Фк.Пелистер - Фк.Вардар 19Коло 1МФЛ 3.3.2013г. Недела 14 час Битола

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Bt
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го добие вечното дерби ?

• Вкупно гласачи
    101
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Изгледа не ви се јасни правилата дека 10% од картите се за гостински навивачи.
Па колку што знам вашиот стадион има капацитет од 6000 луѓе?
10% = 600?
Како сега збирал 4500 викаш, а во исто време викавте против Вардар во 2008 сте биле 8 000?

Нема потреба од карање, искрено мене дербиво ми е во сенка на случувањата од вчера а и од тоа што ќе биде денес. Ни најмалце не ме мава еуфорија, ниту па размислувам за мечов.
...
Сега гледам и албанците правеле протести и проблеми така да ништо чудо по ова да не ви дозволат ич да не тргните за Битола со ваква полиција и гордана курвата за минстер се бива за жал

10% = 600?
Како сега збирал 4500 викаш, а во исто време викавте против Вардар во 2008 сте биле 8 000?
Јас колку шо знам за 5 200 е регистриран, ама ете на 450 ве ограничиле заради безбедност.
За то во 2008ма види некои слики како се седело (т.е. стоело тогаш) и ќе сфатиш како имало 8 000 луѓе. Игла да фрлеше немаше да падни од шо имаше толку народ.

10% = 600?
шо има врска бе дали 500 или 600 ќе бидите ете и 700 дојдете шо е разликата ? ви се кажува дека мвр ради безбедност не дозволува вие пак ете тргнете ако можете повеќе од 450навивачи инаку 100% тврдам дека сите ќе влезите на стадион пробмелот е што мвр не ма да ве пушти повеќе за ваше добро не проблемот во Фк.Пелистер или во Чкембари

Сега гледам и албанците правеле протести и проблеми така да ништо чудо по ова да не ви дозволат ич да не тргните за Битола со ваква полиција и гордана курвата за минстер се бива за жал
Вчера голем дел од децата имаа шалови Комити, незнам колку треба да си глуп сда одиш мна протест со обележје. Така да не пијат нафта ЕБР, ако н фатат во тесно има мамицата да ни се ебе :)

Вчера голем дел од децата имаа шалови Комити, незнам колку треба да си глуп сда одиш мна протест со обележје. Така да не пијат нафта ЕБР, ако н фатат во тесно има мамицата да ни се ебе :)
Филм му е бе. Демек ќе се покажат, ете од Комити имаше членој.

шо има врска бе дали 500 или 600 ќе бидите ете и 700 дојдете шо е разликата ? ви се кажува дека мвр ради безбедност не дозволува вие пак ете тргнете ако можете повеќе од 450навивачи инаку 100% тврдам дека сите ќе влезите на стадион пробмелот е што мвр не ма да ве пушти повеќе за ваше добро не проблемот во Фк.Пелистер или во Чкембари
Абе друже за тебе не е проблем, ама они ќе си најдат проблем во тоа.
Сега неможеш да селектираш меѓу 600 луѓе кои 150 да отпаднат?
Не оди тоа така, кога дали 450 или 600 ќе дојдат нема да ви направи некоја промена и така има простор...
Да се работи за бројка од 1000 луѓе па да се буните ајде, ама вака за 100 души плус за џабе може да се отвори проблем.

Абе друже за тебе не е проблем, ама они ќе си најдат проблем во тоа.
Сега неможеш да селектираш меѓу 600 луѓе кои 150 да отпаднат?
Не оди тоа така, кога дали 450 или 600 ќе дојдат нема да ви направи некоја промена и така има простор...
Да се работи за бројка од 1000 луѓе па да се буните ајде, ама вака за 100 души плус за џабе може да се отвори проблем.
Добро бе се во ред ама ај тоа каѓете му го на тие од мвр што игравте фудбал или на таа со мустаќите не мене значи јас ти гарантирам дека ако тргнете 9 или 10 авотбуси сите ќе влезите на стадион проблемот е што нема да тргните толку автобуси оти не ме терај да се повторвам пишав дека до сега имате само 8 автобуси една работа друга работа е што мвр нема да пушти повеќе значи не проблмеот во нас лаете на грешна врата одете во мвр кажете или во вашиот клуб кој достави барање за 500 навивачи а не да се правдате со нас !

Абе лесно ви е друже на вас со ЕБР се среќавате еднаш во годината, прашај нас како ни е кога на секоја утакмица не снимаат, податоци бараат, седат меѓу нас.
Играме со Турново тоа врие желки. Играме со ОФК пријателска на стадион 100 и кусур желки.
Што е многу многу е, и затоа народов не оди веќе на утакмици кога непотребно се дига тензија на погрешно место.
Не ги оправдувам тие што играа во име на цела група, ама од друга страна ги сваќам затоа што милион кривични имаа за џабе и можеби тоа им било единствен начин да се спасат колку толку.
Никого не продадоа да си го спасат гзот едноставно може и немале друг начин.
Да знаете вие какви притисоци се вршеа за гостувањево ќе се крстите верувај ми.
Имаме 12 автобуси обезбедено, а не 8.
Не е битно, не ја сваќаш поентата. Јас ти викам дека имате простор за 600 души (ете нека биде таа бројката колку што максимум би дошле). И тоа не на цела трибина туку до "ложата".
Во минатото на цела трибина и вие и Комити имаат седено, па камоли само една група.
Али од друга страна чим викаш МВР ставиле ограничување неможам да ве обвинам, само немој после нас да ни паламудите како сме дошле помалку од вас...

И сеа со Тетекс пријателската што беше. Имаше оклопни возила, небаре рат почнал... Нормално и голем број на ЕБР имаше...

Пак бегате од темата шо имаме ние врска(фк.Пелистер или Чкембари) со тоа што ебр ви еделе во голем број или на пријателски натпревари ?Значи мубаетот е јасен вашиот клуб побара 500 а нашите под притисок и договр со мвр дозволија 450 што сепак не мала бројка и реков пак ќе повоторам и преку 500 да дојдите гарант сите ќе ве пушатат да влезите
Втора работа може многу лесно да се справиме со мвр односно да излезиме со заедничк став и да се бориме и против новиот закон за насилство ан терените каде казните се ригорозни арно ама вие ги скандиравте на репр4зентација против нас и пукавте од комплекси исто така и баравте помирување а направивте најглупава најава за дербито а како врв на сето денес гледам сте пак кираџии во споствениот град а на нет продавате мадина за буберзи одеет бе деца на плоштад борете се за вашата слобода ен не да се замарате дали ви дозволиле 450 или 600 да додјите
трета работа не ми зборај мене за притисоци оти единствено ние и вие го јадиме стапот од мвр и судството во нашата држава па ете би споменал дека деца имаат прекршочни пријави за фрлање на фискални сметки бе еејјј за фискални му пишаа казна за баклите и за малењето на маицата да не зборам или за влезот на терен итн..

Хаха со кола сум за помалку од 5 минути во Центар, а пешки за 15-тина :)
Која логика човече, ондак во Демир Капија сите се на 2 минути до центарот на градот, и затоа се поградски деца од вас?
Нормално дека сте поблиску до вашиот центар кога градот е неколку пати помал од Скопје :facepalm:
Што муабет вртам не ми се верува :icon_mrgr:

Сами имавте пишано дека повеќето Чкембари доаѓале од Баир и од Јени Маало. По цивилизираност дека тие маала биле на ниво на наша Шутка, а не дека имаат цигани во нив и дека цигани оделе со Чкембари :facepalm:
Ќе се потрудам да го најдам муабетот од лани беше ваљда, мислам дека Џони го имаше пишано :icon_mrgr:
Шо муабет бе пациент?
Знаев дека ке го извртиш муабето за то кажав ко шо е Скопје 5пати поголем пропорционално твоето населбиче треба да е на 25 минути,а за разлика од тебе шо од памет си лупаш работи јас знам кај е Пржино,па Карпош 3-4 се на 40-50 минути од Центаро,па твојата паланка на 15 минути била...
Мало морген.
И пак со муабетите рекла казала,па ти од кај знајш каква е цивилизираноста на Баиро или Гени маале?
Кај секоја индивидуа си е различно.
За кој е поградски џабе ке си го мериме овде,ко никој нема да попушти...

Шо муабет бе пациент?
Знаев дека ке го извртиш муабето за то кажав ко шо е Скопје 5пати поголем пропорционално твоето населбиче треба да е на 25 минути,а за разлика од тебе шо од памет си лупаш работи јас знам кај е Пржино,па Карпош 3-4 се на 40-50 минути од Центаро,па твојата паланка на 15 минути била...
Мало морген.
И пак со муабетите рекла казала,па ти од кај знајш каква е цивилизираноста на Баиро или Гени маале?
Кај секоја индивидуа си е различно.
За кој е поградски џабе ке си го мериме овде,ко никој нема да попушти...
Дојди слободно бе море, што да ви правам што сте глупи и мислите ако некоја населба е мала автоматски е далеку од Центар.
Тргни од Центар ти, јас од кај мене, комотно можам уште два-три пати до дома да се вратам за тоа време :icon_mrgr:
Ти реплицирав на тебе пошто многу се палиш а везе немаш кај е населбата.
Јас на Allot му вратив пошто он дрндаше како за тоа дека населбите од кај што доаѓале Комити биле далеку од центарот на градот, како божем вие сите од центарот на Битола да доаѓате.
Немам врска кај ви се населбите, зборам од муабети што сум ви ги читал на вас на форумов, какви описи сте им давале.

Дојди слободно бе море, што да ви правам што сте глупи и мислите ако некоја населба е мала автоматски е далеку од Центар.
Тргни од Центар ти, јас од кај мене, комотно можам уште два-три пати до дома да се вратам за тоа време :icon_mrgr:
Ти реплицирав на тебе пошто многу се палиш а везе немаш кај е населбата.
Јас на Allot му вратив пошто он дрндаше како за тоа дека населбите од кај што доаѓале Комити биле далеку од центарот на градот, како божем вие сите од центарот на Битола да доаѓате.
Немам врска кај ви се населбите, зборам од муабети што сум ви ги читал на вас на форумов, какви описи сте им давале.
Па многу ретки се луѓе шо идат од Кравари,Д.Оризари,Крклино,Бистрица места шо се пандан на вашите Илинден,Драчево,Ченто така да 95% се од градо...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom