Football Manager 2012 - Општа дискусија

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Тоа со искуството како фудбалер ќе ви важи само за репутација, т.е. ако имате одбрано international ќе можете полесно да се вработите у појак клуб, иначе ако сте sunday и конкурирате за место у некој појак клуб (без тие да ве побараат) ќе ви се скинат од смеење тие од бордот.

Не дека ова не го знаевте вие, али еве за почетниците! :D

Инаку ја најчесто одбирам semi-professional.
Не е само тоа, исто така полесно се мотивираат и играчите.
--- надополнето: 26 јули 2012 во 02:05 ---
Ако си македонец и со International - џабе ти е, пак гол ќе немаш дадено за репрезентација. :(
Не е точно, имав 82 caps, 16 goals :P

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Заради мотивација секогаш бирам International Player или како и да беше.
Еднаш знам почнав со Стандард и го ставив она Sunday League Player, нанижав 9 победи по ред, кога играчите почнаа да се бунат, затоа што сум немал искуство и на сите им падна морал на very poor:facepalm:

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Може да ми прати некој линк за Македонска лига, нешто најново ако има?

Член од
25 јули 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Dali nekoj moze da mi kazi oti na nekoj igraci mu pisuva fgn i ne mozam da gi igram.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Dali nekoj moze da mi kazi oti na nekoj igraci mu pisuva fgn i ne mozam da gi igram.
Тоа значи Foreign, што во превод значи странец. Сигурно играш во лига каде што бројот на играчи со поинакво државјанство од таа земја во која играш е ограничен. Оди во League Table - Rules, и види колку странски играчи смееш да имаш во стартниот состав.

Г

Грејвдигер

Гостин
Ја завршив првата сезона со Дортмунд. Второ место во лигата, ме сјебаа лошите резултати на почетокот од сезоната. Супер купот на почеток и германскиот куп ги освоив, и во ЛШ отпаднав уште во осмина финале од Челзи... а во групичките играв со Барса, Сити и Бенфика. :)
Ама изгледа ќе прекинам уште тука, не ми даваат пари за трансфери... само со 4м располагам.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ја завршив првата сезона со Дортмунд. Второ место во лигата, ме сјебаа лошите резултати на почетокот од сезоната. Супер купот на почеток и германскиот куп ги освоив, и во ЛШ отпаднав уште во осмина финале од Челзи... а во групичките играв со Барса, Сити и Бенфика. :)
Ама изгледа ќе прекинам уште тука, не ми даваат пари за трансфери... само со 4м располагам.
Кој месеци си ?? ке ти дадат во Јули пари не ти даваат одма кога ке заврши сезоната .

Г

Грејвдигер

Гостин
Кој месеци си ?? ке ти дадат во Јули пари не ти даваат одма кога ке заврши сезоната .
Почеток на јули сум, ќе поштракам уште малце, па ќе видам што ќе биде. Пола од играчиве ми ги испоземаа што сакав да ги купам :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Почеток на јули сум, ќе поштракам уште малце, па ќе видам што ќе биде. Пола од играчиве ми ги испоземаа што сакав да ги купам :)
Pocekaj, debelite pari doagaat posle vtora, treta sezona :D gledaj ja chesto listata na dogovori koi se blizat do istekuvanje, contracts expiring for 6 months. Najcesto ima solidni igraci koi se staveni na transfer lista i se isposkarale so menadzerite pa mozes da gi najdes za dzabe :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Pocekaj, debelite pari doagaat posle vtora, treta sezona :D gledaj ja chesto listata na dogovori koi se blizat do istekuvanje, contracts expiring for 6 months. Najcesto ima solidni igraci koi se staveni na transfer lista i se isposkarale so menadzerite pa mozes da gi najdes za dzabe :)
Нејќам многу, до 10 барем да догурам да може да купам квалитетна роба. :) Инаку овие ги има многу, еве Дренте пробав да го потпишам, ама многу бара во договорот, а јас не можам толку да му дадам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Нејќам многу, до 10 барем да догурам да може да купам квалитетна роба. :) Инаку овие ги има многу, еве Дренте пробав да го потпишам, ама многу бара во договорот, а јас не можам толку да му дадам.
Neeeeeeeee , nikako Drenthe, golem neprofesionalec e, se luti za gluposti i najmala sitnica moze da go idemotivira i posle vrakanje vo forma amin. Na proslata sto ja igrav so Everton toj bese veke tamu pozajmen i ekspresno go vrativ nazad vo Real od pozajmicata.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Neeeeeeeee , nikako Drenthe, golem neprofesionalec e, se luti za gluposti i najmala sitnica moze da go idemotivira i posle vrakanje vo forma amin. Na proslata sto ja igrav so Everton toj bese veke tamu pozajmen i ekspresno go vrativ nazad vo Real od pozajmicata.
Само треба да го играш во прв тим цело време и тоа е тоа. Иначе, добар е за асистенции и мене ми се исплатеше многу како играч.

Г

Грејвдигер

Гостин
Го потпишав веќе. Бараше 5М лојалити бонус, му намалив на договорот на 1 год. и од бонусот, па ако не се покаже како што треба ќе лета. А и јас имам договор уште една година со клубот... :D
И Мухамед Шубашиќ (DL) го земав за 180К, како замена на Шмелзер (или као и да се чита :pos:), a Lowe го шитнав на позајмица... катастрофа беше.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.933
Поени од реакции
14.961
ако до толку си сериозен за оставка прво закани и се на управата дека ако не ти даде пшари за трансвери ќе си одиш, може ќе успее :D .

Г

Грејвдигер

Гостин
ако до толку си сериозен за оставка прво закани и се на управата дека ако не ти даде пшари за трансвери ќе си одиш, може ќе успее :D .
Zborev so niv, mi mrcea nesto, ama posle nekoe vreme gledam imam 15M... Veke odbiv nov dogovor, uste ovaa sezona i ke begam vo nekoja poniska liga (najverojatno), ne mi e interesno so Dortmund :D

Kajgana Shop

На врв Bottom