Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Конечно оваа година може да се гледаат интересни трки затоа што се враќа Шумахер и со него сигурен сум дека ке има поголема гледаност:toe:,иначе навивам за Ферари уште коа возеше Шумахер али сеа он вози за Мерцедес ЏП па така ке морам сеа против него иако нема да биде лесно.Мој тип е Маса

Тешко дека ќе биде нешто спектакуларно, ама ајде да видиме...

Болидите несакам да спомнам колку грдо делуваат на изглед со гумите... Смешни се. А и правилото за забрана за надолевање гориво е поглупо дури и од забраната за менување гуми.

Искрено воопшто не ми се бендисува концептот половина од тимовите да возат Cosworth мотор (кој патем не е ни докажан како издржлив). Незнам зошто, ама F1 натпреварите од година во година ми стануваат се побезсмислени и побезсмислени.... Ко да ги возат ради реда, колку онака да се прај нешто.

Ај ова со новиве правила што направија неможе ова неможе она:kesa:
Дај ако ги има некој сите правила нека ми ги пише по пп!
Иначе Жан Тод сака од идната година да воведе ново правило не го разбрав баш што беше пошто вчера на репризата у 12 вечерта го гледав и не разбрав али колку што ми текнува правилото е ептен срање!Болидите исто ги менуваа толку заради економската криза, сеа помина дај нека ги вратат старите болиди.
Овие кфалификации стварно изненадија ке биде интересна битката, а посебно ме изненади Зутил....
Моја препоставка за првите пет:
1.Алонсо
2.Маса
3.Фетел
4.Хамилтон
5.Шуми
:toe:

Кај и да иде Шуми ќе бидам за него.Мора да се зирне денес првата трка.:toe::toe:

Ај ова со новиве правила што направија неможе ова неможе она:kesa:
Дај ако ги има некој сите правила нека ми ги пише по пп!

Ова мислам дека се новите правила.

Првите десет возачи кои ќе стартуваат на главната трка ќе возат со истите гуми кои ги користеле во третата квалификациска сесија. Правилото ќе важи само за 10 возачи во третата квалификациска сесија.

Сега возачите и инженерите ќе избираат дали да имаат подобра стартна позиција, но со послаби гуми или полоша позиција но со подобри гуми.

По забраната за долевање на гориво за време на трката, првиот комплет на гуми ќе биде подложен на поголемо оптоварување до влегување во боксот.

Покрај ова ФИА го намали и бројот на комплети на гуми од 14 на 11.

Со новиот бодовен систем разликата меѓу прво и второ место ќе е седум разлика, а меѓу второ и третопласираниот ќе изнесува три бода, а распределбата на бодови ќе изгледа 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

Двојните дифузори ќе бидат целосно забранети од 2011 година, а максималната височина ќе им се намали од 175 мм на 125мм.

на алфа? јас па вчера го допцујав канал5 оти не даде ништо. ај на алфа да гледаме

стандардно сум за ферари и секако за шумахер. да возеше кими за него ќе бев

Ај почнува, нека тепа Маса.:)

П.С. коментаторот е :tapp:

Ајде британциве да докажат дека се најдобри :).

Коментаторов е момак за све :)

Некако тапа со новиве болиди...ко што гледам наскар ке почнам да гледам.Едно претркување нема...

Сега ќе го јајме го го го го

Што е со формулава бе и со новиве правила. Во први 10 круга разликите помеѓу болидите се по 5 секунди и више...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom