Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
Играм со борусија дортмунд..во период од неколку натпревари ми ги повредија кагава перишиќ и левандовски уште не дај боже геце да го повредат и отидов во аут..некое чаре се ближи зимскиот преоден рок давајте решенија :D(сите се на подолг период повредени) а успеав да се квалифицирам во 1/8 Лига на шампиони..

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Играм со борусија дортмунд..во период од неколку натпревари ми ги повредија кагава перишиќ и левандовски уште не дај боже геце да го повредат и отидов во аут..некое чаре се ближи зимскиот преоден рок давајте решенија :D(сите се на подолг период повредени) а успеав да се квалифицирам во 1/8 Лига на шампиони..
Значи крила ти требаат. Која сезона си?

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
Значи крила ти требаат. Која сезона си?
1ва сезона крила и дај квалитетен Poacher затоа што бариос не ми покажува најдобри игри го играв со сите можни позиции,зидан исто..крила и шпиц квалитетен 1ва сезона

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
1ва сезона крила и дај квалитетен Poacher затоа што бариос не ми покажува најдобри игри го играв со сите можни позиции,зидан исто..крила и шпиц квалитетен 1ва сезона
За квалитетен шпиц земи си Yaya Sanogo, Jordan Ayew (овој мислам може и десно) или Lacina Traore. Скаутни ги и види кој повеќе ќе ти одговара. За крило види Andre Ayew како е. Можеш и Xerdan Shaqiri да го разгледаш.

И следниот пат у оваа тема прашувај за вакви ствари. Не за џабе иаме подфорум сеа :)

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
За квалитетен шпиц земи си Yaya Sanogo, Jordan Ayew (овој мислам може и десно) или Lacina Traore. Скаутни ги и види кој повеќе ќе ти одговара. За крило види Andre Ayew како е. Можеш и Xerdan Shaqiri да го разгледаш.

И следниот пат у оваа тема прашувај за вакви ствари. Не за џабе иаме подфорум сеа :)
Заборавив на темава ми стигна нотификација дека некој пишал во општа дискусија и си продолжив и јас тука :/ Ајт за друг пат ке си одам таму нема да спамам тука :D

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Масимо Морати си замина од Интер,на негово место дојде пребогат Малтежанец.
Арно ама,пред да си замине Морати,одобри изградба на нов стадион,почната е изградбата,а Малтежанецот како “подарок“ на тоа што го замени Морати ја изгради младинската школа на повисоко ниво,па сега очекувам се подобри и подобри младинци да вадам од клубот во иднина.Згора на тоа,од него ми стигна и ова...

Е ај сеа...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Арно ама,пред да си замине Морати,одобри изградба на нов стадион,почната е изградбата,а Малтежанецот како “подарок“ на тоа што го замени Морати ја изгради младинската школа на повисоко ниво,па сега очекувам се подобри и подобри младинци да вадам од клубот во иднина.Згора на тоа,од него ми стигна и ова...

Е ај сеа...
Е волкав трансфер буџет досега неам видено....

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529

Е ај сеа...
Куме дај некој динар нема лебац деца да едев..(во дортмунд се мачам со скапани 4м за трансфери во зимски преоден рок тоа што зачував.. за летово ке видам што како ке излезе сеа за сеа сум добар ги исполнувам очекувањата)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Е волкав трансфер буџет досега неам видено....
Сезона 2024-2025 сум,тој Малтежанецот одненадеж дојде,башка и Морати при крај со нервите и години,па неговиот син е нешто како заменик директор на Малтежанецот,не се жалам штом ми даде толкав трансфер буџет,ја изгради младинската школа на повисоко ниво,а може и е на највисоко,треба да проверам,и ја продолжи изградбата на новиот стадион кој би требало да биде готов за околу 2 години ако биде се во ред.Е од кога ќе биде готов новиот стадион ќе имам три пати поголем буџет изгледа.
Инаку Малтежанецот се вика Mauro Gatt.
--- надополнето: 24 јули 2012 во 20:17 ---
Куме дај некој динар нема лебац деца да едев..(во дортмунд се мачам со скапани 4м за трансфери во зимски преоден рок тоа што зачував.. за летово ке видам што како ке излезе сеа за сеа сум добар ги исполнувам очекувањата)
Вади деца од младинската школа,добри младинци има Дортмунд,само чекаат шанса да се промовираат,дај им шанса и прави успеси,спонзорите,трансфер буџетот и појаки играчи сами ќе ти се нудат.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Вчера дебитирав на играва :icon_lol: Досега само Фифа сум играл од 98 па навака, а менаџер никогаш. После 16 саати и 45 минути се симнувам од играва и горе-долу ја научив.
Играм со Болоња.
Е сега, имам неколку прашања.
1. Дали може Processing-от да биде пократок, т.е. да не чекам толку долго за да помине симулацијата на деновите?
2. Како можам да ја одржам низата добри натпревари. Се нервирам кога ваѓам добар резултат против Милан и Јувентус, а следниот натпревар губам од Чезена.
3. Дали да обрнам внимание на прес конференциите и мотивирањето на играчите пред натпревар? Затоа што често кликам на send assistant.

Инаку засега сум 9то место, месец декември. Не е лошо, ама пак можев и подобро... Шо знам.

п.с. гледам по скриншотовите визуелно подобра ви е играта, гледам црни позадини а у нешо, а кај мене е обична некоја. Или бладам вака. :icon_lol:
п.п.с. Како да ја исклучам од full screen туку да си ја играм отворена во прозорец така?

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Вчера дебитирав на играва :icon_lol: Досега само Фифа сум играл од 98 па навака, а менаџер никогаш. После 16 саати и 45 минути се симнувам од играва и горе-долу ја научив.
Играм со Болоња.
1. Дали може Processing-от да биде пократок, т.е. да не чекам толку долго за да помине симулацијата на деновите?
2. Како можам да ја одржам низата добри натпревари. Се нервирам кога ваѓам добар резултат против Милан и Јувентус, а следниот натпревар губам од Чезена.
3. Дали да обрнам внимание на прес конференциите и мотивирањето на играчите пред натпревар? Затоа што често кликам на send assistant.

Инаку засега сум 9то место, месец декември. Не е лошо, ама пак можев и подобро... Шо знам.

п.с. гледам по скриншотовите визуелно подобра ви е играта, гледам црни позадини а у нешо, а кај мене е обична некоја. Или бладам вака. :icon_lol:
п.п.с. Како да ја исклучам од full screen туку да си ја играм отворена во прозорец така?
1. Колку помалку лиги имаш селектирано, и колку помалку ти е длабочината во истите, толку помало е и чекањето при секое continue. Исто така можеш да наместиш во detail level кои лиги и кои купови дасе процесираат целосно, а кои воопшто не. Тоа значително ќе ја забрза играта, но истовремено го намалува и задоволството (барем за мене). Инаку целосно елиминирање на чекањето, се разбира, не е можно.
2. Со добра формација, добра екипа, мотивирани играчи, добро менаџирање во текот на натпреварот... односно комбинација на се ова. Сепак играта често знае така да зеза во првата сезона, така да според мое искуство, може и ти да не си целосно крив за такви „чудни“ резултати.
3. Прес конференциите не се неопходни, не се ниту многу потребни, но знаат да завршат работа при мотивацијата врз играчите и при „охрабрување“ на тимот. Асистентот понекогаш може да каже нешто што ти не би го кажал никогаш...
п.п.с. FM>preferences>Display&Sound>Display Mode=Windowed (Во прозорец можеш да правиш alt+tab без да ја реметиш играта)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Играм со Болоња.

1.зависи колку лиги имаш селектирано-колку повеќе,толку побавно.
2.Менувај формации што ти одговараат на играчите,за тимови како Болоња,т.е помалите тимови успешна тактика е 4-3-1-2 со двајца копачи на средина на терен,еден добро технички поткован играч и две напаѓачки крила,а напад Ди Вајо ако сеуште го имаш.
3.На прес конференциите обавезно да присуствуваш,ама и пази што кажуваш (кликаш) бидејќи секоја твоја изјава влијае на моралот на играчите.Асистентот скоро и не го праќај на прес конференции,бидејќи може да каже нешто што не треба,а со тоа се нарушува моралот во екипата.

П.С Можеш да си смениш позадина на играта :D
П.П.С Мислам дека не можеш.

Тоа е тоа,не е тешка за учење,цаките се учат за една полусезона,а тешка е само првата сезона,после иде накај полесно.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
1.зависи колку лиги имаш селектирано-колку повеќе,толку побавно.
2.Менувај формации што ти одговараат на играчите,за тимови како Болоња,т.е помалите тимови успешна тактика е 4-3-1-2 со двајца копачи на средина на терен,еден добро технички поткован играч и две напаѓачки крила,а напад Ди Вајо ако сеуште го имаш.
3.На прес конференциите обавезно да присуствуваш,ама и пази што кажуваш (кликаш) бидејќи секоја твоја изјава влијае на моралот на играчите.Асистентот скоро и не го праќај на прес конференции,бидејќи може да каже нешто што не треба,а со тоа се нарушува моралот во екипата.

П.С Можеш да си смениш позадина на играта :D
П.П.С Мислам дека не можеш.

Тоа е тоа,не е тешка за учење,цаките се учат за една полусезона,а тешка е само првата сезона,после иде накај полесно.
Што го лажете :P јас прва сезона бес пораз ја завршувам

Kajgana Shop

На врв Bottom