Football Manager 2012 - Општа дискусија

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Масимо Морати си замина од Интер,на негово место дојде пребогат Малтежанец.
Арно ама,пред да си замине Морати,одобри изградба на нов стадион,почната е изградбата,а Малтежанецот како “подарок“ на тоа што го замени Морати ја изгради младинската школа на повисоко ниво,па сега очекувам се подобри и подобри младинци да вадам од клубот во иднина.Згора на тоа,од него ми стигна и ова...

Е ај сеа...
Ме јадеш дебело...
R. Madrid (Boardroom_ Board Overview).png

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Вчера дебитирав на играва :icon_lol: Досега само Фифа сум играл од 98 па навака, а менаџер никогаш. После 16 саати и 45 минути се симнувам од играва и горе-долу ја научив.
Играм со Болоња.
Е сега, имам неколку прашања.
1. Дали може Processing-от да биде пократок, т.е. да не чекам толку долго за да помине симулацијата на деновите?
2. Како можам да ја одржам низата добри натпревари. Се нервирам кога ваѓам добар резултат против Милан и Јувентус, а следниот натпревар губам од Чезена.
3. Дали да обрнам внимание на прес конференциите и мотивирањето на играчите пред натпревар? Затоа што често кликам на send assistant.

Инаку засега сум 9то место, месец декември. Не е лошо, ама пак можев и подобро... Шо знам.

п.с. гледам по скриншотовите визуелно подобра ви е играта, гледам црни позадини а у нешо, а кај мене е обична некоја. Или бладам вака. :icon_lol:
п.п.с. Како да ја исклучам од full screen туку да си ја играм отворена во прозорец така?
1. Иди у preferences и ќе најдеш нешто што мислам дека се викаше Processing time или така нешто. Имаш slow, medium, fast, fastest. Одбери си Fastes и ќе ти се убрза.
2. Еве за истото што му објаснував на еден колега од тука
3. Дa. Јас имам 100% присуство на прес-конференции. Преку нив играчите сфаќаат каков став имаш, и можеш сам да дадеш каков сакаш одговор. Пример ако некој играч бил MOTM и прашаат што мислиш за перформансот во скоро време, асистентот може да ти одбере дека играчот игра безгрешно. Тоа може играчот да го сфати како знак дека нема потреба да се труди повеќе. А ако си ти можеш да си одбереш нешто како игра добро, но сигурен сум дека може и подобро, со што го мотивираш самиот играч. А за Team Talk многу е битно ти да си тој што ќе збори. Еве ти tips:

- Кога си фаворит дома, кажувај дека очекуваш победа со Aggresive или Assertive тон.
- Кога си фаворит на гости кажувај дека очекуваш победа со Calm тон.
- Кога си аутсајдер дома кажи дека имаш доверба во играчите со Passionate тон.
- Кога си аутсајдер на гости кажи им да играат опуштено или без притисок со Calm тон.
- Кога се изедначени шансите за победа, дома користи го првото што го пишав, а гости третото.

- На полувреме кога губиш дома од било кој кажи им дека не си задоволен од играта со Assertive или Aggressive тон (зависи што мислиш дека е посоодветно у моментот). Истото кажи го и доколку е нерешено со послаб тим. Кога е нерешено а не си фаворит твое си е да одбереш.
- Ако водиш против послаб тим (било каде), кажи им со calm/cautious тон да не станат complacent. Некој може да се наљути, па тогаш со individual talk кажи му дека си задоволен од неговата игра или така нешто. А ако водиш на гости против еднаков или појак тим, кажи им дека си задоволен од играта, но очекуваш така и да продолжат со passionate тон.

На крајот давај пофалба за победа, критика за нерешно или пораз (освен ако не играш со некој гигант нормално и завршиш нерешено). Секој што е под 6.7 оценка кажи му индивидуално дека не играл добро со Assertive тон (пази пошто секад има мал ризик да се демотивираат), а секој што е над 8.0 кажи му дека играл добро.

Не очекувам све ова наеднаш да го запамтиш, такада можеш да си запишеш ко ја што правев кога бев аматер у играва. Сепак ова е мојот став кој ја го користам, ти ако видиш дека поинаков став за одредена ситуација подобро ќе ти прилега, можеш комотно што сакаш да смениш. Сега засега применувај си ги овие, али со тек на време од искуство автоматски ќе научиш кога што треба да кажеш. Пошто како што викам ја, играва се учи 90% од искуство, 10% од други шо ќе ти кажат.

п.с: Обично се симињаат скинови, фаци на играчи, логоа и дресови од други страни за играта. Ја не ги ставам пошто имам многу слаб компјутер и нема да можам да играм на раат. Али ако ти имаш добар компјутер комотно прашај си ги луѓето од кај ги земале :)

п.п.с: Види у Preferences / Display & Settings дали кога избираш резолуција имаш опција Windowed. Ако немаш пробарај на Гугл и ќе најдеш подетално како да го напраиш. Ја напраив али не ми се свиѓаше, а богами и не ми текнува како се праеше пошто треба нешто преку таму кај што се стартува играта да мењааш... бла бла...

Се надевам дека ќе ти бидат корисни советиве и слободно прашај ако имаш уште нешто :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Не ми се битни толку финансиите,имам склопено јак тим од млади играчи.Пред се сакав да успеам да ги натерам да почнат изградба на нов стадион,бидејќи реално и тоа е она што му треба на Интер,сопствен стадион,а со тоа и поголем приход,три до четири пати повеќе од моменталниот.А тој Роман Абрамович од Малта ми дојде како кец на десетка,има големи очекувања од мене за во иднина при што ми понуди и нов договор до 2029 година со неделна плата од 50 илјади евра.Дури не ни побарав од бордот изградба на подобра младинска школа,Малтежанецот после два дена од кога дојде во Интер ме извести дека е почната изградбата.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Не ми се битни толку финансиите,имам склопено јак тим од млади играчи.Пред се сакав да успеам да ги натерам да почнат изградба на нов стадион,бидејќи реално и тоа е она што му треба на Интер,сопствен стадион,а со тоа и поголем приход,три до четири пати повеќе од моменталниот.А тој Роман Абрамович од Малта ми дојде како кец на десетка,има големи очекувања од мене за во иднина при што ми понуди и нов договор до 2029 година со неделна плата од 50 илјади евра.Дури не ни побарав од бордот изградба на подобра младинска школа,Малтежанецот после два дена од кога дојде во Интер ме извести дека е почната изградбата.
Малце бе .. јас со Нотингем форест земам 35.500 неделна плата што сум трета сезона кај нив .. до 2025 година ке земам над 90.000 :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Arsenal v Inter (Information_ Overview).png
Малце бе .. јас со Нотингем форест земам 35.500 неделна плата што сум трета сезона кај нив .. до 2025 година ке земам над 90.000 :)
Од новиот газда толку е моментално,мада можев да барам и повеќе,на почеток ми нудеше 45 илјади евра...

Не е битен толку резултатот,приметете на кој стадион се играше утакмицата :D

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Ги знае некој сите нивоа на младинска школа и тренинг центри?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Вчера дебитирав на играва :icon_lol: Досега само Фифа сум играл од 98 па навака, а менаџер никогаш. После 16 саати и 45 минути се симнувам од играва и горе-долу ја научив.
Играм со Болоња.
Е сега, имам неколку прашања.
1. Дали може Processing-от да биде пократок, т.е. да не чекам толку долго за да помине симулацијата на деновите?
2. Како можам да ја одржам низата добри натпревари. Се нервирам кога ваѓам добар резултат против Милан и Јувентус, а следниот натпревар губам од Чезена.
3. Дали да обрнам внимание на прес конференциите и мотивирањето на играчите пред натпревар? Затоа што често кликам на send assistant.

Инаку засега сум 9то место, месец декември. Не е лошо, ама пак можев и подобро... Шо знам.

п.с. гледам по скриншотовите визуелно подобра ви е играта, гледам црни позадини а у нешо, а кај мене е обична некоја. Или бладам вака. :icon_lol:
п.п.с. Како да ја исклучам од full screen туку да си ја играм отворена во прозорец така?
Odi vo display & sound, ke go najdes crniot skin :)

Член од
25 јули 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Gledam ima poveke verzi od football manager 2012 dali mozi da mi kazite koja e najdobra i da mi kazite link od kade da ja downloadiram
--- надополнето: 25 јули 2012 во 22:34 ---
Inace sum amater vo ovaa igra ako mozi da mi kazite nekoj povazni soveti.
I slusam nesto wonderkid kade mozam da go najdam toa?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Gledam ima poveke verzi od football manager 2012 dali mozi da mi kazite koja e najdobra i da mi kazite link od kade da ja downloadiram
--- надополнето: 25 јули 2012 во 22:34 ---
Inace sum amater vo ovaa igra ako mozi da mi kazite nekoj povazni soveti.
I slusam nesto wonderkid kade mozam da go najdam toa?
Нема повеќе верзии од ФМ 2012 туку една верзија е али секој си игра со различна позадина т.е скин.

Член од
25 јули 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Dali mozi da mi kazite otkako ke go downloadiram skinot kako da go postavam vo igrata?

Член од
17 мај 2011
Мислења
1.368
Поени од реакции
2.886
Поради инвазијата со играва на форумов, ја симнав денес и јас па ќе видиме што ќе испадне. Ма да, полека полека ги сфаќам работите. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Чим си почетник батали тоа скинови, минови уште од одма. Глеј научи ги основните работи на играва. Јас дури би ти препорачала да почнеш со фм2008 како најпроста и наједноставна, таму немаше прес конференции, агенти и чуда.
Dali mozi da mi kazite otkako ke go downloadiram skinot kako da go postavam vo igrata?
Иначе кога почнувате нова игра што искиство одбирате, има некој хардкор ко мене што одбира сандеј лиг фудболер? :D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Иначе кога почнувате нова игра што искиство одбирате, има некој хардкор ко мене што одбира сандеј лиг фудболер? :D
Ја обично пошто играм со 4та лига тимови негде бирам Sunday, али сеа си избрав International пошто убедувам еден другар дека можам со тим како ВБА да освојам ЛШ, па ова може да му помогне на случајот. Инаку најчесто вака Sunday си бирам. Чисто да видам колку брзо ќе станам познат во светот :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Тоа со искуството како фудбалер ќе ви важи само за репутација, т.е. ако имате одбрано international ќе можете полесно да се вработите у појак клуб, иначе ако сте sunday и конкурирате за место у некој појак клуб (без тие да ве побараат) ќе ви се скинат од смеење тие од бордот.

Не дека ова не го знаевте вие, али еве за почетниците! :D

Инаку ја најчесто одбирам semi-professional.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Тоа со искуството како фудбалер ќе ви важи само за репутација, т.е. ако имате одбрано international ќе можете полесно да се вработите у појак клуб, иначе ако сте sunday и конкурирате за место у некој појак клуб (без тие да ве побараат) ќе ви се скинат од смеење тие од бордот.

Не дека ова не го знаевте вие, али еве за почетниците! :D

Инаку ја најчесто одбирам semi-professional.
Ако си македонец и со International - џабе ти е, пак гол ќе немаш дадено за репрезентација. :(

Kajgana Shop

На врв Bottom