Формула 1 - сезона 2013

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
1KqIW.jpg

3. Фетел испедеришал работа во финишот. Сумливо ми стана кога предноста на Вебер нагло се стопи на пола секунда, а во пред 2 круга знам дека му беше преку 2 секунди. Хорнер им нареднил и на двајцата да си ги задржат позициите до крајот, а Себ се решил да изиграва мајмун. Па и колку му е патетично извинувањето, вика дека дури сега сфатил колку зезнал работа. Па говедо едно, имаше уште 5+ кругови до крај, шо не му ја врати позицијата ма Марк. Посебно ме изненади тоа што од тимот застанаа во одбрана на Вебер и Хорнер дирекно го обвинил Фетел за претекнувањето.
Кој го ебе Хорнер бе. :icon_mrgr:

Многу ми е глупо тоа со штедењето на гумите, немој да се претицувате, кога Фетел го нападна Вебер само што излегоа од боксот, што да штедат?

Друго, Фетел е пичка што се извинува, се гледа дека уште е детенце што осетило крв и сака уште. Не треба да му се извинува на Вебер, нивните односи не се нешто нај нај, а и Фетел нетреба да му опрости за тоа лани у Бразил, каде Вебер изиграваше Маса и работеше за Алонсо.:facepalm: Или па Хорнер и Њуи му рекле на Вебер, дај да го извртиме Фетел па да извози машка трка после. :icon_mrgr:

Инаку преку кур од формулава не е интересна више, штедете гуми, штедете гориво. И ај нека ја намалат на 40 и нешо круга, пошо за 40 круга ќе влезат 4-5 пати у боксот и после 17-18 круга ќе си шеткаат ќе штедат по нешто. :tapp:

Кој го ебе Хорнер бе. :icon_mrgr:

Многу ми е глупо тоа со штедењето на гумите, немој да се претицувате, кога Фетел го нападна Вебер само што излегоа од боксот, што да штедат?

Друго, Фетел е пичка што се извинува, се гледа дека уште е детенце што осетило крв и сака уште. Не треба да му се извинува на Вебер, нивните односи не се нешто нај нај, а и Фетел нетреба да му опрости за тоа лани у Бразил, каде Вебер изиграваше Маса и работеше за Алонсо.:facepalm: Или па Хорнер и Њуи му рекле на Вебер, дај да го извртиме Фетел па да извози машка трка после. :icon_mrgr:

Инаку преку кур од формулава не е интересна више, штедете гуми, штедете гориво. И ај нека ја намалат на 40 и нешо круга, пошо за 40 круга ќе влезат 4-5 пати у боксот и после 17-18 круга ќе си шеткаат ќе штедат по нешто. :tapp:
Ова и Ники Лауда го кажа, дека во денешно време се се сведува на штедење на пневматиците и од тоа зависи трката, дури и имаат податоци у бокс топлина, температура и слични работи.

Инаку на спортклуб кажа баш коментаторов, прв пат на пиедестал толку несрекни фаци.

Како му идеше на Вебер да му ја ѕвизне една на Фетел па па па... како што е 30 сантима повисок од него, овој сто посто се тресел кога збореа :D

Ова и Ники Лауда го кажа, дека во денешно време се се сведува на штедење на пневматиците и од тоа зависи трката, дури и имаат податоци у бокс топлина, температура и слични работи.

Инаку на спортклуб кажа баш коментаторов, прв пат на пиедестал толку несрекни фаци.

Како му идеше на Вебер да му ја ѕвизне една на Фетел па па па... како што е 30 сантима повисок од него, овој сто посто се тресел кога збореа :D
Вебер ќе ќути како што ќутеше досега, Фетел е прв возач и досега многу пати го заебувал Вебер, ќе се смири Марк, парите чуда прават. Ако сака нов договор со лименките ќе ќути. И нека не се жали многу, барем не е у позицијата на Маса.

ах бе како ме изнервираа педерите од Ферари :mad: мислеа пола трка да ја возат без спојлер,малиот контакт сепак беше тркачки инцидент (алонсо со петел) а јас мислев Ферари 1-2 ќе имаат....
туку шо се нервирам јас кога има ретардирани во Феррари, ако немаат мозок и оваа зезона нека си останат со прстот в уста
инаку ако чекаме од маса нема да дочекаме за победа/ди:tapp:

читајте педери од Ферари
под итно Жил Бјанки во Ферари (малиот растура) ако возеше за Ф Индиа кој знај какви резултати ќе имаше
и Хулк во Ферари

инаку хамилтоновски ме изнасмеа со аматерската грешка :pos:
а да беше Шуми наместо Хам какво плукање ќе имаше можам да замислам .....

1.jpg

момци,ви реков дека еден ден ќе се вратам :icon_lol:

2.jpg

дееееееееееем нига :)

инаку овде е кукла оваа мачката :P
3Aeol.jpg

цмок

п.с ќе забораев
честички до победникот
п.п.с тројца на подиум а толку натажени :свиркам:

Дали има некоја изјава или нешто слично за Алонсо, дали он се решил да извози уште некој круг на своја рака или од бокс му кажале така?

Дали има некоја изјава или нешто слично за Алонсо, дали он се решил да извози уште некој круг на своја рака или од бокс му кажале така?
Од Ферари од боксот ја презедоја вината за Алонсо, рекоја дека на пит волот одлучија да остани уште некој круг, бидеќи временските услови биле доста променливи, па не сакаја да изгубат време, во случај следниот или понаредниот круг да се менваа гуми за суво!

наводно или насуво
http://f1-serbia.com/najnovije/ferrari-preuzeo-krivicu-za-alonsovo-izletanje

http://f1-serbia.com/najnovije/marussija-zadovoljna-rezultatom
Jules Bianchi je trku završio na 13. mestu.
"Očigledno da sam zadovoljan 13. mestom a moja radost je još veća jer sam prvu trku završio na 15. poziciji. Nisam imao dobar start što se odrazilo na celu trku. Pred prvu promenu guma bio sam zaglavljan iza Caterhama i nisam mogao ništa da uradim. Posle 18. kruga sve je pošlo na bolje gde sam parirao Maldonadu. Danas smo naučili dosta stvari i nastavićemo sa razvojem bolida. Hvala timu na velikom trudu i radu", izjavio je Bianchi.
"Razočaran sam današnjim rezultatom jer se dosta stvari okrenulo protiv nas. To što sam se zaglavio iza Caterhama je uticalo na moj tempo na šta su takodje uticale plave zastave. Bolid je bio dobar ali moramo da radimo kako bi što bolje materijalizovali naš rad. Nadam se boljem razultatu u Kini", kazao je Chilton.

Жуљот е ѕвер (y)

Фетел земал се циганчи за 8 бода,му влезе каде што едвај го собра можеше контакт да направи па Истамбулско сценарио да гледаме,ае барем има муда,за тој потег треба муда,но многу педерски потег,Вебер не очекувал дека Фетел ке нападне мислел ке испоштува тимска наредба да штедат пневматици.
Ферари многу често знаат да промашат тактика,мора некој фаци да се сменат,многу често заебуваат трка поради утната стратегија,катастрофа на тоа поле.
Маса прејако извозе,се врати во форма,си грмеше,мило ми е што му го продолжија договорот,само нека продолжи така :)
Бјанки исто така грми,прејак перформанс,ветува многу,нека продолжи така не му бега Ферари договор :)
Хамилтон се изгуби:pos:

PITS_1697769a.jpg

Шо се губии овоој бееe!! Mу кажав вчера да не се журка до касно,хаха.
Розберг ке го поминеше Хамилтон ко ништо но ете тимска наредба,не биле само Ферари таквите,само греота Розберг никако да се докаже,возеше за Шуми сеа па за Хамилтон,тоа е.

Не знам зошо, ама како татко и син ми се овие двајца
Sebastian_Vettel_2385919b.jpg
STEVE-BUSCEMI-2.jpg

Ај некој нека ми објасни шо беше толку јак Маса ова трка шо се акате сите од земја. Тргна од втор и заврши петти. Толку. Еден болид помина атрактивно а да не го заебеа Батон и подолу од петти ќе беше

Баш прееска ја изгледав целосно снимката, ја имаше на Спорт Клуб и на тркава можам да и дадам само едно име, а тоа е FAIL!
Почнувајќи од Ферари и непревземањето ништо во врска со спојлерот на Алонсо, потоа преку Форс Индиа, па се до наредбите Розберг да не го помине Хамилтон иако беше многу побрз од него.
Гледам некој вика дека Фетел ваков Фетел онаков, во ред, можеби од аспект на тимските наредби стварно педерски е неговиот потег, еве да речеме да беше обратна ситуацијата на Вебер ни во лудило немаше да му текне да го претекне Фетел. Но, за мене тоа е сосем океј, ипак треба да постои натпреварувачки дух, да има жар, да има борба, да има желба за победа кај било кој возач. Е сеа со изјавите малце што се издрка Фетел тоа е друг муабет, испадна пиче бидејќи даде две различни изјави. Абре биди маж и застани си на еден став.
Истото важи и за Мерцедес, греота е она што му го направија на Розберг, буквално немацов кукаше на тимското радио да го помине Хамилтон бидејќи беше ептен побрз. Убаво рекоа коментаторине на СК, па каде е тука желбата на возачите за победа, за место погоре, за што подобар пласман? Зошто Розберг да не заврши на подиумот кога тоа го заслужи? Јебем ти и тимски наредби и се, преку таквото ми е, ај да е на крај на сезона би разбрал, ама втора трка е, остај да се тркаат луѓето.
П.с. Во FAIL-овите заборавив да го спомнам механичарскиот тим на Мекларен и она што му го направија на Батон. :facepalm:

Баш прееска ја изгледав целосно снимката, ја имаше на Спорт Клуб и на тркава можам да и дадам само едно име, а тоа е FAIL!
Почнувајќи од Ферари и непревземањето ништо во врска со спојлерот на Алонсо, потоа преку Форс Индиа, па се до наредбите Розберг да не го помине Хамилтон иако беше многу побрз од него.
Гледам некој вика дека Фетел ваков Фетел онаков, во ред, можеби од аспект на тимските наредби стварно педерски е неговиот потег, еве да речеме да беше обратна ситуацијата на Вебер ни во лудило немаше да му текне да го претекне Фетел. Но, за мене тоа е сосем океј, ипак треба да постои натпреварувачки дух, да има жар, да има борба, да има желба за победа кај било кој возач. Е сеа со изјавите малце што се издрка Фетел тоа е друг муабет, испадна пиче бидејќи даде две различни изјави. Абре биди маж и застани си на еден став.
Истото важи и за Мерцедес, греота е она што му го направија на Розберг, буквално немацов кукаше на тимското радио да го помине Хамилтон бидејќи беше ептен побрз. Убаво рекоа коментаторине на СК, па каде е тука желбата на возачите за победа, за место погоре, за што подобар пласман? Зошто Розберг да не заврши на подиумот кога тоа го заслужи? Јебем ти и тимски наредби и се, преку таквото ми е, ај да е на крај на сезона би разбрал, ама втора трка е, остај да се тркаат луѓето.
П.с. Во FAIL-овите заборавив да го спомнам механичарскиот тим на Мекларен и она што му го направија на Батон. :facepalm:

Ферари најверојатно рачунаја дека спојлерот ке издржи до моментите кога патеката ќе беше делумно исушена , за да немора да има екстра влегување и да не загуби 20 позиции. Во моментот можи беше правилна одлука, а и да влезеше повисоко од 8мо место не вадеше, а да коцкаат подиум за 2-3 бода некако безвеза е.
Во однос на ситуацијата со Фетел да ја објаснам, значи пред да влезат во бокс, двата пилоти добиле наредба откако ќе ги сменат гумите да извозат лагано до крајот на трката. Во моментот пред Фетел да влези во боксот разликата меѓу двата возачи беше 5.2 секунди, а Вебер откако ја доби наредбата ја испочитува, па така ја намали брзината. Еден круг подоцна влегва Вебер во бокс мислејќи дека Фетел го почитува договорот, или рачуна на одредена временска разлика од барем 3-5 секунди, а Фетел во меѓувреме притиска со сета сила и наместо да излези со комотна разлика од боксот, го затекнува Фетел тркало до тркало. Да знаеше Вебер дека ќе треба да се бори со Фетел до крајот, наместо тврда компонента ќе клаеше од помеката за да можи да држи чекор со мочкото, сепак во прашање беа 10тина круга. Во ред ќе беше да се бореа до крај ако немаше наредби , ама едниот да почитува , а другиот не покажва дека нема ферплеј.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom