Затоа барам десен бек зашто во случај да ми се повреди Овомојела да имам со кој да го заменам, зашто од одбранбениве нема ниту еден што исто така игра десен бек. Иначе Сантана ко продадов со тие пари земав едно лево крило од Динамо заборавив како му беше името. Ми изгледаш како да имаш играно со Дортмунд ќе можеш да ми кажеш со која формација да почнам. Зашто од 2 кола, првото со Волзбург изгубив дома 1-2, а второто ги тепав Келн 2-3 така да малце потешко ќе ми иде зашто сум ептен, ептен почетник во играва.
Во првата сезона најчесто играв 4-2-3-1 со 2 цм, 1 ам, и две крила... многу поретко 4-5-1 со обратен триаголник во средина т.е. со ДМ место АМ.
Иако помошникот ми сугерираше да играм 4-1-2-1-2 дијамант. Али мрзам формации без ширина, па го игнорирав.. А подоцна и го избркав од клубот...

Сахин со Некунам(или Кел/Бендер) во средина, првиот advanced playmaker- support, a вториов deep laying playmaker- support, зависи и колкав е просторот меѓу средината и одбраната, ако играм со висока одбранбена линија, тогаш не ми треба deep laying playmaker, па го ставам и него advanced playmaker, а и зависи шо играч користам... Затоа и го земав Некунам на позајмица, пошо другите двајца играчи во тимот шо може да играат на тоа место се класични ДМ-и.
А Florian Kringe и тој стариот бразилецот ми се бунеа за тешкиот тренинг па ги пратив во втор тим, нека се бунат таму...

Го земав и Масуд од позајмица од Осасуна , исто Иранец ко Некунам, само шо и на типов не му свиѓаше мојот напорен тренинг, сепак вршеше работа.
Во одбрана два напаѓачки wing back-а , Деде/Шмелцер и Овомојела/Пишчек. Против појаки екипи и појаки крила, ги играв ко full backs... Хамелс на ЦД како ball playing defender- defend, a Суботич central defender - defend.
Двe крила inside forward -attack најчесто, или winger atack поретко... и Аdvanced forward напаѓач.
На АМ имав најголеми проблеми пошо двајцата кандидати се млади играчи и непредвидливи, освен Кагава и Геце, го играв и Зидан таму кога се врати од повреда, Масуд, Сахин, па и Левандовски... Со advanced playmaker - attack најчесто...
Играв Control со Very Fluid philosophy, со more roaming и press more опции... Со look for overlap shout обавезно на натпревар , другите по потреба...
И да, на почеток, ги сменив местата на капитените, Сахин го ставив капитен а Кел заменик.

Не чепкав нишо за корнерите, затоа што Хамелс растури од корнери на почеток на сезона а на крај имаше 15 гола дадено, сите од корнер.
Втора сезона сменив на втората варијанта, 4-5-1, затоа што 90% од екипите играа 4-2-3-1.
И тек тогаш започна газење...