Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Ако има некој сервисер на форумот да ми каже колку би ме чинело промена на дисплејот на Самсунг Гугл Нексус С, ми падна и се напука малку :)...

Колку ке ме чини декодирање на nokia asha 300.Цена по ПП :)

Би сакал да прашам дали во Вип имаат мини сим картички? Доколку немаат дали е можно "нормалната" сим картичка да се модифицира во мини сим картичка?

Би сакал да прашам дали во Вип имаат мини сим картички? Доколку немаат дали е можно "нормалната" сим картичка да се модифицира во мини сим картичка?

Мислиш микросим како за 4ката ајфон, сгс3 и слично
може обичната со клешта за микросим се кастрира без проблем, отиди во некоја мобилара ќе ти ја штракнат

Ми падна телефонот во вода. :confused: Го исушив се, нели два дена не го вклучував...И сеа ми се вклучува ама после 5 минути се исклучува. Чаре некое има?

Ми падна телефонот во вода. :confused: Го исушив се, нели два дена не го вклучував...И сеа ми се вклучува ама после 5 минути се исклучува. Чаре некое има?

Однеси го на сервис да го исчистат убаво внатре плочата итн ... за што тел. се работи?

остави го сам по себе да се исуши неколку дена на собна температура.Никако со фен или со други средтсва да го грееш.Не еднаш ми паднал телефон по езера,кади,фонтани :)
--- надополнето: 13 септември 2012 во 01:38 ---
остави го сам по себе да се исуши неколку дена на собна температура.Никако со фен или со други средтсва да го грееш.Не еднаш ми паднал телефон по езера,кади,фонтани :)
отвори го....мислам капакот батеријата и сл. за и остави го по фиоки негде.Извади го за неколку дена пак па пробај

Дечки, ја пополека се спремам за Samsung Galaxy Note N7000... уште малку и ќе пристигне. Ова ќе ми биде прво искуство со Samsung смарт телефон. Со HTC-во немав маки, се научив брзо... се надевам и со ова.

Па затоа, ми треба добро туторјалче за флешување на ром... некој ако веќе има искуство со Note-ов N7000 да прати некој туторијал за флешување на custom ромови.

И ако може некој да ми објасни како оди тоа со ставање на официјални ромови односно дали се инсталираат на истиот начин со custom ромовите? И линке ако може до официјалните ромови.

Фала :)

Имам Alcatel VIP Droid ама ми падна и ми пукна дисплејот мислам незанам дали е точно баш дисплејот оти се си работи најнормално и тачот и дисплејот само што е скршен прашав по сервисите во велес ми велат дека неможе да се најде touchscreen за него и незнаат од прилика колку би ме чинело. Има ли некој информација дали може да се најде touchscreen и колку би ме чинело ?

пикни го во куп ориз и нека одстои околу 5-6часа и ќе станува како сув барут но пред тоа најпрвин извади ја батеријата и затвори капакот тогаш пикни го во оризот исто како соларникот што ставаш оризот в внатре така солот е сув долго време:) јас така направив на мојот нокиа порано:D

пикни го во куп ориз и нека одстои околу 5-6часа и ќе станува како сув барут но пред тоа најпрвин извади ја батеријата и затвори капакот тогаш пикни го во оризот исто како соларникот што ставаш оризот в внатре така солот е сув долго време:) јас така направив на мојот нокиа порано:D

Значи го остадов така, го вклучив после 3-4 дена, работеше се убаво додека не го наполнав....сега ми губи контакт, вклучен е ама од време на време губи контакт. Има чаре? Да го носам на сервис некаде?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom