А во Битола сите на Широк Сокак живеат, сите се на висока нога со по 30 000 денари во џеб во секое време.
Кур мој повеќето Чкембари се од Баир, населба на рамниште на Шутка во Скопјево.
Да не очекуваш некое синче на директор да ти дојде да навива, па се знае дека во Македонија 90% од навивачите припаѓаат на посиромашниот слој на граѓани.
Добро бе,до кога ќе се караме со тебе...некогаш ќе си истресиш од ракав нешто шо ни онај на Металург навивачот(како му беше никот Пи-ви пи-пи...некако)

не можи да го залепи....срамота е....барем ти си паметно дете....
Од кај си ги вадиш овие податоци не знам....
ПОВЕЌЕТО ЧКЕМБАРИ БИЛЕ ОД БАИР
кур мој се од Баир...
Си бил ти на Бајро?
Таа е една од најстарите населби во Битола,доста голема населба,урбанизирана....уште од Турско време....не од пред некоја деценија како вашите населби...(или барем грото).....
Каква споредба со Шутка,не туку треси зелени....
Какви куќи има во Ушици(дел од Баир)....па оние колибите(освен куќите на Амди и компанија) во Шутка се обични

...
И сега ти споредуваш ваква населба со таа во Шутка,секоја чест...

Да не го тупам за историјата на градот,сите ја знаат...
Точно е дека има добар дел од Чкембари кои доаѓаат од Баир...посебно од подгрупата од Ушици(Ултрас)..... најдобрата подгрупа на Чкембари,,,,,
Ама дека најголемиот дел од Чкембари биле од Баир тешко....
Иако речиси од сите населби има добар дел на луѓе Јени Мале,Карпош,Центар,Баир(Ушици),Буковски,Нова Битола....
Околу Широк Сокак...за ова сум најкомпетентен да одговорам....јас сум од Широк Сокак,и никогаш не сум се срамел дека одам да навивам....(а и моите маалски другари)...
Голем дел од старите видни Чкембари биле од центарот на градот(дури и главните водачи долго време беа од тука).......добар дел биле и синови на директори...(и не знам шо има врска кој колку пари има,не ќе даваат од дома за групата,од кај го затеравте муабетот во овој правец)

...