Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше доста претекнување,тоа ми се свиѓа

Луис, лошо.... Жал ми е за него, но ако се врати во Кореа ке биде добро...

Кобајаш мајсторе....

Честито до Ред Бул... Алонсо, стандардно, исто како и Батон... Без ризик до крај...

Луис, лошо.... Жал ми е за него, но ако се врати во Кореа ке биде добро...

Кобајаш мајсторе....

Честито до Ред Бул... Алонсо, стандардно, исто како и Батон... Без ризик до крај...

Малце не ми е јасно како тоа без ризик до крај Батон зар малце ризкуваше со гумите дури и ризикот не му се исплатеше Алонсо се обиде највеќе што може ама на меки гуми ред бул правеа по пола и више скунда по круг не достижно е тоа.

Голем фан сум на Алонсо и ги следев неговите времиња.Од велгувањето во боксовите константно до последниот круг од 8 секунди сопушти на 2 секунди во однос на Вебер.Коментаторот ниеднаш не го забележа тоа.И во муабетот на Алонсо со тимот кажа меѓуредови дека Ред Бул и не се толку многу брзи но искрено и неговиот болид и покрај тоа што бил стабилен и добар нема да има капацитет да го стигне до крај бидејќи кога го виде Вебер, Алонсо на реторзвизор дополнително нагази и два круга имаше најбрз круг со што Ферарито немаше шанса да конкурира.
Реално цела сезона Ред Булот има најбрз болид.Но дали стабилноста на ферарито и квалитетот на Алонсо ќе бидат доволни да се загрози двоецот на РБ ќе видиме.Вака според мене се зависи од Ред Булот како тим.Ако тие изиграат како што треба, Алосно ќе нема шанса.Значи Алонсо чека грешка на РБ... Крах на моторот на РБ, фаворизирање на некој од возачите на РБ, квалитетот но неискуството на Фетел итн

Голем фан сум на Алонсо и ги следев неговите времиња.Од велгувањето во боксовите константно до последниот круг од 8 секунди сопушти на 2 секунди во однос на Вебер.Коментаторот ниеднаш не го забележа тоа.И во муабетот на Алонсо со тимот кажа меѓуредови дека Ред Бул и не се толку многу брзи но искрено и неговиот болид и покрај тоа што бил стабилен и добар нема да има капацитет да го стигне до крај бидејќи кога го виде Вебер, Алонсо на реторзвизор дополнително нагази и два круга имаше најбрз круг со што Ферарито немаше шанса да конкурира.
Реално цела сезона Ред Булот има најбрз болид.Но дали стабилноста на ферарито и квалитетот на Алонсо ќе бидат доволни да се загрози двоецот на РБ ќе видиме.Вака според мене се зависи од Ред Булот како тим.Ако тие изиграат како што треба, Алосно ќе нема шанса.Значи Алонсо чека грешка на РБ... Крах на моторот на РБ, фаворизирање на некој од возачите на РБ, квалитетот но неискуството на Фетел итн

Точно, ама примети ли и ти што правеше Хамилтон со предноста на Алонсо пред да му ја снема 3та брзина од менувачот? За коментаторот на алфа нема да коментирам, скроз е изгубен, меша возачи и претекнувања што му се пред очи, а не пак нешто што треба сам да го свати. И така ти е уствари кога имаат двајца коментатори вкупно и тие коментираат се што е спорт и спортска активност. Епа не иде.

Иначе да им се намочам на пеховите на Луис. Па нели нов менувач ставаа и искркаа казна од 5 места, и едвај на пола трка, баш кога му се доближи на алонсо на под 2 секунди, истиот тој нов менувач ја лапна третата брзина. Патетики.

А иначе, 20000% сум сигурен дека Кобајаши ја има вежбано онаа кривина од 180 степени со години. Сите претекнувања од прво до последно ѓи направи на тој свиок. Не дека не возеше добро, туку само ја кинеше предноста на оние пред него и оп на една кривина сите по ред.

Мекларенот имаше и проблеми со прегревање на кочниците а тоа е огромен проблем.
А за коментаторот немам зборови ама не е крив нема основни познавања од трките за она пукањето кога кочеа на полукружната кривина вика не е нешто во ред со моторот а не знае дека секој истјуниран мотор има Back fire се згазив од смеење вика од лотусот иде тој звук па после од мерцедесот му доаѓаше звукот а уствари таков звук вадат сите болиди :pos2:

Мекларенот имаше и проблеми со прегревање на кочниците а тоа е огромен проблем.
А за коментаторот немам зборови ама не е крив нема основни познавања од трките за она пукањето кога кочеа на полукружната кривина вика не е нешто во ред со моторот а не знае дека секој истјуниран мотор има Back fire се згазив од смеење вика од лотусот иде тој звук па после од мерцедесот му доаѓаше звукот а уствари таков звук вадат сите болиди :pos2:

Да знам за проблемот со сопирачките ама колку што слушнав од радиото му рекоа дека кога ќе почне со тркачка брзина проблемот ќе се среди. Тоа уствари беше кога Батон се пожали прво ама сигурно истото важеше и за Хамилтон. А после тоа колку што знам не спомна ниеден од нив за истиот проблем.

Aбе вие ги слушате,јас никогаш не слушам спортски коментатори на нашиве програми

Значи јас треба да сум среќен што имам ХРТ2 ? Нели ?

Како и да е, за Боки погоре, мислев на тоа дека Батон беше блиску до Алонсо, пред првиот пит стоп, но тој успеа да му се одлепи, дури и иако по стартот едно време Батон го имаше минато Алонсо... Истото важи и за Алонсо, но пореално за него, толку можеше, бидејки Вебер беше доста брз, како и Ветел....

Хамилтон немаше среќа со губењето на 3та брзина и убаво се виде на графиката, како работеше неговиот мотор... Губеше огромно време, по 2 секунди по круг... Дури и ако Батон останеше подолго на патеката, можеби Луис и ке го стигнеше Алонсо и до првите двајца, но со овој проблем на Луис, подобро е што Батон не остана подолго да не ми е повеќе криво...

Голем минус за Луис, но одиме во Кореа, стаза која не ја знае никој и тоа ме теши... Ако се знае дека Бразил и не е којзнае колкава трка на Мекларен, тогаш мора во Кореа да бидат пред конкурентите....

Секоја сезона сум за Ферари , само Циганот да не тепа сезонава многу го мразам .

Да знам за проблемот со сопирачките ама колку што слушнав од радиото му рекоа дека кога ќе почне со тркачка брзина проблемот ќе се среди. Тоа уствари беше кога Батон се пожали прво ама сигурно истото важеше и за Хамилтон. А после тоа колку што знам не спомна ниеден од нив за истиот проблем.

Кога стисна Хамилтон почна цуден чад да искача од кај тркалата на кочење (не оној специфичен од гума) сигурно беше од дисковите и од плочките и реално со тоа темпо немаше да стигне далеку ке мораше да олабави во клучните моменти во борбата јес да има поголемо ладење кога се вози со големи брзини ама има и повеќе штопање така да блиску беше да му јават од бокс да олабави :smir:

Пак тепавме нека продолжат вака мада Кореа стазата никој неја знае ќе биде хаос.Кобајаши пред своја публика нормално ќе извози добро после следната трка па ќе падне тоа е таков калибар на возач.Има некој друг шо е за редбул ?

Пак тепавме нека продолжат вака мада Кореа стазата никој неја знае ќе биде хаос.Кобајаши пред своја публика нормално ќе извози добро после следната трка па ќе падне тоа е таков калибар на возач.Има некој друг шо е за редбул ?

Кобајаши и Петров се едни од подобрите, ако се знае за какви тимови возат и ако се знае дека се т.н втори возачи... Така да, Кобајаши и не е толку лош возач или т.н да падни.... Дај му Мекларен или Ферари да вози, и ке биди шампион... Исто ко Шумахер...

Штета што заврши серијата на Алонсо. Сепак Ред Бул беше доминантен во Сузука, така што третото место е добар резултат. Не сакам да ги отпишам, меѓутоа Хамилтон и Батон полека заостануваат зад конкуренцијата. Следната трка во Кореа ќе биде една од клучните. Со оглед на тоа што е апсолутна непознаница за сите, евентуален кикс на некој од водечката тројка ќе значи крај на надежите за титулата. Според мене Алонсо е прв фаворит за титулата со оглед на неговото искуство и секако перформансите што ги прикажува. Ферарито е драстично подобро во вториот дел од сезоната, но секако мора да се издржи притисокот од Ред Бул. Тука пред се мислам на Фетел.
Како и да е ќе биде неизвесно до самиот крај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom