата од Малезија годинава, не оди подалеку.

Si slusnal za Barichelo ? :D
Баричело е од црниот период на Ф1, кога Ферари и Михаел хараа и рејтингот на спортот беше на најниско ниво. Тие години црвените беа несопирливи, резултатите им се неоспорливи, ама и неконкурентноста на другите им заврши работа.

И бтв, шо сте ме цитирале и двајцата - Јас имам добро мислење за Вебер и точка. Пишете си што имате да кажете во врска со него, а не тука за јазик да ме фаќате .. :icon_mrgr:

Sto jadete lajna za webber? Bas mi e krivo sto se otkazuva, navivam za nego uste od koga vozese za jaguar na vremeto:D i radi nego pocnav da gledam f1. Nemase srekja so timovite i ne mozese negoviot talent da izleze na svetlo zs samo skapani bolidi vozese ali sekogas go vadese maksimumot od niv, tek sega na kraj na karierata koga se prefrli vo red bull pokaza moze da napravi. Da ne go proteziraa lajnovo malo moze i kje stanese sampion pred nekoja sezona koga bese najblisku, ali toa e.

За мене Вебер никогаш не бил возач со шампионски потенцијал,секогаш ми бил просечен и баш ми е мило што се откажува ,36 години има и време му е.
Сакам Кими да потпише за Ред Бул,почнуваат и него да го јадат годините па убаво би било отиде во јак тим ко за последен пат и да му покаже на Фетел што е конкуренција од тимски колега,Kими не дава да биде со статус втор возач така ке биде многу јако Кими да дојде во Ред Бул :)

И јас ова едвај го чекам искрено. За мене Кими после Алонсо е најдобриот возач денеска, и сигурно нема да трпи да биде втор возач. Многу ме интересира како Фетел ке се снајде во таква ситуација

И јас ова едвај го чекам искрено. За мене Кими после Алонсо е најдобриот возач денеска, и сигурно нема да трпи да биде втор возач. Многу ме интересира како Фетел ке се снајде во таква ситуација
фетел има да плаче ко мало дете. не знае да се избори сам, него мора да му биде дадено. факат, одличен возач е, али само ако му е болидот како што треба. а верувам дека сите во Ф1 се такви. финтата е да си ко алонсо (или пензионираниот шуми) да и со просечен болид бидеш во врвот. да знаеш да ги искористиш сите предности, а и слабости на противникот и да станеш шампион.

Хаха, на квалификациите за Нирнбургринг, Розберг се зезна мајку а Ферарите со стратегија, ај да видиме што ке испадни утре

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom