Почнав со Чартлон од втора лига (фактички трета му доаѓа), првата сезона преку плеј-оф ги внесов во прва лига, исто и во втората сезона со неколку засилувања успеав да ги внесам во Премиер лига, и пак преку плеј-оф. Во втората сезона не успеав да се пласирам директно во Премиер лигата затоа што во најважниот дел од сезоната ми се повредија неколку клучни играчи и киксав со аутсајдери, додека пак тимовите од горниот дел на табелата си ги тепав без проблем, така и поминав во плејофот.
Еве ги трансферите од втората сезонa:
Еве и од третата (тековна) сезона:
Она што им го ветив на бордот, дека ќе завршам некаде на средина на табелата, мислам дека ќе го остварам, надеж за тоа ми е и првиот натпревар кој го одиграв во Премиер лига, победа од 1 - 5 против Барнли.
п.с ај едно може за вас аматерско прашање, значи Менаџер ја играм добри 4-5 години, али никогаш не сум имал навика да купувам играчи на рати. Е сеа да ве прашам како одат тие работи, колку да му понудам на играчот , на пример ако играчот е 5 милиони, колку да му понудам одма, а колку на рати, од прилика како идат тие работи за да другиот клуб го прифати трансферот ? Знам дека можеби глупо звучи прашањево, али реков никогаш не сум имал навика така да ги купувам играчите, а и не сум се заинтересирал повеќе.