Фк.Пелистер - Фк.Вардар 19Коло 1МФЛ 3.3.2013г. Недела 14 час Битола

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Bt
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го добие вечното дерби ?

• Вкупно гласачи
    101
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
за вакво скопје ми збораш????? во чаир ви се .....
Прегледај го приврзокот 59341
--- надополнето: 2 март 2013 во 12:38 ---
за вакво скопје ми збораш????? во чаир ви се .....Прегледај го приврзокот 59341
Допиши си де, „му се ебат сестрите од кабриолетите “

Кое препуцавање е ова на база Анти Битола, Анти Скопје значи катастрофа....нека се базира на клубови и на навивачки групи зошто Битола немала ова а Скопје има она е муабет за мали деца. Премногу поделба се прави на народ што едвај опстоил јас кажувам за мене лично ми смета што навивачиве од двата табора пред се се Скопјани и Битолчани а после Македонци. Во стил Битола нема Мек Доналдс ај ќе им се смееме. Мислам подебилно од најавана со Мекдоналдс-от и Трговските не сум слушнал....и со тракторот. Па Скопје е главен град ќе има се нормално секој си е горд од каде е него многу е глупаво.
Или некој од Маџари, Ченто и Драчево да му кажува на некој од Битола од сред Центар што секој ден е на Широк сокак и прави шема дека е сељак. Што е мерило за сељак? Доаѓа на пример во Битола некој од Драчево и му вика дека е сељак...по кој критериум не ми е јасно? Дека зборат на дијалект? Дека се град со 100.000 жители а не 800.000?
И кај едните има сељаци што мешаат ајвар и кај другите. И кај едните има фраери со коли и што шибаат јаки женски и кај другите. Зошто мора едниве да се прикажуваат како сељаци а другиве пример зборам од Маџари и Драчево што да ги истресеш 5 денари немаат им вика сељаци?! Тоа неможам да го сконтам...

Иначе најверојатно ќе бидам присутен на натпреварот со двајца другари со наш превоз. Очекувам топ атмосфера и нека победи најдобриот :).
Памтете ми го муабетов или Пелистер ќе тепа со 1-0 или 1-1 завршува со гол во последните минути. Моја претпоставка сеа колку е точно...:D
Па тоа е ради искомплексирансота на овие злениве, затоа и се базира дербиво на анти Битола и Анти Скопје,инаку како конкуренти далеку ни се они од конкуренти ни имаат титула освено ни пак можат да не победат 30+ утакмици само 6 пати не теапле и тоа ли е дербби.
За мене дерби е против Слога ем се базира на национална основа ама и барем клубовите си биле конкуренти,а овие далеку се злеенвие од Вардар.

за вакво скопје ми збораш????? во чаир ви се .....
--- надополнето: 2 март 2013 во 12:38 ---
за вакво скопје ми збораш????? во чаир ви се .....Прегледај го приврзокот 59341

МЕТРОПОЛА бе друже се има. Подобро да има него крави да ми се шетаат по „населбите“. Во чаир повеќе вашите вршат работа кога ќе им снема пари и ајвар на крај на месецот.

МЕТРОПОЛА бе друже се има. Подобро да има него крави да ми се шетаат по „населбите“. Во чаир повеќе вашите вршат работа кога ќе им снема пари и ајвар на крај на месецот.
абе селанец кај имаш ти појдено надвор од државата па да ги видиш другите метрополи...

абе селанец кај имаш ти појдено надвор од државата па да ги видиш другите метрополи...

Најде кој да збори. Си излегол ти од село? Арно што приоритет беше цела МКД да има интернет иначе и за тоа ќе чекавте до 2020...

Лелелелел кој муабет го тепате :pos::pos::pos::pos::pos: прснаф еј , иначе утре 1-3 за Вардар очекувам Џиџи да го извади газето од гомна со добра победа над Пелистер во гости.

Лелелелел кој муабет го тепате :pos::pos::pos::pos::pos: прснаф еј , иначе утре 1-3 за Вардар очекувам Џиџи да го извади газето од гомна со добра победа над Пелистер во гости.
Срамота е да изгубиме утре бе, од тим со 60 000 евра буџет не ме заебавај ако изгуби утре Џиџи нека си остане во Битола или од Битолскиот аердорм нека лета за Манчестер одма нека не се враќа во Скопје поубаво.

Многу сте ретардирани..сте се фатиле за градовите да ги споредувате наместо за фудбал да правите муабет..па нормално дека Скопје ја мачка Битола во секој поглед и ние тоа го признаваме..нормално дека Битола е најзабатален град и слепо црево на Македонија ама за тоа не сме ние криви граѓаните туку тие што се на власт..додуша пак криви сме..го гласаме онај кепецот за градоначалник што му се ебат двете ќерки во скопје да му ебам мамицата негова..ама тое ко има овци ќе стрижат..се живо диво испикаа на работа и сега убо на сите му е..јбг животната егзистенција е побитна од љубовта кон клубот ..затоа Битола ќе остани најзабатален град..ама тоа дека се селани се чисти глупости...додуша секаде има селани ако гледаме така ама Скопје дека поголем град ги има во поголем број и то е то...инаку Чкембари има од секаде ама најголем број доаѓаат од населбите Бајро и Јенимале

Многу сте ретардирани..сте се фатиле за градовите да ги споредувате наместо за фудбал да правите муабет..па нормално дека Скопје ја мачка Битола во секој поглед и ние тоа го признаваме..нормално дека Битола е најзабатален град и слепо црево на Македонија ама за тоа не сме ние криви граѓаните туку тие што се на власт..додуша пак криви сме..го гласаме онај кепецот за градоначалник што му се ебат двете ќерки во скопје да му ебам мамицата негова..ама тое ко има овци ќе стрижат..се живо диво испикаа на работа и сега убо на сите му е..јбг животната егзистенција е побитна од љубовта кон клубот ..затоа Битола ќе остани најзабатален град..ама тоа дека се селани се чисти глупости...додуша секаде има селани ако гледаме така ама Скопје дека поголем град ги има во поголем број и то е то...инаку Чкембари има од секаде ама најголем број доаѓаат од населбите Бајро и Јенимале

Селанец и сељак, има разлика. Второто е карактерна особина.

:cuc:

Нема потреба од карање, искрено мене дербиво ми е во сенка на случувањата од вчера а и од тоа што ќе биде денес. Ни најмалце не ме мава еуфорија, ниту па размислувам за мечов.
Ништо чудно утре некоја местенка да ни направат после вчера, а и со тоа што сте најавиле дека само за 450 души ќе има место ќе се направат дополнителни проблеми.
Незнам колкава бројка да очекувам ама со оглед на тоа што бајаги луѓе се заинтересирани искрено очлекувам накај 600 луѓе. Со тоа што сте лимитирале на 450 од старт ни правите опструкции.
Има две варијанти или ќе го заградат убаво просторот и ќе треба еден врз друг да седиме, или нема да ги пуштаат сите па ќе има натегање цело време и џаве одење.
Врти сучи пак ние ќе бидеме поебани...

Нема потреба од карање, искрено мене дербиво ми е во сенка на случувањата од вчера а и од тоа што ќе биде денес. Ни најмалце не ме мава еуфорија, ниту па размислувам за мечов.
Ништо чудно утре некоја местенка да ни направат после вчера, а и со тоа што сте најавиле дека само за 450 души ќе има место ќе се направат дополнителни проблеми.
Незнам колкава бројка да очекувам ама со оглед на тоа што бајаги луѓе се заинтересирани искрено очлекувам накај 600 луѓе. Со тоа што сте лимитирале на 450 од старт ни правите опструкции.
Има две варијанти или ќе го заградат убаво просторот и ќе треба еден врз друг да седиме, или нема да ги пуштаат сите па ќе има натегање цело време и џаве одење.
Врти сучи пак ние ќе бидеме поебани...
Не знам шо глумите лудило со тоа 450 ?!па се знае како одеше работата значи ќе ви повторам со информации од прва рака вашиот клуб побара готување за 500 навивачи на состанокот исто и со допис до нашиот клуб вардар најави 500 навивачи што првично беше прифатено од нашиот клуб на состанокот пред некој ден во скопје но вчера по интервенција на мвр од Битола и скопје решено е да се дозволи да идите само 450 за да ви обезбедат безбедност исто така тие ви кажаа дека ќе идите со автобуси заради безбедност како и тоа на сите му е јасно дека до сега имате обезбедено само 8 автобуси и не се правете луди вие во скопје пред тргнување може да се соберите колку сакате но од 8 автобуси повеќе енма да тргнат што значи пак таа е бројката 450- до 500 навивачи !
Правен беше мубаетот кога стадионот под Тумбе кафе ќе се реновира и постават нови трибини ќе може да готувате во поглема бројка а вака сега во овие мизерни услови таа е бројката исто така заради безбедност сите столчина ги фатија од трибината наша да нема фрлање на терен што значи сите мерки се преземаат за здрави и живи да се вратите башка полиција и цпецијалци како и агенција за обезбедување и редари што значи ќе врие од кучина и до сега се преземаат најголеми мерки за безбедност како никогаш до сега се само за да можете да дојдите во Битола вие наместо да бидите благодарни што ви дозволуваме да дојдите уште малку ви било па ако вие малку не идете бе седете доам и гледајте пред тв екраните шо било ова само да плачите како мали деца и само да барате глупави оправдувања ако ви се иди идете ако не кој ве еба одете кратово или во други села и гледајте си го брандот оти нели и така ние не ви сме ривали и не сме важни а сакате да идите што повеќе во селото Битола па ако сме село што кур барате тука ?цело скопје и така е од селани и сељаци одете во така наречените ваши населби и прајте ќеиф и се разбира од другата страна на вардар ако можете
--- надополнето: 2 март 2013 во 13:46 ---
ps.денес пак цел ден скоро врни УПМ кој знае каков ќе биде утре теренот :unsure:

Изгледа не ви се јасни правилата дека 10% од картите се за гостински навивачи.

12 аутобуси.

Ако сте толку способни да обезбедете само 450 души во иднина на ГРАДСКИ толку и вие да доаѓате.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom