Football Manager 2012 - Општа дискусија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Овие Јунајтед ни господ неможе да ги победи, колку и да сум добар ме ништат секоја утакмица, Руни без два гола не е. :mad::mad::mad:
Јас па со Евертон немам пораз против нив, и 6-1 дури тепав, :pos: едно нерешено само што ми квари просек 1-1 :) Сеа ќе постирам тимот.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Јас па со Евертон немам пораз против нив, и 6-1 дури тепав, :pos: едно нерешено само што ми квари просек 1-1 :) Сеа ќе постирам тимот.
Моментот, кога се бориш за седмо место(играм со Фулам) и три утакмици пред крај ти доаѓаат Јунајтед.Заводувам 2:1, ама проклетињите ми прават 2:5 и ништо од седмото место.Ке дремам наредна сезона без Европа изгледа. :(

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Ај кажете некој добар CM.. Се борев сеа да го земам Стротман ама овој ми ја одби понудата и ми отиде во Сандерленд!

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Моментот, кога се бориш за седмо место(играм со Фулам) и три утакмици пред крај ти доаѓаат Јунајтед.Заводувам 2:1, ама проклетињите ми прават 2:5 и ништо од седмото место.Ке дремам наредна сезона без Европа изгледа. :(
Пробај освои го Карлинг, или па ФА, јас така се извадив првата сезона да играм во ЛЕ, ФА купот го освоив, све некои умрени ми се паѓаа и искористив. :) А колку се јаки па Фулам кај мене :eek:

Првата сезона скоро и да немаше буџет во Евертон за трансфери а буџетот за плати да не зборам, беше некаде 700,000 евра. Па и уште првиот ден од кога почна играта ме пречека агентот на Бејнс за побогат договор :eek: Искрено не знам како успеав да го задржам во тим целово ова време. Го позајмив овој Кастињос од Интер што беше добра позајмица а од овој Пивковски и по 4 сезони ич не сум задоволна, многу споро се развива, за на клупа максимум. Ќе ме ставеа на клада кога го продадов овој Кејхил ама мој совет ако некогаш играте со Евертон, продадете го одма затоа што кондиционо е премногу слаб, не може да игра секој натпревар, барем ќе му извадите добри пари на 32 години. Голманиве резервни не ми требаа, Хауард беше одличен и гледав да ги тргнам од платен список и да земам некоја пара од нив.
На крајот од сезоната завршив седма без никој позначаен успех затоа што имав премалку фудбалери :(

prvasezona.PNG

Е, вторава сезона дојде некој денар од ТВ правата плус тие 6 милиони што ги заштедив :icon_lol: па се што купив досега сеуште ми е во прв тим освен Лавеци кој тука го начекав на трансфер листа ама после го продадов затоа што почна кондиционо да слабее, 32 години направи и Атлетико понудија 10 милиона негде мислам за него. Сите што ги гледате тука во ins, распалија, а во outs тие што се влечеа на позајмици цело време да не цицаат пари. Успеав тука да го освојам ФА купот и да се пласирам во ЛЕ, каде што ги пројдов квалификациите и групите ама после во нокаут фазата изгубив од Вердер. Штета што имав премногу повреди во клучните натпревари, можев да го пројдам и Вердер но што е тука е.

vtorasezona.PNG

Еден натпревар летото го оставив на асистентот и отидов на одмор, кога се лоадираше играта, што да видам, Тотенхем дале пари колку што била клаузулата за Фелаини и си го купија :eek: Бушман глуп, па и го прифати нивниот договор и после 6 месеца дремеше на клупа, мисир :D Како и да е, сакав да го земам МВила ама не сакаше да преговара со мене :notworthy:, па морав да се справувам со лоповите Бенфика за Хави Гарсија. Не ги жалам и овие 40.5 милиона затоа што Гриезман е меѓу најдобрите леви крила во играва заедно со Ешли Јанг и Герет Бејл (од тоа што имам играно јас). Подобар е Гарсија од Фелаини, ако некогаш се двоумите за купување, Фелаини е подобар од Гарсија само за голови од корнер, Гарсија е покомплетен, краде топки, прави и асистенциии, дава и голови и со глава и од далечина. Завршив трето место тука и го освоив Карлинг, не можеше да се справам со Манчестерите, последните 10 натпревари од лигата се победи им беа. :tapp:

tretasezona.PNG

Време беше да се испрати Хауард од Гудисон со 35 години и да се донесе тер Штеген. Сакав прво Адлер ама не сакаше да преговара ботот, исто имаше еден талент во Јунајтед ама има ривалство помеѓу клубовите од Манчестер и Ливерпул (без разлика кои) и играчите не сакаат да доаѓаат со трансфер а за позајмица не дава ни клубот. Арсенал го купи еден тајкун и стави све што можеше на распродажба па го собрав Џеки како Влав на бувљак :D Овие другиве се регени - таленти. Ја освоив лигата конечно заедно со ФА Купот и во Шилдот покасно загубив од Сити 1-0.

cetvrta.PNG

Го пуштив Лавеци, бараше голема плата, 120,000 а видов дека АОЧ е на трансфер листа од тајкунот на Арсенал и го прибрав и него (одлично се покажува, има 20 години) и Чалоба од Челзи како замена за Хајтина/Јагјелка затоа што више горе доле ќе станат дедовци :D Земете го ако ви треба дефанзивец затоа што може и како стопер и како DM а мислам дека може и како бек, плус како ДМ прави и асистенции, за разлика од Фелаини.

pettasezona.PNG

Еве ми го и конечниот состав, вака ми изгледа најсилната постава мада и Jose Baxter е исклучителен фудбалер како АМC, како и Ross Barkley како DM.

sostav.PNG

Наредното лето ќе си оди Бејнс затоа што веќе губи од снагата и за да се извлечат што повеќе пари додека може :D

Еве ми ги и тие 6-1 со Јунајтед, само не ми ги прикажува стрелците кога кликам па затоа вака

manutd.PNG

Него ова прв пат го видов кај некој фудбалер кога се купува, фановите на Челзи беа радосни Чалоба што си отишол а колку само добри партии прикажува :tapp:

Capture.PNG

Бајдвеј сејфов ми е како пародија некоја, секој месец се дешава нешто на кое мораш да се изнасмееш :pos: Михајловиќ е менаџер на Јунајтед, Арсенал го купи еден словачки тајкун, секоја година дава по 115 милиони за трошење и го отпушти Венгер и го донесе Мурињо. Сега Арсенал собира се можно по клубовиве и сите што беа како Џеки, Чембрлен, Кошелни, Шчежни се на продажба. Го донесе Мурињо како менаџер, Венгер отиде во Ливерпул а пред тоа сезоната Ливерпул отпаднаa од лигата :pos::pos:

wtfff.PNG

Немогуче :pos:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Абе преседателот ми го продаде сам на своја глава еден од левите бекови т.е Џек Робинсон, а тој ми беше во долгорочни планови! За да биде мизеријата поголема го даде само за 15 милиони евра....му доаѓале многу. Ах бе глупак...затоа сега нон-стоп ќе барам подобрување на условите за тренинг, за младинците...сешто ќе му барам на поквареното копиле!

Леле како ме изнервира...:eek:

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Овие Јунајтед ни господ неможе да ги победи, колку и да сум добар ме ништат секоја утакмица, Руни без два гола не е. :mad::mad::mad:
Хахахаха не ме зезај брат со Партизан нив ќе ги победам :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Абе само мене после 2-3 сезони не ми се игра или ? брзо здосадува (n)

P

PewDiePie

Гостин
Абе само мене после 2-3 сезони не ми се игра или ? брзо здосадува (n)
Само тебе,баш после неколку сезони станува поинтересно нови таленти излегуваат. :D

Јас после 4 сезони на стигање само до 1/8 во Л.Ш. со Копенхаген во 5-та ја освоив.
Income 103m. таа сезона и газдата ме почасти со 40м трансфер буџет со кој си земав екстра голман и срушив клубски рекорд за средњак вреден 20м.
Ги одбив Белгија,Америка и Шведска....што знам не ми е филм сега за сега да водам репрезентација. :)

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Го има некој земено Iker Muniain ?? Се покажува добро како напаѓач да знам да фрлам ли кеш ?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Почнал некој со Монако ? би сакал да почнам па мислев некој искуство да не има да каже :)
--- надополнето: 24 мај 2012 во 14:13 ---
Играј со некој утепан тим ќе видиш како ќе ти дојде интересно :)
таман пиша во исто време помислив на Монако :)

Д Малиот

Нинџа лепотан!
Член од
25 јануари 2009
Мислења
296
Поени од реакции
43
Го има некој земено Iker Muniain ?? Се покажува добро како напаѓач да знам да фрлам ли кеш ?
Најчесто го играв како лево крило на 4-5-1 формација со Сандро/Паркер као DM, MC обично Ливермор и Модриќ ( нормално со измени ) и малце понапред Муњаин на лево и обично Ленон на десно.
Знае да се повреди првата сезона али ќе ги оправда парите у секој случај.
Попат можеш и Ryan Williams кој моментално е у Фулам ( ако си прва сезона без пач игра у Портсмут ). Детето се развива у ѕвер а може да игра шпиц и десно крило.
Муњаин 3 сезони го играв на лево крило ( колку што и играв у Тотенхем ) а Вилијамс 2ра полусезона на втора сезона и 3та сезона ми стана стандарден. Souleymane Coulibaly исто е добар мада не му дадов шанса да заигра за прв тим. 16 годинки си има детето у прва сезона ;)
Исто ако си ја овозможил и прва белгијска ѕирни го Ацика Трајковски од Зулте Варегем - додека играв со нив ( претходниот сејв кој ми се сјеба ) си газеше малиот, скаутиве у Тотенхем ептен го сакаа али он нејќеше да игра у Тотенхем

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Овие Лион комплекси ми набиваат...
--- надополнето: 24 мај 2012 во 15:14 ---
Ова е неверојатно..

Kajgana Shop