Фк.Пелистер - Фк.Вардар 19Коло 1МФЛ 3.3.2013г. Недела 14 час Битола

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Bt
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го добие вечното дерби ?

• Вкупно гласачи
    101
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Незнам како сте нашле воз, пошто нас сто пати не моткаа за цена, на крај оправданието беше локомотивата неможела да влече повеќе од 7 вагона :LOL:
Изгледа многу сме дебели :icon_lol: Од Мекдоналдсот ќе да е :icon_lol:
Свињи дебелииииииииии, свињи дебелиииииииииии
:icon_lol:

Кое препуцавање е ова на база Анти Битола, Анти Скопје значи катастрофа....нека се базира на клубови и на навивачки групи зошто Битола немала ова а Скопје има она е муабет за мали деца. Премногу поделба се прави на народ што едвај опстоил јас кажувам за мене лично ми смета што навивачиве од двата табора пред се се Скопјани и Битолчани а после Македонци. Во стил Битола нема Мек Доналдс ај ќе им се смееме. Мислам подебилно од најавана со Мекдоналдс-от и Трговските не сум слушнал....и со тракторот. Па Скопје е главен град ќе има се нормално секој си е горд од каде е него многу е глупаво.
Или некој од Маџари, Ченто и Драчево да му кажува на некој од Битола од сред Центар што секој ден е на Широк сокак и прави шема дека е сељак. Што е мерило за сељак? Доаѓа на пример во Битола некој од Драчево и му вика дека е сељак...по кој критериум не ми е јасно? Дека зборат на дијалект? Дека се град со 100.000 жители а не 800.000?
И кај едните има сељаци што мешаат ајвар и кај другите. И кај едните има фраери со коли и што шибаат јаки женски и кај другите. Зошто мора едниве да се прикажуваат како сељаци а другиве пример зборам од Маџари и Драчево што да ги истресеш 5 денари немаат им вика сељаци?! Тоа неможам да го сконтам...

Иначе најверојатно ќе бидам присутен на натпреварот со двајца другари со наш превоз. Очекувам топ атмосфера и нека победи најдобриот :).
Памтете ми го муабетов или Пелистер ќе тепа со 1-0 или 1-1 завршува со гол во последните минути. Моја претпоставка сеа колку е точно...:D

А во Битола сите на Широк Сокак живеат, сите се на висока нога со по 30 000 денари во џеб во секое време.
Кур мој повеќето Чкембари се од Баир, населба на рамниште на Шутка во Скопјево.
Да не очекуваш некое синче на директор да ти дојде да навива, па се знае дека во Македонија 90% од навивачите припаѓаат на посиромашниот слој на граѓани.

А во Битола сите на Широк Сокак живеат, сите се на висока нога со по 30 000 денари во џеб во секое време.
Да не очекуваш некое синче на директор да ти дојде да навива, па се знае дека во Македонија 90% од навивачите припаѓаат на посиромашниот слој на граѓани.
Не живеат ама сигурно од Новаци и од Кравари не доаѓаат на утакмици на Пелистер да навиваат со Чкембари така?! Е од кај знаеш ти баш дека повеќето им се од Баир. Претпоставуваш не си од Битола па да знаеш. Ти си имаш стаено у глаата еј сите се од Баир ко кај нас од Шутка да си и си гураш со тој фазон и си направил приказна дека е така.
Ја разбирам ривалство и се ми е јасно мене дека влогот е голем и се живее за вакви дербиња ама зошто мора да се базира на сељачки фори инспирирани од ликови што се така потковани (сељачки)....навивачките групи нека си се јадат нека мерат ташаци кој им брани, нека се мерат клупски... ова со анкетиве со трговскиве за асортимани, со тракторите, со Мекдоналдси и такви работи се безвезе препуцавања без цел. Детски фори. А истиот тој што сака да ги прикаже како сељаци има слика како меша ајвар со гумена влечка :noze: мислам нон сенс.. Не завземам страна далеку од тоа гледам од страна и кажувам како изгледа, и од нивна страна има тешка сељачаана ја не го одреков тоа...а кај ги нема !!

Ти имаш бидено на Баиро па шо прајш споредба со Шутка?
Па на Баиро 90% ти се Македонци,ѓупците или како шо милувате да кажите цигани си се сместени на Тепсија,а од таму никој не ти оди со Чкембари...
И да тој Баиро ти е на 5минути од центар,шо за твојата населба е измислено,макар и за 5пати поголем град од Битола.Ко ке бидиш вцентар за 25 минути пешки јави се...
Од кај вас 80% се од населби(Ченто,Драчево,Маџари,Илинден) на кој му требат здрави 15минути пат со автобус за да се стигни вцентар,па неглеам овде некој да ви вели памет дека живејте бог иза леџа.

Чим ве копка зошто така ве викаат има нешто :icon_lol:

Добро бе,до кога ќе се караме со тебе...некогаш ќе си истресиш од ракав нешто шо ни онај на Металург навивачот(како му беше никот Пи-ви пи-пи...некако):Dне можи да го залепи....срамота е....барем ти си паметно дете....
Од кај си ги вадиш овие податоци не знам....ПОВЕЌЕТО ЧКЕМБАРИ БИЛЕ ОД БАИР:pos: кур мој се од Баир...:pos:
Си бил ти на Бајро?
Таа е една од најстарите населби во Битола,доста голема населба,урбанизирана....уште од Турско време....не од пред некоја деценија како вашите населби...(или барем грото).....
Каква споредба со Шутка,не туку треси зелени....
Какви куќи има во Ушици(дел од Баир)....па оние колибите(освен куќите на Амди и компанија) во Шутка се обични :гомце: ...
И сега ти споредуваш ваква населба со таа во Шутка,секоја чест...:drk:
Да не го тупам за историјата на градот,сите ја знаат...
Точно е дека има добар дел од Чкембари кои доаѓаат од Баир...посебно од подгрупата од Ушици(Ултрас)..... најдобрата подгрупа на Чкембари,,,,,
Ама дека најголемиот дел од Чкембари биле од Баир тешко....
Иако речиси од сите населби има добар дел на луѓе Јени Мале,Карпош,Центар,Баир(Ушици),Буковски,Нова Битола....
Околу Широк Сокак...за ова сум најкомпетентен да одговорам....јас сум од Широк Сокак,и никогаш не сум се срамел дека одам да навивам....(а и моите маалски другари)...
Голем дел од старите видни Чкембари биле од центарот на градот(дури и главните водачи долго време беа од тука).......добар дел биле и синови на директори...(и не знам шо има врска кој колку пари има,не ќе даваат од дома за групата,од кај го затеравте муабетот во овој правец):D ...

Незнам зошто толку фама окулу оваа утакмица. За мене ова никогаш не било некое дерби. Играме со јојо клуб кој има освоено 1 куп и кој ќе испадне од лигата оваа сезона. Со нас ко и сите други ќе играат 200% од својте можности и на крај пак ќе изгубат. Многу поинтересно ќе биде следната недела со љочките кој бар колку толку имаат екипа.

Било каква споредба меѓу Скопје и Битола е смешна. Битола е колку една поголема Скопска наслеба. И во Пинтија ќе живееш поубавно него во БТ, затоа и пола БТ е се пресели во Скопје. Колку скопјани има во бт? Како иде она црвот убавото јаболко го јаде. Ај тоа и нема везе ама кога ќе видам битолчани од типот на Макрадули како со сила се прават скопјани а ич к-р не ги боли за нивниот крај јасно станува дека преселбата во метрополата за него е голем напредок и дека не ни вреди да се занимара со основните работи кој им се потребни на неговите. Човекот сватил од каква вукојебина излегол.

0-2 за ВАРДАР. Поздрав шура

^ :facepalm:

Значи сам си кажваш дека Скопје е вештачка метропола наполната со многу луѓе од Радовишките, Демир-Каписките, Гостиварските, Дебарските, Прилепските, Охридските, Битолските, Крушевски, Струмичките и другите околни села на останатите градој кој не ги спомнав.

Ова ти шо го пиша можи само тежок идиот и некој кој има тешки комплекси од Битола да го напиши.

^ Скопје е полно со луѓе од секаде како и секоја светска метропола. Најнормална работа убавите градови си имаат раст оние каде што луѓе мизеруваат и се паланки со една улица на сред село умираат. Затоа од втор денес сте таму некаде 4ти-5ти град во МКД, зад Тетово и Куманово а ко мај и зад Прилеп.

Комлекс од Битола? Од што точно? Тоа што во секој спорт ве мачкаме, тоа што во секој поглед сме поразвиени, повеќе заработуваме, трошиме, шетаме.... Па човече немате една работа за која би рекол дека вреди да дојдам да ја видам и да изгубам 2 саати од мојот живот. Во БТ може да залутам само ако гостува Вардар и толку. Ехххх од втор град сега сте слепо црево во државата, неспособни селанчиња :P

Имаш од некој битолчанец шо ти ја има растурено сестра ти од дупење.

Ти имаш бидено на Баиро па шо прајш споредба со Шутка?
Па на Баиро 90% ти се Македонци,ѓупците или како шо милувате да кажите цигани си се сместени на Тепсија,а од таму никој не ти оди со Чкембари...
И да тој Баиро ти е на 5минути од центар,шо за твојата населба е измислено,макар и за 5пати поголем град од Битола.Ко ке бидиш вцентар за 25 минути пешки јави се...
Од кај вас 80% се од населби(Ченто,Драчево,Маџари,Илинден) на кој му требат здрави 15минути пат со автобус за да се стигни вцентар,па неглеам овде некој да ви вели памет дека живејте бог иза леџа.
Хаха со кола сум за помалку од 5 минути во Центар, а пешки за 15-тина :)
Која логика човече, ондак во Демир Капија сите се на 2 минути до центарот на градот, и затоа се поградски деца од вас?
Нормално дека сте поблиску до вашиот центар кога градот е неколку пати помал од Скопје :facepalm:
Што муабет вртам не ми се верува :icon_mrgr:

Сами имавте пишано дека повеќето Чкембари доаѓале од Баир и од Јени Маало. По цивилизираност дека тие маала биле на ниво на наша Шутка, а не дека имаат цигани во нив и дека цигани оделе со Чкембари :facepalm:
Ќе се потрудам да го најдам муабетот од лани беше ваљда, мислам дека Џони го имаше пишано :icon_mrgr:

Имаш од некој битолчанец шо ти ја има растурено сестра ти од дупење.

Брејјјј јас реков ќе ми кажеш нешто паметно зошто уствари ве бива, што има у тоа селото/околијата ваша што ја нема во Скопје али еве очигледно со сељак си имам работа... Поздрав шура, и запамти

СО ВАШИ ПАРИ СКОПЈЕ СЕ ГРАДИ!

Брејјјј јас реков ќе ми кажеш нешто паметно зошто уствари ве бива, што има у тоа селото/околијата ваша што ја нема во Скопје али еве очигледно со сељак си имам работа... Поздрав шура, и запамти

СО ВАШИ ПАРИ СКОПЈЕ СЕ ГРАДИ!
Ти праша од шо можи да си искомплексиран, јас ти кажав. Незнам шо не ти е јасно.

Ти праша од шо можи да си искомплексиран, јас ти кажав. Незнам шо не ти е јасно.

Ти си од оние духовити сељаци а? Вака ве учат на нива?

Смири живци реалноста е таа, за ништо не ве бива. Градот ви пропаѓа. Се селите во метрополата во огромен број, ретко која студентка се врќа назад на село. Помири се со реалноста нема споредба меѓу Скопје и Битола. Во секој поглед ве јадеме тоа е тоа :cool:

Мајко моја беља ете тиии , сум ги ебал сите чкембариии сум ги ебал сите чкембариии за да знаат кој се Комити :D :D :D уште 1 ден :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom