Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Играј со некој утепан тим ќе видиш како ќе ти дојде интересно :)
Нема врска тоа .. се здосадува играва после некое време ... јас немам играно со никој јак тим ... претежно играм македонска лига , почнав со Охрид па сега со Работнички играв 3-4 сезони и прекинав еве 2 месеци немам чепнато ФМ ..

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
И уште една сезона завршена но сега со Манчстер Јунајтед ги превземав откако САФ се пензионираше имаше составено добар состав јас го надополнив со уште 3 играчи и газев све пред себе.. само не успев да победам во финалето на Лига Европа изгубив 2-0 од Тотенхем. А во лига завршив убедливо прв без ниеден пораз.

Следно статистика од цела еозна и тука доминирав.

И уште нешо земав еден талетн 17 годишен ќе моженекој да ми каже како се развива кај него ако е понапред од мене. Јас моментално сум 2015/2016 сезона.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Постирај едно сликче од формацијата, напиши шо како сетинг, играчи, ова она, be a pal. :)
Зависи со каков тим играш,не можеш на пример со тим како Партизан да правиш посед на топка против Реал,не можеш да игра 4-2-3-1 или 4-3-2-1.
За мали тимови како Партизан и остали најпрепорачливо е да се игра 4-5-1,но само против големите тимови.
Со помалите тимови од Партизан можеш да ги фураш првите две наброени тактики.

Јас лично со Интер играм три тактики,т.е воглавно тие ги користам,но и зависи од противникот,а и играчите.
Првата сезона со Интер,финалето од ЛШ против Барса одиграв 4-5-1 и ја победив 2-0 Барселона.
Тактиката се базира на цврста одбрана со брзи средишни играчи кој брзо префрлуваат топка до напаѓачот,а и самите тргнуваат во напад.
Еве скриншотови од тактиките кој највеќе ги користам,која највеќе ти фака око,пиши и ќе поставам и team instruction,player instruction и се што ти треба.
Првава таквика ми е Мурињовата додека беше во Интер кога освои триплете.

Вторава не ме фаќај за збор,ама мислам дека ја играше златната генерација на Ајакс,ja начекав на fm base и ми фати око,најчесто неа ја користам.

И третата.

Играчите се поставени рандом.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 17:09 ---
Hot prospect играчи препорачувам Wesley,бразилско чудо од дете со 18 години,напаѓач.
Emre Can,може да игра централен дефанзивец,дмц и цм.
Junior,новиот Мајкон ( :icon_lol: ) ,исто така од Бразил.
Аmaral,може да игра исто како Emre,ама нешто појак е физички,има појак шут и подобро изведува слободни.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Дајте бе предлог за перспективен лев бек?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.597
Поени од реакции
14.421
Почнал некој со Монако ? би сакал да почнам па
Јас почнав еднаш само немав време да ја дозавршам сезоната, на 3 месеци до крајот бев на 10 бода пред вториот, уште на почетокот имаат супер тим со кој без проблем можеш да се пласираш во прва лига, а и тимот е супре, со неколку засилувања и добра тактика во втората сезона лесно можеш да фатиш излез во Европа ..

Г

Гучи

Гостин
Дајте бе предлог за перспективен лев бек?
Fabricio од Атлетико Перанезе го земав ко слободен уште во јануари 2012. Може лев и централен да игра.

2.jpg

Иначе и запнав и ја завршив сезоната со Сосиедад. 3то место, fuck yeah :D

1.jpg

Сеа летово ги земав Палоски (слободен), Адам Џонсон (6 мил.), Де Силвестри (2.3), Басонг (3.4) и Рондон (15 мил.) сите од трансфер листа :) И спремен сум за ЛШ.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
После неколку месечна пауза од ФМ,се вратив да го доиграм сејфот со Портсмут.
Прва сезона завршив 3то место во последно коло не изборив директен пласман за во ПЛ (n)(предвидено 15то)
Во плеј оф ги поминав Мидлзбру со вкупен резултат од 5-2(1-2,4-0) сега го чекам подобриот од дуелот Кардиф Бирминегем за во финале :icon_mrgr:
Подетално подоцна... :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Да се пофалам ме отпуштија од Челзи :D.
Нова екипа ќе одберам за некоја мин. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Влегов во ПЛ :D
деновиве ќе напишам повеќе за цела сезона :)

Kajgana Shop

На врв Bottom