Football Manager 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Ивица ЈМК
  • Време на започнување Време на започнување
Почнав со Дортмунд, се е ок, само ако може да ми каже некој добар десен бек и некое добро лево крило за не многу пари.

Земи било кој од Рафаел/Фабио од Манчестер, ѕверови стануваат понатаму, со нив играм јас, не купувам бекови на 11ката, супер се :)
--- надополнето: May 31, 2011 11:22 PM ---
Овие интер не се арни давам 40 милиони за пандев не ми го пуштаат у манчестер , демек им бил у прва постава :place:

Е ова не ми се допаѓа во играва, не можеш играч да купиш. Со новиов пач ај се подобри ситуацијата за продавање играчи, кога го нудиш ти го гледаат и се интересираат за играчот, на претходните и за милион дури никој не даваше понуди.

Има еден бразилец мислам 16 години има..Romario. еден од подобрите десни бекови.

^ nope. 2016 година сум и типот sucks.
Кај мене не се разви како добар десен бек. Кај мене е Nuno Santos е оној кој царува на десната бековска позиција.
Ромарио го продав за 1.4м... колку да земам нешто од него да не си оди за џабе.

^ nope. 2016 година сум и типот sucks.
Кај мене не се разви како добар десен бек. Кај мене е Nuno Santos е оној кој царува на десната бековска позиција.
Ромарио го продав за 1.4м... колку да земам нешто од него да не си оди за џабе.
хаха како бе така..ја играм сеа 2018/19 а пред 2-3 сезони реал, барса ми нудеа 40 милиони за него :) и ги одбив.

хаха како бе така..ја играм сеа 2018/19 а пред 2-3 сезони реал, барса ми нудеа 40 милиони за него :) и ги одбив.
Епа гледаш... зависи каде и кога како :)
Ти велам, кај мене беше 3-4 сезони. Едвај му најдов клуб, дури не сакаа ни на позајмица да го земат, кога и ќе му ја плаќав платата јас. Жалниот се врати пак во Бразил. :)

Почнав со Дортмунд, се е ок, само ако може да ми каже некој добар десен бек и некое добро лево крило за не многу пари.
Звер е Гроскројц лево, дај му шанса првата сезона.... во Декември земи го Диего Кастро, му истекува договорот, и си завршил работа...
Добар десен бек тешко за тие пари шо ти ги даваат.... :)
Иако немав проблеми со Пишчек и Овомојела на таа позиција... Дури и Пишчек се снајде боље иако е крило... Во декември го земав Џонатан од Сантос, солидно бекче за без пари, боље од двајцава шо ги имаш.
На ЦБ си осигуран доживотно... Хамелс и Суботич се ѕверови. Замената (Сантана) ти е очајна, али јебига се нема пари за нешо боље. За втората сезона барај некој добар ЦБ за замена, ја го земав Pietro Accardi од Сампдорија за пола милион, одличен е за тие пари...
Нури во средина владее... Ако играш со 2 ЦМ и еден ДМ или АМ ке ти фали некој со подобра техника, кој ке знае да подаде топка покрај Нури... А пари слабо... Го имаш на располагање Некунам од Осасуна, на позајмица ќе ти заврши голема работа. Со Кел и Бендер ДМ ти е покриено, со Кагава и Геце АМ ти е покриено. Геце е вондеркид, давај му шанса кога можеш, ке прерасне во ѕвер за некоја година...
Во напад си покриен ако играш со еден напагач, ако не, мораш да се засилуваш... Десно крило исто колку толку покриено со повеќе играчи, Кагава и Геце можат да играат и лево и десно, а и Пишчек може да зврши работа десно. Голман солиден.
Прва сезона место во ЛШ не ти бега, плус купот. Можеш и на титула да идеш, зависи Баерн како ке биде расположен. :cautious:
За втора сезона зимај добар партнер за Нури и газиш. Witsel на пример за 4 милки...

Звер е Гроскројц лево, дај му шанса првата сезона.... во Декември земи го Диего Кастро, му истекува договорот, и си завршил работа...
Добар десен бек тешко за тие пари шо ти ги даваат.... :)
Иако немав проблеми со Пишчек и Овомојела на таа позиција... Дури и Пишчек се снајде боље иако е крило... Во декември го земав Џонатан од Сантос, солидно бекче за без пари, боље од двајцава шо ги имаш.
На ЦБ си осигуран доживотно... Хамелс и Суботич се ѕверови. Замената (Сантана) ти е очајна, али јебига се нема пари за нешо боље. За втората сезона барај некој добар ЦБ за замена, ја го земав Pietro Accardi од Сампдорија за пола милион, одличен е за тие пари...
Нури во средина владее... Ако играш со 2 ЦМ и еден ДМ или АМ ке ти фали некој со подобра техника, кој ке знае да подаде топка покрај Нури... А пари слабо... Го имаш на располагање Некунам од Осасуна, на позајмица ќе ти заврши голема работа. Со Кел и Бендер ДМ ти е покриено, со Кагава и Геце АМ ти е покриено. Геце е вондеркид, давај му шанса кога можеш, ке прерасне во ѕвер за некоја година...
Во напад си покриен ако играш со еден напагач, ако не, мораш да се засилуваш... Десно крило исто колку толку покриено со повеќе играчи, Кагава и Геце можат да играат и лево и десно, а и Пишчек може да зврши работа десно. Голман солиден.
Прва сезона место во ЛШ не ти бега, плус купот. Можеш и на титула да идеш, зависи Баерн како ке биде расположен. :cautious:
За втора сезона зимај добар партнер за Нури и газиш. Witsel на пример за 4 милки...

Затоа барам десен бек зашто во случај да ми се повреди Овомојела да имам со кој да го заменам, зашто од одбранбениве нема ниту еден што исто така игра десен бек. Иначе Сантана ко продадов со тие пари земав едно лево крило од Динамо заборавив како му беше името. Ми изгледаш како да имаш играно со Дортмунд ќе можеш да ми кажеш со која формација да почнам. Зашто од 2 кола, првото со Волзбург изгубив дома 1-2, а второто ги тепав Келн 2-3 така да малце потешко ќе ми иде зашто сум ептен, ептен почетник во играва.

десен бек денис апија од монако. на почетокот вреди околу 2 мил а е одличен

за крило земиго педро моралес од динамо загреб до кај 600к ке го земес а многу е јак

И креативец у средина има еден многу јак од Ајакс, Ouasim Bouy..вондеркид е ;)

Затоа барам десен бек зашто во случај да ми се повреди Овомојела да имам со кој да го заменам, зашто од одбранбениве нема ниту еден што исто така игра десен бек. Иначе Сантана ко продадов со тие пари земав едно лево крило од Динамо заборавив како му беше името. Ми изгледаш како да имаш играно со Дортмунд ќе можеш да ми кажеш со која формација да почнам. Зашто од 2 кола, првото со Волзбург изгубив дома 1-2, а второто ги тепав Келн 2-3 така да малце потешко ќе ми иде зашто сум ептен, ептен почетник во играва.

Во првата сезона најчесто играв 4-2-3-1 со 2 цм, 1 ам, и две крила... многу поретко 4-5-1 со обратен триаголник во средина т.е. со ДМ место АМ.
Иако помошникот ми сугерираше да играм 4-1-2-1-2 дијамант. Али мрзам формации без ширина, па го игнорирав.. А подоцна и го избркав од клубот...:D
Сахин со Некунам(или Кел/Бендер) во средина, првиот advanced playmaker- support, a вториов deep laying playmaker- support, зависи и колкав е просторот меѓу средината и одбраната, ако играм со висока одбранбена линија, тогаш не ми треба deep laying playmaker, па го ставам и него advanced playmaker, а и зависи шо играч користам... Затоа и го земав Некунам на позајмица, пошо другите двајца играчи во тимот шо може да играат на тоа место се класични ДМ-и.
А Florian Kringe и тој стариот бразилецот ми се бунеа за тешкиот тренинг па ги пратив во втор тим, нека се бунат таму... :sneaky:
Го земав и Масуд од позајмица од Осасуна , исто Иранец ко Некунам, само шо и на типов не му свиѓаше мојот напорен тренинг, сепак вршеше работа.
Во одбрана два напаѓачки wing back-а , Деде/Шмелцер и Овомојела/Пишчек. Против појаки екипи и појаки крила, ги играв ко full backs... Хамелс на ЦД како ball playing defender- defend, a Суботич central defender - defend.
Двe крила inside forward -attack најчесто, или winger atack поретко... и Аdvanced forward напаѓач.
На АМ имав најголеми проблеми пошо двајцата кандидати се млади играчи и непредвидливи, освен Кагава и Геце, го играв и Зидан таму кога се врати од повреда, Масуд, Сахин, па и Левандовски... Со advanced playmaker - attack најчесто...

Играв Control со Very Fluid philosophy, со more roaming и press more опции... Со look for overlap shout обавезно на натпревар , другите по потреба...
И да, на почеток, ги сменив местата на капитените, Сахин го ставив капитен а Кел заменик. :)
Не чепкав нишо за корнерите, затоа што Хамелс растури од корнери на почеток на сезона а на крај имаше 15 гола дадено, сите од корнер.

Втора сезона сменив на втората варијанта, 4-5-1, затоа што 90% од екипите играа 4-2-3-1.
И тек тогаш започна газење... :love:

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Ако ви се верува, првата сезона во Дортмунд десен бек ми беше Попов :)))))))

Јас моментално со Тотенхем играм, десен бек Лоренцо Де Силвестри од Фиорентина и лев бек Иван Обрадовиќ од Сарагоса го зедов мислам...

Момци ај ве молам некој што ја има нашата лига нека ми ја прати во ПП и кажете на кој пач е направена да знам за тактика која да ја употребам.

Back
На врв Bottom