Football Manager 2012 - Општа дискусија

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Куп, небитна утакмица. Научно до кажано е, дека не може да се победи Барселона.

Се заебавам, свака част :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.609
Поени од реакции
14.461
Почнав со Чартлон од втора лига (фактички трета му доаѓа), првата сезона преку плеј-оф ги внесов во прва лига, исто и во втората сезона со неколку засилувања успеав да ги внесам во Премиер лига, и пак преку плеј-оф. Во втората сезона не успеав да се пласирам директно во Премиер лигата затоа што во најважниот дел од сезоната ми се повредија неколку клучни играчи и киксав со аутсајдери, додека пак тимовите од горниот дел на табелата си ги тепав без проблем, така и поминав во плејофот.

Еве ги трансферите од втората сезонa:

Еве и од третата (тековна) сезона:

Она што им го ветив на бордот, дека ќе завршам некаде на средина на табелата, мислам дека ќе го остварам, надеж за тоа ми е и првиот натпревар кој го одиграв во Премиер лига, победа од 1 - 5 против Барнли.

п.с ај едно може за вас аматерско прашање, значи Менаџер ја играм добри 4-5 години, али никогаш не сум имал навика да купувам играчи на рати. Е сеа да ве прашам како одат тие работи, колку да му понудам на играчот , на пример ако играчот е 5 милиони, колку да му понудам одма, а колку на рати, од прилика како идат тие работи за да другиот клуб го прифати трансферот ? Знам дека можеби глупо звучи прашањево, али реков никогаш не сум имал навика така да ги купувам играчите, а и не сум се заинтересирал повеќе. :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
п.с ај едно може за вас аматерско прашање, значи Менаџер ја играм добри 4-5 години, али никогаш не сум имал навика да купувам играчи на рати. Е сеа да ве прашам како одат тие работи, колку да му понудам на играчот , на пример ако играчот е 5 милиони, колку да му понудам одма, а колку на рати, од прилика како идат тие работи за да другиот клуб го прифати трансферот ? Знам дека можеби глупо звучи прашањево, али реков никогаш не сум имал навика така да ги купувам играчите, а и не сум се заинтересирал повеќе. :)
Па можеш одма да не им дадеш ништо туку се на рати да плаќаш. За другиот клуб да го прифати трансферот нема нешто посебно, се е исто како и од плаќањето кеш. Јас комбинирам и со клаузулите значи со тие после одреден број на голови кој ќе го даде играчот да им платам одредена сума пари, па после одреден број на настапи итн.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Откако ги водам ФК.Работнички веќе 4 сезони во сите ја имам освоено шампионската титула и 2 купа досега и 3 супер купови .. првата сезона несмеев да играм во лига на шампиони и паузирав .. во наредните 2 влегов во групната фаза али немав среќа во групите и завршував последен .. имав неколку нерешени резултати .. и еве во четвртата сезона се пласирав повторно во групната фаза . противници ми се Челзи , Вердер , Порто. Првата победа во лига на шампиони беше со Вердер дома 3-2
FK Rabotnički v Werder Bremen (Split View).png
Следната утакмица со Челзи на гости изгубив 3-2 ..
Имам играч на кој му истекува договорот после оваа сезона али ми бара големо покачување на платата од 1к неделно бара да му давам 9к што е многу .. најскапо платен ми е еден германец со 3к .. дали да го продадам ?
--- надополнето: 30 април 2012 во 13:52 ---
Падна и Порто :D
FK Rabotnički v FCP (Split View).png

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ај коа почнавме со победите против Милан (доста е заебано да си навиваш да ти изгуби омилениот клуб :D )

Победа во осминафинале во ЛШ, стварно неочекувано па и високо...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А го има ли некој пробано челинџот со Сан Марино да се пласира на светско? :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
А го има ли некој пробано челинџот со Сан Марино да се пласира на светско? :D
Плус клубот Сан Марино? Тоа ти е предизвик, 50 сезони да поминеш онака. Тешко некој да се нафати, стварно е безмислено. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Плус клубот Сан Марино? Тоа ти е предизвик, 50 сезони да поминеш онака. Тешко некој да се нафати, стварно е безмислено. :D
Ко типот што играл само со клубови од Кореа, derp ако не се лажам постираше принтскрин :pos:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Со нерешениот резултат против Вердер на гости се пласирав во осминафиналето со Работнички после 4 сезона .. Werder Bremen v FK Rabotnički (Split View).png

Kajgana Shop

На врв Bottom